Nie zawacham się powiedzieć, że Modern Talking to legendarny zespół. Dieter Bohlen stworzył w latach 80tych całkiem nowe, ponadczasowe, nie spotykane na tamte czasy brzmienie, które było kopiowane przez innych artystów. Choćby przez Bad Boys Blue, Systems In Blue. Nawet dzisiaj jest kopiowane. Podam przykład. Np. Justin Timberlake.
Słuchanie Modern Talking sprawia mi radość, daje siły. Kiedy jestem zły słucham
In 100 Years czy
Jet Airliner i wtedy rozładowuje się jak bateria. Moge podać wiele przykładów, ale to dużo pisania

. Tego się nie da opisać. To jest coś magicznego.....

W Modern Talking Thomas z Dieterem wzajemnie się uzupełniali. Thomas ma fantastyczny głos, a Dieter jest fantastycznym kompozytorem i producentem.
Wokal ma znaczenie i przykładem jest Thomas i Dieter solo, że osobno nie osiągneli podobnego sukcesu do Modern Talking. Thomas solo nie osiągnał sukcesu, a Dieter z Blue System tak, może nie na miare Modern Talking, ale osiągnał.
Według mnie Thomas Anders miał niektóre udane piosenki. Choćby bardzo udany duet z Glennem Medeirosem z piosenką
Standing Alone, czy z nowszych
Independent Girl,
King Of Love,
Just Dream,
Songs That Live Forever (Special Grand Prix Version).
Większość piosenek Blue System mi się bardzo podoba, a tego nie moge powiedzieć o Thomasie Andersie. Pierwszy solowy album Dietera Bohlen pod jego własnym nazwiskiem
Dieter - Der Hits bardzo mi się podoba, aż dziwie się dlaczego Dieter stworzył duet z Markiem.
Dla mnie duet Dietera z Markiem jest
NIE POROZUMIENIEM. Jedynie jedna piosenka mi się podoba chyba jak i większości z Was
You Can Get It z Dieterem Bohlenem

.
Thomasa Andersa z Markiem Medlockiem się nie da porównać. To tak jak by porównać Mercedesa (Thomas) z Maluchem (Mark). Dzieli Ich przepaść. Mam prośbe do Pana Dietera "Skończ Pan współprace z Markiem i reaktywuje Modern Talking, Blue System albo stworzy swój drugi solowy album i niech Pan wreszcie odwiedzi POLSKE"

:D:D
Pozdrawiam