Blue System Body Heat

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera

Który z utworów z Body Heat uważasz za najlepszy?

1. Under my skin
16
24%
2. Do you wanna be my girlfriend
6
9%
3. TITANIC 650604
3
5%
4. Love suite
9
14%
5. Body heat
3
5%
6. My bed is too big
11
17%
7. Too young
0
Brak głosów
8. Sorry little Sarrah (New York dance mix)
5
8%
9. Silent water
9
14%
10. I want to be your brother.
4
6%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
Peter

Blue System Body Heat

Post autor: Peter »

Co sądzicie o tej płycie? Dla mnie to druga z kolei najlepsza płyta Blue System. Zacznę od początku
Under my skin - utwór chyba najlepszy na tej płycie, ma w sobie głębie, mrok i tajemniczość, znakomicie zaśpiewany, ma również dobry tekst.
Do you wanna be my girlfriend - ciekawie zaaranżowany utwór w średnim tempie, który ani przez moment nie wydaje się monotonny.
TITANIC 650604- jeden z lepszych utworów na tej płycie, nie bardzo wiadomo tylko o co chodzi z tym numerem. Możliwe, że Titanicowi zadedykowana jest również okładka płyty.Fajnie zaaranżowany utwór, ma dobrą melodię i bardzo podoba mi się pomysł z dodaniem bocznych wokali.
Love Suite - genialny utwór nawiązujący stylistycznie do poprzedniej płyty, najbliższy klimatom MT i do tego te słynne chórki, które pozostawiają niedosyt.
Body Heat - tytułowy utwór powinien być chyba najlepszym utworem, tymczasem okazuje się być przeciętną kompozycją, niczym specjalnym się nie wyróżniającą, nawet trochę nudną.
My bed is too big - mistrzostwo świata, nawet dzisiaj nie sprawia wrażenia utworu anachronicznego, jest znakomity i szkoda, ze jest po części plagiatem. Ma fantastyczną melodię i nie można się doczekać refrenu.
Too young - troszkę słabsza kompozycja, aczkolwiek udana, azaliż ma niezła melodię. Do tego fajnie zaśpiewana przez Bohlena jak i przez Kohlera.
Sorry little Sarrah (NY dance mix) - prawdziwa perła, utwór ten świadczy o tym jaki fantastyczny mix można zrobić z klasyka i do tego po raz pierwszy i ostatni można usłyszeć Bohlena śpiewającego w taki sposób na początku jak i pod koniec. :wink:
Silent water - cudna i jedyna na płycie ballada. Jedna z najlepszych w karierze Bohlena.
I want to be your brother - udany, pogodny kawałek, jeden z najlepszych utworów na płycie, choć może ma zbyt słaby beat. Wydaje mi się, że pod koniec słychać Jeannie Duppy.
Podusumowując jest to znakomita płyta jedna z najlepszych w karierze.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Blue System Body Heat

Post autor: ArCrack »

Ktoś tam na okładce singla z mixem Sorry Little Sarah pisze:Rap part: T.J. Bronx, New York
Więc raczej to nie Dieter ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

zagłosowałem na utwór Body Heat. poprostu lubie tą piosenkę, choć, jak napisał Peter, szczególnie nie wyróżnia sie od pozostałych. Jednak ujęła mnie jej melodia. Do You Wanna Be My Girlfriend to również jeden z moich ulubionych kawałków na tej, niestety średniej, płytce.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Peter

No cóż ja bym nigdy nie powiedział, że to średnia płyta, ale różne są gusta. Dla mnie ta płyta ustępuje tylko Walking on the rainbow. Wydaje mi się, że najbardziej niedocenionym kawałkiem jest tu TITANIC 650604 - utwór nadawał by się na piątego singla. Cudny kawałek, rewelacyjny aranż i do tego w całości zaśpiewany przez Dietera.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Super album. Jeden z najlepszych Blue System :D. Na tym albumie nie ma właściwie słabej piosenki.
1.*Under My Skin* - super piosenka o mrocznym klimacie. Tak jak wspomniał Peter bardzo dobry tekst piosenki.
2.*Do You Wanna Be My Girlfriend* - ciekawa piosenka o ciekawej aranżacji :D
3.*Titanic 650604* -
Cudny kawałek, rewelacyjny aranż i do tego w całości zaśpiewany przez Dietera.
zgadzam się z Tobą Peter w 100% :D.
4.*Love Suite" - piosenka pierwsza klasa. Bardzo mi się podoba :D
5.*Body Heat* - fajna piosenka, ale mógł by być lepszy.
6.*My Bed Is Too Big - Picuś, glancuś :D Super piosenka :D
7.*Too Young* - piosenka podobnie zaranżowana do Titanic 650604.
8.*Sorry Little Sarrah (New York Dance Mix)* - Bardzo fajny remix :D
9.*Silent Water* - piękna ballada :D Aż łezka się w oku kręci...
10.*I Want To Be Your Brother* - Genialna piosenka. Cud, miód i malinki dla uszów :D.

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Plyta bardzo dobra, ale jednak troche monotonna. Muzyka jest ciezka i troche ponura.
I procz Love Suite brak tu prawdziwych, melodyjnych hitow, jak Sorry Little Sarah, She's A Lady czy Magic Symphony.
Love Suite jest jednak troche za słabe, aby byc wizytówką tej plyty - szczegolnie w wersji albumowej.
Gdyby ten album byl choc troche bardziej roznorodny i przebojowy, bylby napewno w moim "top 3".
A tak to nie jest. Chociaz bardzo go lubie!
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Plyta bardzo dobra, ale jednak troche monotonna. Muzyka jest ciezka i troche ponura.
I procz Love Suite brak tu prawdziwych, melodyjnych hitow, jak Sorry Little Sarah, She's A Lady czy Magic Symphony.
To prawda, mamy ponure i mroczne Under my skin, ale mamy też wiele bardzo przyjemnych dla ucha dźwięków jak np: Do you wanna be my girlfriend, którą chce się słuchać po kilka razy, bo ma w sobie coś magicznego i I want to be your brother. Wspaniały utwór, może nie ma najlepszego tekstu, ale ma świetną melodię. W ogóle cała płyta jest super.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Under My Skin - nizeły utwór, choć dość mroczny...
Do You Wanna Be My Girlfriend - melodyjny utwór z bardzo łatwo wpadającym w ucho refrenem. Za to zwrotek chyba nigdy nie zapamiętam :wink:
Titanic 650604 - bardzo udana komozycja. Bardzo dobrze "chodzi" tu perkusja - wręcz genialnie 8)
Love Suit - coś wspaniałego. Piosenka z takim "rajskim" klimatem. Szkoda, że na albumie, ten utwór, nie znalazł się w genialnej wersji Remix '89...
Body Heat - coś tu jest :>
My Bed Is Too Big - komentarz zbyteczny
Too Young - wg mnie początek jest po prostu indentyczny z Titanic 650604, tyle, że tam jest trochę więcej "ozdobników" :wink: Piosenka niezła :)
Sorry, Little Sarah (New York Dance Mix) - niezły remix, aczkolwiek pod koniec staje się trochę nudnawy :wink:
Silent Water - monumentalna ballada 8)
I Want To Be Your Brother - w tym utworze coś jest...może to chwytliwość, a może klimat 8)
Album oceniam za dobry, wolę jednak Walking On A Rainbow :wink:

Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Z tego albumu jedynie dwie piosenki Blue System mi się najbardziej podobają: "Love Suit" i "Silent Water".
Reszta piosenek nie wpadła mi tak do ucha.
Album Body Heat jest albumem najmniej słuchanym przez mnie,poprzednie albumy Blue System są zdecydowanie o wiele wiele lepsze.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

a ja tam wole mroczny utwór Under My Skin jesy spoko.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Dość dobra plyta, nie uważam, że jest gorsza od pierwszego albumu.
Najbardziej podobają mi się na niej ''Under My Skin'', ''MBITB'', ''Body Heat'' i ''Do You Wanna Be Girlfriend' :)

A jakiej piosenki MBITB jest po części plagiatem?

Summer Mix MBITB jest równiez świetny
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Płytka fajna... Tu Dieter ma swój solowy popis jeśli chodzi o styl muzyki. :)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Body heat całkiem fajne ma brznienie
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

mi sie STRASZNIE podoba titanic650604
Awatar użytkownika
Peter

kubas988 pisze:mi sie STRASZNIE podoba titanic650604
Nie tylko Tobie, ja uwielbiam ten singiel z Titaniciem.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jest to jedna z najlepszych albumów BS...moim zdaniem :wink:
Point Of No Return
ODPOWIEDZ