Collective / New Collective

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Collective / New Collective

Post autor: ROBERT_LATO »

Witajcie :)

Zwracam się do Was, jako że w przyszłym tygodniu jestem umówiony na wywiad specjalnie dla www.moderntalking.pl z Markiem Dulewiczem założycielem zespołów: Collective i New Collective.

Czy macie jakieś pytania do twórcy jedynego póki co zespołu polskiego naśladującego styl Modern Talking ?

Czy jest coś o co chcielibyście zapytać ?

Na ewentualne konstruktywne pytania z Waszej strony dotyczące Collective i Marka czekam do niedzieli tj. do 20.04.2008 na forum.

Te najciekawsze jakie się od Was pojawią zostaną przedstawione w trakcie naszej rozmowy, a całość wywiadu zaprezentowana na www.moderntalking.pl już wkrótce.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ja mam jedno pytanie (cóż, propozycji uzbierało się jednak więcej):

Czy tekst piosenki Nie ma nas ma jakieś odniesienie do świata rzeczywistego? (moje pierwsze skojarzenie - o Systemsach po polsku :) )

Czy M. Dulewicz był zadowolony z brzmienia wokalu w piosenkach anglojęzycznych? (wg mnie jednak w przypadku Collective/New Collective lepiej brzmi to po polsku)

Dlaczego zaczął tworzyć muzykę tego typu? (czy był to wybór tylko i wyłącznie komercyjny czy może sentyment do produkcji Bohlena?- a jeśli ta druga opcja to czy w innych swoich produkcjach tworzył klimaty bohlenopodobne?)

Czy nagranie płyt z coverami MT wiązało się z jakimikolwiek ustaleniami z BMG czy też nie ma takiego obowiązku?

Z których kompozycji Collective/New Collective jest najbardziej zadowolony?

Czy skoro stworzył polski odpowiednik MT, myślał może o polskiej wersji C.C. Catch?

Oto moje propozycje :)

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Moje pytania byłyby następujące:
1. Skąd wziął się u ciebie pomysł na stworzenie zespołu, który swoimi utworami przypomina Modern Talking?
2. Jak to jest z fanami u was? Macie ich. Czy oprócz fanów Thomasa Andersa i Dietera Bohlena macie również takich, którzy nie słuchają Modernu? Czy raczej są to jednak fani muzyki Modernu?
3. Nasuwa się trochę trudne pytanie czy wasz projekt muzyczny konsultowaliście jakoś z Bohlenem aby nie byc potem posądzonym przez niego o naśladownictwo a być może plagiat?
4. Czy koncertowaliście również w Niemczech lub innych krajach? A jeśli, to jak reagują tamtejsi fani Thomasa lub Dietera na waszą muzykę?
5. Czy wyobrażalibyście sobie jakieś wspólne muzyczne przedsięwzięcie z Dieterem Bohlenem lub Thomasem Andersem? A może pytając inaczej, z którym z zespołów czy też wykonawców chcielibyście stworzyć coś?
6. Jakie są wasze plany muzyczne na lato i później?
7. Jaki będzie wasz nowy album?
8. Jaki koncert - to znaczy gdzie, wspominacie najmilej?
9. Ja wiem, ze to może trudne pytanie ale powiedzcie ile czasu chielibyście jeszcze grać dla nas?
10. Czy możliwy byłby autograf na płycie, którą dostałby od was w drodze konkursu jakiś fan z naszej strony moderntalking.pl? Również i ty mógłbyś wymyśleć jakieś niestandardowe pytanie dla fanów, np. co niekoniecznie jest w necie? Najwierniejsi fani powinni znać pytanie na to odpowiedź.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Przyznam, że niektóre pytania są bardzo ciekawe i z całą pewnością zostaną przedstawione Markowi.

Sam zresztą jestem ciekaw niektórych odpowiedzi. :)

Czekam na kolejne zatem :)

Z całej grupy wstępnie zostanie wybranych 15 - 20 pytań na które mam nadzieję Marek przedstawi wyczerpujące i satysfakcjonujące Was odpowiedzi.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Dla zainteresowanych zespołem Collective - New Collective jest już całość dyskografii zespołu na www.moderntalking.pl pod linkiem:

http://www.moderntalking.pl/collective/index.php

Termin nadsyłania pytań do Marka Dulewicza do godz. 20:00 dnia 20.04.2008 r.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

oto moje pytania do p. Marka Dulewicza:

1.jak tworzone były chórki, bo trzeba przyznac, ze brzmią bardzo dobrze. czy nakładał na siebie kilka ścieżek ze swoim wokalem?

2.czy zamierza stworzyć jakiś projekt muzyczny w którym byłby głównym głosem, ponieważ obecnie ogranicza się do pracy w studio

3.czy zamierza na szerszą skalę i z większą promocją swojej osoby pisać i produkować piosenki dla innych gwiazd polskiej sceny pop i hip hop?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Ja bym nie pytał się jego o nic tylko nakazał mu kontynuacji i nagrywania kolejnych albumów Collectivu czy to po angielsku czy po polsku!!! Nich nie zostawia nas - fanów w samopas! Ja mam wszystkie CD zespołu (razem z singlem)!!
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Z całą pewnością wielu z nas ucieszyłby fakt nagrania przez zespół kolejnego krążka.
Jednym z ostatnich pytań będzie pytanie dotyczące ewentualnego come backu... zobaczymy czy Marek ma jakieś plany w związku z tym... i czy da się namówić na kolejną płytę w stylu Bohlena...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: Collective / New Collective

Czy wspomniany wywiad doszedł do skutku i kiedy można się spodziewać ew. publikacji? :)

Pozdrawiam

Piotrek
Guni

Post autor: Guni »

Kończy się maj,a wywiadu nadal nie ma.
Dlatego jeśli ktoś chcę to niech sobie sam wywiad przeprowadzi,oto numer komórkowy do Marka Dulewicza :
605 321 802
(Do ArCrack'a : Ten numer to nic zastrzeżonego,podany jest nawet na oficjalnej stronie jego studia)

P.S Oczywiście z tym żeby ktoś sobie robił z nim wywiad przez telefon to był żart,niemniej jednak numer jest prawdziwy
talking1

Post autor: talking1 »

dzwoniłem.
Wywiad ma być, tyle że nie z Markiem, lecz z Piotrem Sulikowskim.
Termin ma być niedługo ustalony.
Dowiedziałem się także że powstanie nowa Płyta New Collective pod tym właśnie szyldem.
talking1
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No i niepotrzebnie to całe zamieszanie ;)
Marek jest zajęty swoimi projektami (Backflip) i stąd na pytania odpowiedział drugi z panów z Collective. Robert w ciągu najbliższych dni umieści wywiad na stronie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Ponieważ Marek Dulewicz zajęty jest obecnie (tak jak zresztą słusznie napisał Arek) koncertami, termin wywiadu i uzyskania odpowiedzi na nurtujące wszystkich pytania kilkukrotnie był przekładany - stąd i opóźnienie.

Na szczęście dzięki Markowi właśnie udało skontaktować się z Piotrem Sulikowskim (który notabene z tego co wiemy z Arkiem również zalogował się na naszym forum i zapewne zagląda tutaj jeśli ma tylko na to czas).

Na marginesie - dzięki Piotrze za uznanie wyrażone pod adresem dyskografii zespołu Collective / New Collective i strony www.moderntalking.pl

Pragnę zatem poinformować, iż wywiad w oparciu o pytania jakie miały zostać przedstawione Markowi został przeprowadzony z Piotrem Sulikowskim wokalistą Collective / New Collective i przyznam, że jest naprawdę ciekawy jeśli chodzi o zawarte w nim odpowiedzi :)

W dniu 31.05. 2008 r. powinien pojawić się na stronie głównej www.moderntalking.pl

Co do nowej płyty New Collective - talking1 ma rację - termin premiery (póki co) ustalony jest na wrzesień / październik 2008 r.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i przepraszam w imieniu swoim i Marka, że musieliście nieco dłużej poczekać na obiecany wywiad.

Mam za to nadzieję, że odpowiedzi Piotra w pełni Was usatysfakcjonują i warto było poczekać na nie nieco dłużej. :)
brati

Post autor: brati »

Przepraszam, ale o czy /o kim / był ten wywiad???? Miało być o NC, a tym czasem Bohlen zdominował wszystkie prawie pytania. Przecież o Bohlenie wszyscy już WSZYSTKO wiedzą:-)
Myslę, że przydałaby się odrobina dystansu......
Pozdrawiam wszystkich
Nothing but the truth...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Mam podobne odczucia, sądziłem że wywiad przeswietli na wylot zespół New Collective, poznamy jakies ciekawostki , szczegóły, tymczasem większość pytań opiera sie na tym co sądzą o Bohlenie, jak oceniają Bohlena, czy słyszeli nasladowców Bohlena lub dlaczego nagrali covery Bohlena ...
Ostatnio zmieniony ndz cze 01, 2008 15:10 przez Mateusz, łącznie zmieniany 2 razy.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Ja z kolei ten wywiad oceniam całkiem pozytywnie. Myślę, że niezależnie od zadanych pytań z odpowiedzi P. Sulikowskiego można się dowiedzieć czegoś więcej na temat NC niż powszechnie wiadomo (akurat np. moja wiedza o tej grupie jest ograniczona do dyskografii - i teraz sie trochę dowiedziałem).

Pozdrawiam

Piotrek
ODPOWIEDZ