Lucky Guy(wersja Dietera)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzychoo

Lucky Guy(wersja Dietera)

Post autor: Krzychoo »

Witam! Na początku chciałbym się krótko przedstawić, ponieważ jestem tu nowy. Fanem Modern Talking jestem od 1998 r. Wciągu tych paru lat zdobyłem mnóstwo ich nagrań i bardzo wielu rzeczy się o nich dowiedziałem (m. in. z tego czata) Wielu jednak rzeczy nie wiem. Żaden z moich bliskich nie interesuje się tą muzyką, więc nie mam z kim o niej porozmawiać. Dlatego zdecydowałem się dołączyć do waszego grona i mam nadzieję, że będę się tu dobrze czuł.

A więc pierwszą sprawą, która mnie bardzo nurtuje jest wersja Lucky Guy śpiewana przez Dietera Bohlena. Ja ów wersję posiadam lecz nic o niej nie wiem- z jakiej płyty pochodzi, z którego roku i dlaczego akurat tą piosenkę śpiewa Dieter Bohlen. Jeśli ktoś umie odpowiedzieć na te pytnia to był bym wdzięczny za odpowiedź.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Witam na forum :)

Tą wersję o której piszesz Dieter wykonywał pod pseudonimem Ryan Simmons. Oto linki do polskich stron, na których napisano o tym:

http://www.republika.pl/strona_marcina/simmons.html
http://republika.pl/moderntalking2004/luckyguy.htm
http://www.moderntalking.pl/db/index.ph ... a=ryan.htm
Jak piszesz tak cię widzą.
Fenix

Re: Lucky Guy(wersja Dietera)

Post autor: Fenix »

A więc pierwszą sprawą, która mnie bardzo nurtuje jest wersja Lucky Guy śpiewana przez Dietera Bohlena. Ja ów wersję posiadam lecz nic o niej nie wiem- z jakiej płyty pochodzi, z którego roku i dlaczego akurat tą piosenkę śpiewa Dieter Bohlen. Jeśli ktoś umie odpowiedzieć na te pytnia to był bym wdzięczny za odpowiedź.
Witaj. Ja jestem również tutaj nowy. Fanem jestem także od 1998 r., ale już zdążyłem zgromadzić całą 13-płytową kolekcję MT.
Ogólnie "Lucky Guy" pochodzi z pierwszej płyty "The 1st Album" (wydanej w 1984).
kaczanoga

Post autor: kaczanoga »

Nigdy nie słyszałem tych wersji ("Lucky Guy", "The Night Is Yours, The Night Is Mine") w wykonaniu DB, skąd można by je "zaciągnąć" bo bardzo jestem ciekaw jak brzmią???

pozdrawiam
kaczanoga
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Sieci p2p - eMule na przykład.

A dla tych, którzy juz słyszeli - które wersje wolicie? Ryana Simmonsa czy Modern Talking?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Wolę zwrotki Andersa (ale Bohlen daleko nie odstaje) i refreny z wersji Ryana Simmonsa jeżeli chodzi o Lucky Guy .

Co do TNIYTNIM - wersja MT ponieważ jest tam fantastyczna wstawka w zwolnionym tempie.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Gość

Post autor: Gość »

"Lucky Guy" wolę w wersji Modern Talking, natomiast "The Night Is Yours The Night Is Mine" wolę w wykonaniu Ryana Simmonsa
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Ja wolę:
Ryan Simmons - Lucky Guy (krótka wersja)
Modern Talking - The Night Is Yours - The Night Is Mine (wspaniała wstawka balladowa :D )
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dieter Bohlen znakomicie zaśpiewał Lucky Guy i jego wykonanie nie ustępuje wykonaniu Thomasa. Może jego głos jest nieco przesłodzony w TNIYTNIM ale brzmi fantastycznie.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

A ja wole wersje Ryana Simmonsa :)
W NTISTNIM wlasnie ta wolna wstawka mi sie nie podoba, psuje tylko nastrój i harmonię piosenki.
Natomiast w Lucky Guy w wersji Ryana bardziej podoba mi sie "O-O-O" od Thomasowego "O-O-O-O" :D
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Lucky Guy, trochę bardziej wolę w wykonaniu Thomasa :P , ale
The Night Is Yours The Night Is Mine - tu rządzi Bohlen (Wersja Long, to jest to 8) )

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
krystian395

Post autor: krystian395 »

MichałT pisze:Lucky Guy, trochę bardziej wolę w wykonaniu Thomasa :P , ale
The Night Is Yours The Night Is Mine - tu rządzi Bohlen (Wersja Long, to jest to 8) )

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Też tak sądzę Lucky Guy w wykonaniu Thomasa brzmi chyba trochę lepiej no ale The Night Is Yours The Night Is Mine w wykonaniu Dietera o wiele lepiej. Takie jest moje zdanie :D
Pozdrawiam !!!
You are not alone - I'll be there for you........
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

krystian395 pisze:eż tak sądzę Lucky Guy w wykonaniu Thomasa brzmi chyba trochę lepiej no ale The Night Is Yours The Night Is Mine w wykonaniu Dietera o wiele lepiej. Takie jest moje zdanie
Też chyba skłaniałbym się do tej opinii. A nawet powiedziałbym, że "Lucky Guy" w wykonaniu Bohlena jest równie dobre. Noo dzisiaj obawiam się, ze wykonanie Dietera w obu przypadkach było by trochę rażące dla uszu. Choć i tak pewenie Dieter wspomógł by się mocno elektroniką, żeby zdeko podrasować swój głosik. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ