Finał Eurowizji 2008

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Peter

Finał Eurowizji 2008

Post autor: Peter »

Jak wam się podobał finał Eurowizji? Moim zdaniem najlepszy utwór zaprezentowała reprezentacja zimnej Islandii. Jest to znakomity danceowy kawałek, nawiasem mówiąc bardzo bluesystemowy.
Niezłe piosenki zaprezentowały także Łotwa i Szwecja były to moim zdaniem trzy najlepsze piosenki tego wieczora. Dobrze, że ktoś jeszcze produkuje pogodne, szybkie danceowe piosenki, przy masie r'n'b, swingu i black music. A Polska? Moim zdaniem miała smętną, nudną, monotonną piosenkę "For life" przy której chce się spać.
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Finał Eurowizji 2008

Post autor: Atlantis »

Mnie najbardziej rozbawiły głosy dla Polski od Anglii i Irlandii, widać, że emigracja się zmobilizowała :D . W ogóle układy sąsiedzkie są mocnym mankamentem tego konkursu, jednak piosenka, która wygrała w tym roku podoba mi się.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
alunia13

Post autor: alunia13 »

Mi bardzo podobała się Islandia, Łotwa i Gruzja(która mnie bardzo wzruszyła). Jednak najbardziej mi się podobała Rosja:)
Moim zdaniem to był świetny pomysł żeby do występu zaprosić Edvina Mortona i gwiazdę łyżwiarstwa(w sumie to całkiem przystojny jest:):)) Evgeni'ja Plushenk'e :)Osobiście nie przepadam za Timbalandem ale ta piosenka jest super:)
Całkiem miłym akcentem(jak dla mnie) było pokazanie 3 sztangistów w początkowej "wizytówce" bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło:)
Co do Ukrainy i Grecji to te piosenki były takie "bezpłciowe"...

P:S Czy to było tylko moje wrażenie czy i wam się wydawało, że nasz komentator był nieco chamski w stosunku do różnych piosenek i ich wykonawców?

A i jeszcze zapomniałam o Isis...no cóż ostatnie miejsce eg zequo(czy jakoś tak) z Niemcami i Wielką Brytanią świadczy samo o sobie...powinniśmy tam wysłac Med Meddow...
"You can win, If You want..."
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Timbaland to oprócz Bohlena najlepszy producent na świecie. Chociaż piosenka wykonywana przez Rosjanina nie była aż taka porywająca... Grecja całkiem nieźle - też jakby gdzieś w tle melodia z "Give It To Me" Timbalanda. Całkiem niezłą piosenkę mieli Niemcy - "Disappear" - No Angels, nie wiem czemu tak słabo <bezradny> Norwegia nawet nawet. A Hiszpania <lol2> niezłe, ale nie pobiło Verki Serduchki z tamtego roku :) Isis odstawiła operę... No ale to i tak cud, że taaaaki cuuudowny kraj->(to maly zart) jak Polska dostał się do finału. Cała eurowizja nie ma sensu, bo bałkanie głosują na bałkanów, byłe kraje Rosji na Rosję itd. Rodowici Niemcy- Turcy w Niemczech na Turków. Bułgaria na Niemców, bo w No Angels jest Bułgarka - Ludumila Diakovska(to ta ruda). Ludzie wcale nie patrza na to kto jak śpiewa <pokręcony> :roll: <bezradny>
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

ponieważ byłem w Grecji, więc ja głosowałem na Elladę ;)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
DySkietkaDS

No i bardzo dobrze :D :D
Cried all night
I'll never stop...
alunia13

Tak głosowanie było totalnie do kitu i tak niestety będzie pewnie juz cały czas... Ja żałuje tylko, że w tamtym roku Verka Serduchka nie wygrał :D
DySkietkaDS

Nooo :D Superowy dał występ...
Cried all night
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

POLITYKA POLITYKA I JESCZE RAZ POLITYKA <pokręcony> <bezradny> <młotek>. Armenia miała ciekawą piosenke. A ta piosenka Belive Dima Bilan, może być. Ciekawe jak by zabrzmiała w wykonaniu Thomasa Andersa :D.
Pozdrawiam :D
P.S. Eurowizja ewidetnie schodzi na psy. Z roku na rok jest coraz gorzej :/
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
alunia13

Zgadzam się Skyliner89MT z roku na rok coraz gorzej...chociaż piosenki nie sa takie złe :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Skyliner89MT pisze:P.S. Eurowizja ewidetnie schodzi na psy. Z roku na rok jest coraz gorzej :/
Dyskusyjna teza.... Na pewno nie pod względem poziomu artystycznego, chociaż niekktórzy wykonawcy zaprezentowali się żenująco :arrow: Hiszpania :arrow: Francja :arrow: Azerbejdżan :arrow: Finlandia :arrow: Albania, może i Polska, choć Isis się starała jak mogła. Pozostali prezentowali się całkiem nieźle. Moim zdaniem Rosja wygrała dlatego, że miała najwięcej sąsiadów, którzy po sąsiedzku na nią głosowali, choć piosenka Timbalanda była całkiem niezła.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:Moim zdaniem Rosja wygrała dlatego, że miała najwięcej sąsiadów, którzy po sąsiedzku na nią głosowali
I wlasnie dlatego eurowizja schodzi na psy.
Wcale bym sie nie zdziwil, jakby kraje "prawdziwej" eurowizji przestaly wysylac swoich kandydatow.
Po co? Skoro wszystko jest ustawiane przez sasiadow...
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Obserwujac eurowizyjną scene nachodzi mnie jedno stwierdzenie: dobrze, ze nie wystąpił tam Thomas.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

DySkietkaDS pisze:Cała eurowizja nie ma sensu, bo bałkanie głosują na bałkanów, byłe kraje Rosji na Rosję itd.
DySkietkaDS pisze:Ludzie wcale nie patrza na to kto jak śpiewa
Też mi się niestety tak wydaje. <bezradny> A tej Eurowizji nie miałem okazji oglądać bo byłem na weselu u kolegi. :D A patrząc na poziom i repertuar "eurowizyjny" to i równie dobrze i ten zespół weselny (chłopak + dziewczyna), który grał tak pół popowo, pół ludowo też by się chyba nadał na tą dzisiejszą eurowizję. :lol:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
DySkietkaDS

Adi pisze:
DySkietkaDS pisze:Cała eurowizja nie ma sensu, bo bałkanie głosują na bałkanów, byłe kraje Rosji na Rosję itd.
DySkietkaDS pisze:Ludzie wcale nie patrza na to kto jak śpiewa
Też mi się niestety tak wydaje. <bezradny> A tej Eurowizji nie miałem okazji oglądać bo byłem na weselu u kolegi. :D A patrząc na poziom i repertuar "eurowizyjny" to i równie dobrze i ten zespół weselny (chłopak + dziewczyna), który grał tak pół popowo, pół ludowo też by się chyba nadał na tą dzisiejszą eurowizję. :lol:
Dobre... :D W końcu piosenka Eurowizji ma być porywająca i rytmiczna do tańca :lol: :lol: :lol:
Cried all night
I'll never stop...
alunia13

Mi się tam co poniektóre występy bardzo podobały...tylko to głosowanie...no comment...
ODPOWIEDZ