Fancy
- Daniel
Fancy
Z pewnoscia wielu wielbicieli tworczosci pana Bohlena bardzo ceni rowniez innego hit-makera z Niemiec, a mianowicie Fancy'ego. Warto wspomniec o tym producencie / wykonawcy - gdyz jego wklad w muzyke eurodisco jest ogromny. Procz wlasnych dokonan, byl producentem Granta Millera, Charliego G. i mnustwa mniej znanych wykonawcow. Jego piosenki "Flames Of Love", "China Blue", "Lady Of Ice", "Chinesse Eyes" czy "Angel Eyes" to prawdziwe hity (nie sposob wymienic choc czubka gory lodowej).
- Pioetrek
- Kontakt:
Flames of Love - mega hit, i przez wiele lat jedyny znany mi przebój Fancy'ego (słyszałem może ze dwa razy też jakąś płytę ale nie została mi w pamięci i nie potrafię na jej temat powiedzieć czegokolwiek). Rok temu usłyszałem Bolero.
Hold me in your arms again
Strangers down a lonely lane
We can still survive, driftwood on the stream of life
Let me touch your velvet skin
No more lonely nights on the way of no return
Te sześć linijek - to jest rewelacyjne sześć linijek, fantastyczne sześć linijek...
I tyle mogę powiedzieć na temat Fancy'ego.
Pozdrawiam
Piotrek
Strangers down a lonely lane
We can still survive, driftwood on the stream of life
Let me touch your velvet skin
No more lonely nights on the way of no return
Te sześć linijek - to jest rewelacyjne sześć linijek, fantastyczne sześć linijek...
I tyle mogę powiedzieć na temat Fancy'ego.
Pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony sob wrz 17, 2005 19:18 przez Pioetrek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Daniel
No tak - jak moglem zapomniec o Bolero !
Ja zaczynalem przygode z Fancym wlasnie od tego nagrania. Nie wiedzac oczywiscie kto go wykonuje. Potem bylo "Lady Of Ice" - myslalem ze to Bad Boys Blue. Dopiero jak w TVP1 pokazali "Flames Of Love" oraz inne piosenki (w tym Bolero i Lady Of Ice) odkrylem tego wykonawce tak naprawde. Najpierw wiec poznalem plyty "Flames Of Love" oraz "Gold" z roku 1988, a dopiero potem albumy wczesniejsze. Kazdy okazal sie kopalnia przebojow.
Ja zaczynalem przygode z Fancym wlasnie od tego nagrania. Nie wiedzac oczywiscie kto go wykonuje. Potem bylo "Lady Of Ice" - myslalem ze to Bad Boys Blue. Dopiero jak w TVP1 pokazali "Flames Of Love" oraz inne piosenki (w tym Bolero i Lady Of Ice) odkrylem tego wykonawce tak naprawde. Najpierw wiec poznalem plyty "Flames Of Love" oraz "Gold" z roku 1988, a dopiero potem albumy wczesniejsze. Kazdy okazal sie kopalnia przebojow.
- YaQb85
- Kontakt:
Fancy
co tu dużo mówić Mega gwiazda! Uwielbiam jego muzyke. Dla mnie jest on kompozytorem równie dobrym co Bohlen. Czasami wydaje mi się, że lepszym, bo nie trzymał się tak króczowo schematów jak Dieter. Mógłbym w nieskończoność wymieniać moje ulubione hity. Uwielbiam zarówno jego stare albumy ("Get Your Kicks", "Contact" czy "Flames Of Love") jak i te nowsze ("Blue Planet", "D.I.S.C.O." czy "Strip Down") dla mnie zawsze będzie gwiazdą. Moim marzeniem jest pójść na jego koncert.
- Daniel
Nie mozna tez zapominac o jeszcze jednym wykokawcy ze stajni Fancy'ego, a mianowicie Mozzart'cie. Jego "Jasmin China Girl" to cos poprostu niesamowitego ! Wielkie brawa dla Fancy'ego za to nagranie, a wlasciwie to dla Tess'a. (Dla niewtajemniczonych Fancy = Tess). Inne swietne piosenki Mozzarta to : Malice And Vice, Money i przede wszystkim Devil's Rendez Vous (miod dla uszu !).
Fancy w przeciwienstwie do Bohlena potrafil utrzymac swoj styl muzyki, jednoczesnie nie powielajac schematow. Jego kazda kolejna plyta jest inna od poprzedniej, a jednoczesnie po kilku sekundach wiadomo, kto jest wykonawca.
Fancy w przeciwienstwie do Bohlena potrafil utrzymac swoj styl muzyki, jednoczesnie nie powielajac schematow. Jego kazda kolejna plyta jest inna od poprzedniej, a jednoczesnie po kilku sekundach wiadomo, kto jest wykonawca.
- YaQb85
- Kontakt:
O tak Mozzart i "Jasmin China Girl" to był chyba hit w 1988 roku o ile się nie mylę. Najbardziej chyba jednak styl Fancy'ego da się odczuć w utworach Granta Millera, jest takim uzupełnieniem.
A jeszcze gdzieś wyczytałem, że "Slice Me Nice" początkowo miała wykonywać Amanda Lear. Ciekawe czy to prawda.
A jeszcze gdzieś wyczytałem, że "Slice Me Nice" początkowo miała wykonywać Amanda Lear. Ciekawe czy to prawda.
- ROBERT_LATO
- Redaktor
- Kontakt:
Ja ze swej strony przyznam, że były czasy w których liczyło się dla mnie 5 zespołów i wykonawców muzyki dance - czy może raczej disco (tak wówczas w końcu brzmiała oficjalna nazwa) 
1. Modern Talking (oraz wykonawcy ze stajni Bohlena);
2. Bad Boys Blue;
3. Pet Shop Boys;
4. Fancy (i wykonawcy z jego stajni);
5. Sandra.
A co do Fancy'ego oprócz oczywiście nagrań, które już wymienialiście dodałbym jeszcze jeden, który grywałem swego czasu do bólu
...
- BODYGUARD 6:25 (na płycie Flames Of Love wyglądał on jak maxi version)
SUPEEERRR POZYCJA 
z Granta Millera najbardziej jednak nadal chodzi za mną:
- RED FOR LOVE
Pozdrawiam wszystkich
1. Modern Talking (oraz wykonawcy ze stajni Bohlena);
2. Bad Boys Blue;
3. Pet Shop Boys;
5. Sandra.
A co do Fancy'ego oprócz oczywiście nagrań, które już wymienialiście dodałbym jeszcze jeden, który grywałem swego czasu do bólu
- BODYGUARD 6:25 (na płycie Flames Of Love wyglądał on jak maxi version)
z Granta Millera najbardziej jednak nadal chodzi za mną:
- RED FOR LOVE
Pozdrawiam wszystkich
Its haahd se Dieter tuh bie 
- Daniel
Coz za idealna zgodnosc z moimi gustami !ROBERT_LATO pisze: 1. Modern Talking (oraz wykonawcy ze stajni Bohlena);
2. Bad Boys Blue;
3. Pet Shop Boys;
5. Sandra.
Ja moge jeszcze dodac :
6. Muzyka Space : Laserddance i Koto
7. Niektorzy wykonawcy Italo/Eurodisco (The Twins, Savage, Radiorama, Mike Mareen, Silent Circle).
- YaQb85
- Kontakt:
to ja jeszcze dodam Franka Fariana
chociaż najlepsze kawałki spod jego ręki wyszły pod koniec lat 70-tych (Eruption, Boney M.), później dość ciekawy projekt Mili Vanili (słynny skandal z podkładanymi głosami i odebranie nagrody grammy) no a wlatach 90-tych to już tworzył taką dance'ową papkę La Bouche czy No Mercy chociaż kilka kawałków tej pierwszej grupy jest niezłych. Miało być o Fancy'm a tu się zrobił temat list ulubionych wykonawców i producentów.
To może nie odbiegając od tematu mam cichą nadzieję, że ten pan pojawi się w Polsce w programie "Załóż Się" w końcu jak już zapraszają tam gwiazdy lat 80-tych to czemu nie Fancy?
a jednak stało się! Już za tydzień Fancy w programie "Załóż się"! ale się cieszę!
To może nie odbiegając od tematu mam cichą nadzieję, że ten pan pojawi się w Polsce w programie "Załóż Się" w końcu jak już zapraszają tam gwiazdy lat 80-tych to czemu nie Fancy?
a jednak stało się! Już za tydzień Fancy w programie "Załóż się"! ale się cieszę!
- Daniel
Re: Fancy
Fancy wydał nowy album - Foverer Magic !
01.I Love You (show-Introduction)
02.Flames Of Love
03.I Can Give You Love
04.Love Has Called Me Home
05.Forever Magic
06.For One Night In Heaven
07.Little Juliet
08.I'm Melting Your Heart
09.I'm Your Bodyguard
10.Moonlight
11.A Voice In The Dark(version 2008)
12.My Way
13.O Mio Babino Caro (feat.Shequida)
No to trzeba posłuchać jakiś próbek i jeśli album tego wart to się zaopatrzyć
01.I Love You (show-Introduction)
02.Flames Of Love
03.I Can Give You Love
04.Love Has Called Me Home
05.Forever Magic
06.For One Night In Heaven
07.Little Juliet
08.I'm Melting Your Heart
09.I'm Your Bodyguard
10.Moonlight
11.A Voice In The Dark(version 2008)
12.My Way
13.O Mio Babino Caro (feat.Shequida)
No to trzeba posłuchać jakiś próbek i jeśli album tego wart to się zaopatrzyć
- Adi
Re: Fancy
Też lubię ogólnie Fanc'ego. Ale bardziej te jego starsze nagrania lubię i pamiętam. Co do nowszych czasów to nie posiadam akurat jego albumów. Przewija się u mnie jedynie na jakichś składankach typu "Popcorn" czy Bravo-hits, Viva-hits albo coś podobnego.