zagadka "Na Sowas" i "Strangers By Night"
- Daniel
zagadka "Na Sowas" i "Strangers By Night"
Dawno temu, w latach 80tych w pamietnym "Swiecie Młodych" z okazji dnia dziecka znalazl sie wywiad z zespolem Modern Talking. Czy byl prawdziwy, czy tylko glupim zartem - trudno ocenic. Wywiadu tego juz dawno nie posiadam - wisial u mnie przyklejony do szafy wraz z zamieszczonymi obok niego zdjeciami... az zniszczyl go czas. Jednak do dzis pamietam pewien fragment. Dieter Bohlen zapytany, nad jakimi obecnie pracuje piosenkami dla MT, odpowiedzial ze nad "Strangers By Night" oraz "Na Sowas" ! Co to za dziwaczne "Na Sowas" ? Druga zagadka jest taka, ze z tego wynikalo by, iz "Strangers By Night" mial poczatkowo zaspiewac Thomas ! Nie wiem ile w tym prawdy, a ile fantazji redaktorow Świata Młodych...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Niewykluczone, że Strangers by Night powstało jako materiał dla MT. Dieter w swojej książce wspomniał, że do repertuaru C.C. Catch trafiały muzyczne odpadki z Modern Talking (czy jakoś tak). (Taki np. Hollywood Nights moim zdaniem wyraźnie nawiązuje do Geronimo's Cadillac)
Na sowas mnie się skojarzyło na razie tylko z S.O.S. z Atlantis is Calling ... (widzę, że zostałem wypszedzony bardziej kompetentną informacją w tym zakresie)
Niewykluczone też, że SM z okazji dnia dziecka wprowadzał jakieś zamieszanie.
Pozdrawiam
Piotrek
Na sowas mnie się skojarzyło na razie tylko z S.O.S. z Atlantis is Calling ... (widzę, że zostałem wypszedzony bardziej kompetentną informacją w tym zakresie)
Niewykluczone też, że SM z okazji dnia dziecka wprowadzał jakieś zamieszanie.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Daniel