2004-11-12 10:26:39 | URL: #
Systems In Blue wydadzą w grudniu CD dla fanów, na którym znajdą się instrumentalne wersje "Winner", "Only 4U" i "Every Little Thing", kilka remixów oraz "Only 4U" w wykonaniu SIB (bez Judith).
Płytka ukaże się nakładem Ownstar.
--------------------------------------------------------------------------------
^Steve-SIB
2004-11-12 20:43:32
Tutaj nie trzeba za wiele komentować...
Super !!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
^DominikMT
2004-11-13 00:26:30
Instrumentala Every Little Thing już mam - część singla jest.
ArCrack
2004-12-01 22:32:26
Tracklista:
01. Winner (DJ Moraz Long Version)
02. Winner (Reflex Club Mix)
03. Winner (DJ Moraz Short Version)
04. Winner (Reflex House Mix)
05. Winner (DJ Moraz Long Version Instrumental)
06. Winner (DJ Thommy Mix)
07. Winner (Instrumental)
08. Every Little Thing (Instrumental)
09. Only 4 U (Instrumental)
10. Bonus: Only 4 U (SIB-Version)
Może trochę info o autorach remixów dla osób mniej zorientowanych.
DJ Moraz pochodzi z Izraela, w tym roku zdobył wśród fanów MT popularność swoim nieoficjalnym remixem "Brother Louie".
DJ Thommy jest z Niemiec, już mieszał dla SIB, ma na koncie remix "Magic Mystery".
Reflex to natomiast rosyjska grupa tworzona przez dwie panie, która nagrywa dla tej samej wytwórni co SIB.
^DominikMT
2004-12-01 22:39:45
Fantastyczna wiadmość z tym fancd. Gdyby ktokolwiek zdobył tą płytę niech da znać!
^DominikMT
2005-01-19 14:00:28
Czy są na tym forum jakieś osoby posiadające singiel Systems In Blue - Winner Special Fan Edition? Ja mam nagrania z tego singla i uważam że jest cudowny. Każdy kawałwek to coś pięknego (szczególnie remixy Dj-a Moraza).
ArCrack
2005-01-19 16:45:32
Czy te remixy to coś w stylu jego wersji "Brother Louie"?
^DominikMT
2005-01-19 18:07:22
Remixy są wspaniałe. Dużo lepsze niż te z Brother Louie. Dla Systemsów wziął się ostro do pracy.
^Steve-SIB
2005-01-19 19:42:42
To fakt, płyta SYSTEMS IN BLUE "Winner 2004" Special Fan Edition jest wspaniała w każdym calu. DJ Moraz, do którego nie miałem przekonania z racji remixu "Brother Louie", przyłożył się mocno do pracy i wyszło mu to naprawdę na wysokim poziomie. Godnym polecenia jest również remix DJ'a Thommy'ego, który wprowadza nas w klimaty maxi wersji lat 80-tych, tak jak to było w przypadku utworów Modern Talking, czy C.C. Catch. W dalszej kolejności remixy Reflex powodują, że płyta ta nie jest wcale nudna, co mogłaby sugerować playlista składjąca się właściwie z utworu "Winner". Dalej mamy dwie wersje instrumentalne utworów "Winner", "Every Little Thing" i "Only 4 You" - perełki dla prawdziwych fanów SYSTEMS IN BLUE.
Jednak prawdziwy brylant chłopaki umieścili na koniec płyty... "Only 4 You" w własnym wykonaniu: muzyka i wokal. Tutaj można podziwiać umiejętności wokalne i brzmienie głosu w szczególności Rolf'a Kohler'a z SYSTEM IN BLUE.
Myślę, że tę płytkę można bez wyrzutów ocenić bardzo wysoko. Widać, że Panowie mają jasno sprecyzowany cel, dbają przy tym o swoich prawdziwych fanów.
Abum Systems In Blue "Point Of No Return" będzie napewno czymś, na co fani muzyki Modern Talking i Blue System czekają od bardzo dawna...
^DominikMT
2005-01-19 19:50:27
Poprostu nic dodać nic ująć - tylko czekać. Od tej płyty wszystko się tak naprawde zacznie.
ArCrack
2005-01-19 21:04:27
Właśnie słucham "Winner (DJ Moraz Short Version)". Niestety, ta muza do mnie nie trafia Aranż jak dla mnie bardzo niedopracowany... Po prostu czuć, że nie jest to zrobione przez profesjonalistę, a jeśli chodzi o dance to po prostu nie jestem w stanie znieść takich rzeczy.
Ale dzięki dla Dominika za piosenkę.
^DominikMT
2005-01-19 21:11:56
Do jednych taka muzyka nie trafia (mają do tego prawo, nikt nie będzie słuchał czegoś na przymus)a dla drugich to coś wspaniałego. Zdecydowanie należę do tej drugiej grupy
ArCrack
2005-01-19 21:14:52
Po prostu nie chciałbym być wzięty za kogoś kto tylko narzeka i jest z góry nastawiony negatywnie do SIB (bo tak to może wyglądać). Ja mimo wszystko liczę na to że kiedyś nagrają coś na miarę Dieter Talking...
^DominikMT
2005-01-19 21:18:41
Na płycie "Point Of No Return" otrzymamy wiele odpowiedzi.
^Steve-SIB
2005-01-19 21:35:14 | URL: #
@ArCrack
ArCrack napisał:
> Po prostu nie chciałbym być wzięty za kogoś kto
> tylko narzeka i jest z góry nastawiony negatywnie
> do SIB (bo tak to może wyglądać). Ja mimo
> wszystko liczę na to że kiedyś nagrają coś na
> miarę Dieter Talking...
Nie chciałbyś być wzięty za kogoś kto narzeka i z góry jest źle nastawiony, ale myślę, że już dawno zostałeś tak odczytany i to nie tylko przeze mnie...
Jasne, czekaj sobie na coś w stylu Dieter Talking, czy na kolejne próby Dieter'a z uczestnikami DSDS 3 - my przede wszystkim czekamy na album SYSTEMS IN BLUE "POINT OF NO RETURN", który już jest nagrany...
Ale możesz narzekać dalej, to nikomu nie przeszkadza...
ArCrack
2005-01-19 21:52:41 | URL: #
Nie wiem czy się orientujesz...
Dieter Talking to projekt nie mający nic wspólnego z DB, w którym udzielał się jeden z członków SIB (nie pamiętam który, a może nawet wszyscy trzej tam byli?). I takich nagrań oczekuję.
A że dotąd głównie narzekam - trudno. SIB ma na razie 4 nagrania, z których tylko jedno ("Every Little Thing") mi leży, więc nie może być inaczej. A zresztą - ty narzekasz na Dietera, ja na SIB, w przyrodzie zawsze musi być równowaga
^Steve-SIB
2005-01-19 22:36:31