Talking System

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Mike

Modern System

Post autor: Mike »

Oto oficjalna strona nowego projektu EtCetera, Andy Materna i Systems in Blue - Modern System - http://www.modernsystem.de/
mihau

Post autor: mihau »

Zna ktoś może trochę więcej szczegółów oprocz tych co są na stronie?
Mike

mihau pisze:Zna ktoś może trochę więcej szczegółów oprocz tych co są na stronie?
Ja dowiedziałem się o tym projekcie od samego Andy'ego i Marca, którzy w latach 1998-2000 produkowali utwory i remiksy Bad Boys Blue.
Myślę, że głośniej o projekcie będzie w niedługim czasie, na razie wiedzą o nim nieliczni :-)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Na okładce płyty jest napisane że w chórkach śpiewa Rolf Kohler. Czyli utwory zostały nagrane już dawno.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mike

Tak, tak... nazwa ta sama, ale mamy tu ewidentnie do czynienie z odnowionym projektem...

nowy skład, nowe logo i nowy "pomysł" - covery największych hitów MT i BS.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ciekawe to może być dobre
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tej jednej piosence, której fragment jest na stronie bliżej do Bohlena, niż któremukolwiek z nagrań Systems In Blue... Naturalnie nadal nie poczułem tego, co było przy You Are Not Alone, China In Her Eyes, Win The Race i Ready For The Victory, ale skoro jako tako przekonuje to takiego sceptyka wszelkich podróbek, nie jest chyba źle :P Trochę dziwnie brzmią tylko momentami wokale, ten projekt mógłby się nazywać Bad Modern System Boys :D Ciekawe jak zabrzmią covery, oby lepiej niż megamixy MT i BS w wykonaniu SIB ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

ArCrack pisze:Tej jednej piosence, której fragment jest na stronie bliżej do Bohlena, niż któremukolwiek z nagrań Systems In Blue...
Ja częściowo się z tym zgadzam - częściowo bo wg mnie tylko instrumentalnie wypada to dobrze (i jest to element, który Systemsi powinni zaimportować do swoich projektów).
Powiedziałbym, że jest to modelowy przykład że nie każdy wokal pasuje do stylu MT (chodzi mi o ten w zwrotce).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

A czy słyszeliście "Backstreet heaven" zespołu modern system?? Wg mnie jest to naprawdę świetny utwór! Bardzo przypomina YMHYMS'98.
Wokale bardzo mi się podobają. Szkoda tylko ze Rolf już nie żyje i nie będzie moógł więcej udzielaćwokalu w utworach tej grupy. Ale gdyby podłożyć do tego utworu wokal Thomasa to brzmiałoby to zupełnie jak Modern Talking. Mam nadzieję że pomimo śmierci Koehlera Modern System będzie kontynuował swoją działalnośc w takim samym stylu jak w piosence Backstreet Heaven.
Awatar użytkownika
BlueRobson

Koniec Systems In Blue i narodziny Modern System ?

Post autor: BlueRobson »

Systemsi to już historia?Dopiero co Rolf Köhler odszedł z tego świata a Michael Scholz i Detlef Wiedeke założyli nowy system? ''Modern System''
Obrazek
Obrazek
Ciekawy jestem czy na starym patencie do nowej płyty SIB powstanie jeszcze kilka singli czy też (IN MY) BACKSTREET HEAVEN nowy singiel Modern System który już się pojawił jest początkiem nowego a stare odeszło bezpowrotnie ? ;-)
Maciek Kowerski

http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... heaven.mp3

Posłuchajcie tego!!! Świetna jest ta wersja!!! Troche nawet przypomina jumpstyle i techno. Ciekawe jakby to brzmiało zaaranżowane w stylu lat 80-tych? U nas na forum jest uzytkownik adamst ktory właśnie aranżuje nowe piosenki na styl lat 80-tych. Może on coś z tym zrobi?? Adamie, liczymy na ciebie!!! :D
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Jakoś tak trochę dziwnie brzmi to nowe wcielenie Systems in Blue. Niby fajne ale jednak to już trochę coś innego. Chyba, że inne utwory będą bardziej przypominały dawny styl choć nie muszą tracić na współczesności. Kawałki typu "Dr No" (wersja remix) albo np. ten sławny już "Swetest ass inte world" :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Maciek Kowerski

A tutaj macie pełną, podstawową wersję singla. Według mnie jest swietna. Systemsi połączyli brzmienie z YMHYMS '98 i Ready for the victory. Ja już nie mogę się doczekać ich albumu. Posłuchajcie i skomentujcie:
http://youtube.com/watch?v=3B8VzhfviKc
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

A mi sie utworek nie podoba wogóle, wokal jest komiczny wręcz kiedy wchodzi ten "niby chórek" a sam aranż też jest do bólu prosty i banalny, brakuje tam dobrego inżyniera dźwięku (np. ludzi od "Universe" lub "Victory")
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Maciek Kowerski

Talking System

http://www.talkingsystem.de
Okazało sie że nazwa modern system nie jest legalna i musiała zosta zmieniona na talking system. W sierpniu zostanie wydany ich nowy album. Co wy na to?
A tutaj podaję linka do filmiku na którym talking system śpiewają na żywo:
http://www.myvideo.de/watch/4358513/TAL ... eet_Heaven
Wg. mnie refren zaśpiewali beznadziejnie.
ODPOWIEDZ