Nowe forum

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nowe forum

Post autor: ArCrack »

Forum przeszło na najnowszą wersję skryptu, trochę pewnie minie zanim się przyzwyczaimy, mimo że zmiany wizualne starałem się ograniczyć do minimum. Funkcjonalność powinna wzrosnąć, co mam nadzieję wyjdzie w praniu. Nie wiem czy wszystko już chodzi, mam nadzieję że tak ;) Gdyby jednak coś nie działało jak się należy, piszcie tu.

Co do wyświetlania tematów na stronie - szukam właśnie narzędzia, które na to pozwoli.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Kudlaty

Re: Nowe forum

Post autor: Kudlaty »

W pytke ta wersja. jakowos szybciej to wszystko "śmiga" niz zwykle, nie wpspominajac o dużo lepszym designie.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Mateusz

Nowy wygląd forum

Post autor: Mateusz »

Mam pytanie odnośnie "nowego" forum. Gdzie sie podziała opcja "cytuj fragment postu"?? Byla ona bardzo przydatna i dobrze by bylo gdyby wróciła.
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 22:39 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Nowy wygląd forum

Cytowanie postów jest na dole, po prawej.
Cytowanie fragmentów postów będzie, gdy doinstaluję szybkie odpowiedzi - na dole każdego tematu, bez konieczności klikania na "Odpowiedz".
Trochę się dziwię, że wśród wielu naprawdę przydatnych rzeczy które się pojawiły w nowej wersji, autorzy nie umieścili tych najczęściej stosowanych - szybkiej odpowiedzi, widoku nazwy tematu w którym był ostatni post, itd. To wszystko będę sie starał doinstalowywać w miarę możliwości czasowych o ile uda mi się odnaleźć odpowiednie działające dodatki. Póki co dorzuciłem dodatek wyświetlający liczbę nowych postów w górnym prawym rogu strony. Na dziś więcej już nie dam rady, bo łącznie z pracą siedzę przed monitorem 13 godzin i bolą mnie już oczy :P
alunia13

Post autor: alunia13 »

Szczerze to mi się za bardzo nie podoba ta wersja ale tez nie jest tez najgorsza:DWielki Szacun dla ArCracka:D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Mateusz

Ja też nie moge sie z tym oswoic za bardzo, szczególnie z tymczasowym brakiem "szybkiej odpowiedzi".
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Trochę tego brakuje, jak i brakuje wykazu poruszanych na forum tematów na stronie głównej
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mateusz pisze:Ja też nie moge sie z tym oswoic za bardzo, szczególnie z tymczasowym brakiem "szybkiej odpowiedzi".
Enjoy ;) Cytowanie do szybkiej odpowiedzi - zaznaczamy fragment postu i klikamy na "cytuj" po lewej, nad awatarem.

Przyzwyczaić do nowego forum i tak byśmy się musieli, bo w tym roku kończy się wsparcie dla starej wersji, co oznacza brak aktualizacji. Wybrałem szablon przypominający ten stary, razem z forum dostarczany jest też drugi, ale totalnie rewolucyjny - z awatarami i informacjami o użytkowniku po prawej stronie postu :P
Awatar użytkownika
Mateusz

Cytowanie fragmentów mamy, szybką odp też;) teraz jest wszystko cacy i w porządku :) Arek dzieki za doinstalowanie brakujących rzeczy.
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pojawiła się też lista tematów na stronie głównej.
Póki co kieruje zawsze na pierwszą stronę tematu no i pokazuje najnowsze tematy, nie tematy w których są najnowsze posty. Niedługo powinny wyjść kolejne tego typu dodatki, wtedy zainstaluję ten funkcjonujący jak w poprzedniej wersji forum.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no no zmiana taka że na początku nie wiedziałam jak sie zalogować ale myślę że sie jakoś przyzwyczaję. Nie wiedziałam jak wstawić posta ale kliknęłam opcje wyślij i wstawiłam. A do czego służy opcja zapisz???
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Można zapisać sobie roboczą wersję wiadomości, do której dostęp jest przez "Panel użytkownika" (górny prawy róg) i następnie "szkice" (po lewej).
Nie wiem czy ktoś z tego będzie korzystał, ale jest w standardowej wersji forum, więc widocznie jego autorzy uznali że tak ;)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Arku, jak zwykle kawał dobrej roboty. Nowa wersja forum jest znakomita.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

wchodzę na forum i zdziwienie :shock: nie widzę logowania... dopiero po chwili dotarło do mnie, że forum jest zmienione :lol:
Ale fajnie, lubię zmiany i to forum nawet mi się podoba. Szablon z avatarami po prawej stronie też już gdzieś widziałam, ale trudniej byłoby się do niego przyzwyczaić z racji naszego czytania od lewej do prawej. wzrok w pierwszej kolejności leci w lewo i nie ma siły :)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Jedna rzecz, która mi po zmianach trochę przeszkadza, to mała wielkość liter. Pewnie jest na to jakaś rada (może zmiana rozdzielczości?). Proszę o sugestie. Nadmieniam, że ze wzrokiem do tej pory problemów nie miałem :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

zawsze w przeglądarce internetowej można zwiększyć rozmiar tekstu
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
ODPOWIEDZ