You're my heart You're my soul 2008 :-)

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

You're my heart You're my soul 2008 :-)

Post autor: adamstan »

Świeżutki, wczoraj zrobiony remiks na sylwestra :-)

http://adamst.wrzuta.pl/audio/gghbzWnjqO/

Miłego odbioru :-)
jkris

Post autor: jkris »

mnie jak zwykle podoba sie to co zrobiles wiec moge juz powiedziec, ze jestem fanem Twoich remixow. ta wstawka po 3 minucie- rewelacja!
ale mam tez pewne uwagi- czy glos Thomasa musial byc zrobiony "na smerfa"? dodalbym tez wiecej basowego bitu i pianinka ;-)
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

jkris pisze:czy glos Thomasa musial byc zrobiony "na smerfa"?
Hmm... to niby tylko pół tonu, ale faktycznie, już się brzmienie trochę psuje... Jakbym zostawił oryginalny, to miałbym za wolne tempo, a jakbym przyspieszył bez zmiany tonacji, to prawdopodobnie rytm sie rozsypie... Aczkolwiek wypróbuję taką wersję i zobaczę co wyszło.

Mnie aż tak to brzmienie wokalu nie razi, bo po 1) nasłuchałem się tego numeru z kaset przy najrozmaitszych prędkościach (długo miałem magnetofon który odrobinę przyspieszał ;-) )
po 2) w sumie to chłopaki też takie coś robili na swoich nowych płytach... no a po 3) tancerze raczej nie zwrócą na to specjalnej uwagi ;-)

W każdym razie po 10-15 minutach (czyli ze 3 przesłuchania ) idzie się przyzwyczaić ;-)
Mefistofeles

Post autor: Mefistofeles »

Dj'ee mogą sie schować przy tobie.Fajny podkład.Jedynie co sie można czepić to głos .
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

z numeru na numer wyczuwam coraz lepsze brzmienie i ciekawsze dźwięki. jest naprawde dobrze!!!
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Jeszcze tylko teledysk, promocja w radiu i numer jeden nadchodzacego karnawału :D
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Wersja jak zwykle tak genialna że wbija w fotel! Jesteś Mistrz!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

a moze zrobic wersje instrumentalna i zamiast wokalu powrzucac tam wiecej ozdobnikow z tej wstawki instrumentalnej?
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

No no super w szczególności początek utworu ciekawie zremiksowany 8) .
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

fajne :)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
mihau

Post autor: mihau »

Doooobre! Ten remix ma potencjał! Spodobał się moim kumplom którzy nie są fanami MT.
btw.
A znacie kogoś może kto remixuje MT ale utrzymuje brzmienie lat 80?
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Szczerze? Mnie sie nie bardzo podoba-tzn ja nie watpie w Twoje umiejetnosci,ale brzmi to jakos dziwnie,moze wlasnie dlatego,ze glos Thomasa jest zmieniony.Lubie wszelkiego rodzaju przerobki,ale wszystko musi miec swoj smaczek,a tu psuje wszystko ten zesmerfowiony glos <bezradny>
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

http://adamst.wrzuta.pl/audio/hGXrwi90Yz/ - wersja odsmerfiona ;-) (znaczy z wokalem w normalnej tonacji)
jkris

ja sie nie moge uwolnic od tego Twojego remixu, najlepiej slucha sie tego w aucie ;-) i faktyczie przestal mnie nawet draznic serfny glos Thomasa choc w nowej wersji jest juz naprawiony
a czy duzo roboty byloby ze zrobieniem instrumentalnej wersji?
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Zobacze co da sie zrobic w kwesti wersji instrumentalnej, a póki co, czas na "Stronę B" singielka :-P

http://adamst.wrzuta.pl/audio/tZ5pfFhRxS/ - Cheri Cheri Lady 2008

http://adamst.wrzuta.pl/audio/gmUBwJOszo/ - Brother Louie 2008

Utrzymane w trochę podobnej konwencji. OIDP tu również brzmienie wokalu udało się zachować już oryginalne.

Nawiasem mówiąc - program Reaper (www.reaper.fm) ma REWELACYJNE algorytmy zmiany tempa i wysokości - zaraz zamieszczę próbki, w każdym razie, nie tylko pozwala na zmiane tempa bez zmiany tonacji z dość dobrą jakością, ale umożliwia również (dzięki opcji "preserve formants") zmianę tonacji bez efektu "smerfa" lub "Lorda Vadera"

http://adamst.wrzuta.pl/audio/gKtLBIBrsU/ - demonstracja. Mamy tu refren z YMHYMS najpierw odstrojony o ton w górę, potem o ton w dół. fragmenty 1 i 3 to 'zwykłe' przestrajanie - słychać zmianę barwy głosu. fragmenty 2 i 4 to 'preserve formants' - głos brzmi nieco naturalniej.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Twoje remiksy są poprstu boskie - that's the only thing I really know. Zwykle nie przepadam za jakimikolwiek remiksami, a Twoje są wspaniałe :D :D Hit number one :D :D :D
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
ODPOWIEDZ