C.C. Catch - Strangers By Night (extended version)

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
ODPOWIEDZ
Domino

C.C. Catch - Strangers By Night (extended version)

Post autor: Domino »

mam pytanie:czy wersja maxi tego kawałka z pierwszej płyty różni się od wersji extended z płyty "Diamonds",a jeśli tak to czym,za cholere nie moge nigdzie tej wersji zdobyć
steen

Post autor: steen »

Jeśli piszesz o Diamonds to na tej płycie są umieszczone wersje krótkie - singlowe. Różnica jest nastepujaca, że na singlowej nie ma rozbudowanego zakończenia min. werbli, przejść kanałowych i koniec jest rzeczywiście wydłużony - werble. Na Diamonds jak pamietam singlowa ma szybsze zakończenie - wyciszenie końcowe. Podaje link, gdzie możesz wysłuchać tego, o czym mówię.

http://zmija035.wrzuta.pl/audio/akuU0Is ... s_by_night

Według mnie z tego utworu można zrobić fantastyczny remix do 10 min i nawet rzuciłem hasło z nagrodą (krata browaru) za zrobienie takiej muzycznej niespodzianki, ale jak na razie nic sie nie dzieje. Utwór jest dla mnie osobiście bardzo ważny.

Na wrzucie swego czasu była wersja Strangers remix z 2007, ale została wycofana na moje nieszczeście. Kto ma ją zachomikowaną :)?
Domino

Post autor: Domino »

Dzięki za wyjaśnienie,ale nie chodziło mi o wersje singlową tylko o różnice pomiędzy wersją maxi,a wersją extended.Jeśli chodzi o sam numer to sam próbuje go remixować bo uważam go za jeden z najlepszych w dyskografii C.C. Posiadam jakiś remix tego utworu,ale z 1999 roku,nie wiem kto go mixował,ale ma nieco zmienioną harmonie i mi osobiście nie za bardzo przypadł...
steen

Post autor: steen »

Często na płytach można było przeczytać maxi version oraz extended. Obie nazwy znaczą praktycznie to samo. Extended - rozszerzony. Nie wydaje mi się, że istnieją inne wersje Strangers. W potocznym języku dawniej mówiło się piosenka z maxi singla - z płytki winylowej z wersją rozszerzoną Tak to ja rozumiem. Teraz skok w nadprzestrzeń, bo na singlu (pojedynczy utwór) jest wszystko - czasami także klip.

Odnośnie Strangers:

wersja singlowa krótka
wersja instrumentalna
wersja płytowa maxi dłuższa

wszystkie z wiosny 1986

Potem na Diamonds powielono Strangers krótką singlową.

To tyle. Udany remix, który mi sie spodobał to ten z 2007. Trwał tyle samo co normalna wersja.

Jeśli stworzysz coś ciekawego do 10 min to podeślij mi proszę efekt Twojej pracy do przesłuchania.
ODPOWIEDZ