Body To Body

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
Peter

Body To Body

Post autor: Peter »

A skoro jesteśmy już przy tej płycie, to jakie macie zdanie na jej temat. Ja uważam, że tam są niezłe dynamiczne kawałki bardzo się dobrze słucha takie "On & on", "Freedom", "Deeper deepr", nico mniej już "It's for you". No i uważam, że za mało tam jest wokalu Dietera.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Freedom, Deeper Deeper, It's For You, Dam Dam - piosenki pierwsza klasa. Nie leżą mi te "cięższe" brzmieniowo Only With You, On And On i Thank God It's Friday Night.
Z wokalem Dieter jest ciekawa historia we Freedom, to prawdopodobnie jedyny (poza instrumentalnymi) kawałek BS, w którym nie da się go usłyszeć :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Wydaje mi się, że Dieter jest całkiem dobrze słyszalny na początku drugiej zwrotki Freedom :D :

...all day night
There is love to satisfy...

...baby it's true...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Ta płyta ma podobne tempo co "Ten". Nie wiem jak wam ale mnie bardzo odpowiada. Jej dobrą stroną jest to, że promowały ją aż trzy single, choć zrobiono do nich raczej kiepskie wideoklipy. W każdym razie nie dzieje się w nich nic specjalnego. Brakuje mi jednego kawałka, takiego który był na singlu "For the children" ale może dobrze, że nie znalazł się na niej. Gdyby trafił na longplay byłby nieodróżnialny od "For the children". A skoro jesteśmy już przy tym kawałku to mnie się podoba, to bardzo ładna ballada, trochę może wokal we wiodących partiach jest za mocny. Ale to pewnie wokal Rolfa Koehlera. Podobnie brzmi jak w "Only with you". To z kolei bardzo udana kompozycja. "It's for you" mi się najmniej podoba zdecydowanie za mało tam Bohlena, a za dużo żeńskiego wokalu, choć brzmi całkiem nieźle. Jednym z najlepszych kawałków jest ballada "Oh I miss you", muzyka i wokal tam brzmią wręcz świetnie. Nieco mniej mi się podoba inna ballada "Can this be love" a "Thanks god it's friday night" jest naprawdę klasowym kawałkiem. Do tego płyta ma niezły booklet. Pytanie do Arka kto śpiewa zwrotki we "Freedom"?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pioetrek pisze:Wydaje mi się, że Dieter jest całkiem dobrze słyszalny na początku drugiej zwrotki Freedom
No tak, zgadza się, w drugiej zwrotce nieco bardziej go słychać :) Bardziej zakamuflował się chyba tylko w Shame Shame Shame :]
W przypadku "For The Children" znacznie bardziej podobają mi się dwie pozostałe wersje z singla - ta dziecięcym chórkiem, oraz If I Can't Have Your Love z uwagi na refren, gdzie Dieter jest bardziej słyszalny.
Styl całej płyty jak dla mnie bardzo sympatyczny, pozytywne brzmienie z niezłymi aranżacjami, choć wyżej oceniam drugą podobną płytę w dorobku BS - "Forever Blue". Za to bije na głowę X-Ten, gdzie plastikowe aranżacje paru piosenek są dla mnie nie do zniesienia.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

ja pamietam, ze po zakupieniu tej plyty nie moglem oderwac sie od DamDam... i do dzis bardzo lubie ten kawalek. no i oczywiscie Body to body i Freedom takze super kawałki...
adamek

Body To Body [wydzielone z tematu o SIB]

Post autor: adamek »

ja jak słyszę DAM DAM DU ... BLUE SYSTEM-u głos tej babki to mnie ciarki przechodzą od kiedy ta płyta wyszła aż do dziś ....nie wiem kto to śpiewa , ale nie boję się powiedzieć ,że kocham jej głos....
Awatar użytkownika
Peter

Faktycznie coś jest fajnego w tym kawałku. Mnie także się podoba "Body to body". Od samego początku mi się ten kawałek podobał. Jest bardzo pogodny. Tą płytę cenię znacznie wyżej niż Forever blue ale bardziej lubię Ten.
Piotr

Post autor: Piotr »

Album Body To Body obok płyt Forever Blue i 21st. Century jest moim ulubinym albumem Blue System z lat '90-tych. :D
Dieter odwalił na Body To Body kawał solidnej roboty, a ballady
For The Children i Can't This Be Love są naprawde genialne. :D
Zresztą For The Children odcisnęło na mnie swoje piętno. Dieter tak jak myślę wielu innych osób pokazał komponując ten utwór, że jest tak samo wyczulony na los dzieciaków w krajach gdzie panuje głód, rasizm i nietolerancję. :D Chwał muz za to!!!! :D :D
Dieter Bohlen
Awatar użytkownika
Peter

"Can this be love" słucha się bardzo przyjemnie, ma swój specyficzny klimat. Drobnym mankamentem tego kawałku jest zbyt ciężki wokal Kohlera we wiodących partiach. A "For the children" to jeden z niewielu kawałków Bohlena, który ma naprawdę klasowy tekst, a za razem stanowi dowód wrażliwości Dietera. To udany kawałek.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Dla mnie to troche dziwne jest, że na youtube nie ma występów Dietera w piosence Body to body przecież ta piosenka promowała album... :/
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Może okaże się wyjątkiem ale album Here i am uważam za jeden z najlepszych. Czuć w nim powiew nowości i fajnie, że Dieter chciał iść za modą.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

riccardo1989 pisze:Dla mnie to troche dziwne jest, że na youtube nie ma występów Dietera w piosence Body to body przecież ta piosenka promowała album... :/
Występów TV z tą piosenką niestety nie ma, ale mam w kolekcji na DVD Koncert z 1996 roku gdzie Dieter śpiewa z tej płyty "Only With You", "Deeper Deeper", "Body To Body" czy "Can This Be Love?". Dobrze że jest choć tyle.
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

Post autor: jkris »

riccardo1989 pisze:Dla mnie to troche dziwne jest, że na youtube nie ma występów Dietera w piosence Body to body przecież ta piosenka promowała album... :/
ta plyta promowana byla piosenka Only with You ... choc wiem, ze teledysk do Body to body tez powstal ale nie zaistnial na Vivie...
Awatar użytkownika
Peter

Tą płytę cechuje mniej więcej jednorodne brzmienie, które się albo lubi albo nie. Nie ma tu takiej różnorodności stylów jak na "Here I am" co nie wszystkim się podoba. Płyta "Body to body" to dobrze zrealizowany materiał, który mimo upływu lat nie wydaje się anachroniczny. Naprawdę jest świetna na każdą imprezę. Jest to jedna z moich ulubionych płyt Dietera. Jej mocną stroną jest również to, że Dieter szedł z duchem czasów, bo w tym czasie dominowały takie klimaty. Minusem jest zbyt mocny wokal Rolfa Kohlera w niektórych kawałkach.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Body To Body

ArCrack pisze:Z wokalem Dieter jest ciekawa historia we Freedom, to prawdopodobnie jedyny (poza instrumentalnymi) kawałek BS, w którym nie da się go usłyszeć :)
Nie zgadzam się Bohlena troszeczkę słychać w drugiej zwrotce. Utworem, w którym w ogóle nie słychać Bohlena jest Try the impossible.
ODPOWIEDZ