Film ,,Kroll'' a...Modern Talking

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adek

Film ,,Kroll'' a...Modern Talking

Post autor: Adek »

Dzisiaj z ciekawosci obejrzałem polski film Pasikowskiego ( tego od ,,Psów'' 8) ) pt: ,,Kroll'' i zbulwersowała mnie w nim jedna scena, mianowicie taka, w której jedna z dziewczyn idzie sama poszukac tytułowego ,,Krolla'' i wchodzi na jakas impreze. Pyta sie jakiegos goscia, gzdie Kroll moze sie znajdowac, a on cieszy sie naj jej widok. Potem ona pyta sie go, co teraz porabia, czyli ,,puszcza'', a w tle leci leci jakas rockowa muzyka. A on z ironia odpowiada, ze Modern Talking, jakby nasmiewujac sie z niemieckiego zespołu :( .

Czemu akurat rezyser musiał osmieszyc twórczosc Dietera i Thomasa w tym swoim gangsterskim filmiku ? Moze ja za bardzo panikuje ?
Modern Talking.....i wszystko jasne!
jkris

Re: Film ,,Kroll'' a...Modern Talking

Post autor: jkris »

Adek pisze:Czemu akurat rezyser musiał osmieszyc twórczosc Dietera i Thomasa w tym swoim gangsterskim filmiku ? Moze ja za bardzo panikuje ?
zdecydowanie ;-)
Modern Talking to tak charakterystyczna grupa i tak mocno zakorzeniona w latach '80, ze czesto dla podkreslenia konca pewnej epoki i zasygnalizwoania nowej ery wymienia sie wlasnie ta grupe. jasne, ze po latach Ci ktorzy piszczeli na kazda nawa ich pyte pozniej sie z nich smiali ale wystarczy zobaczyc co sie wydarzylo w '98 zeby uzmyslowic sobie jakimi hipokrytami potrafia byc ludzie ;-)
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Tak to już niestety jest. Wielu ich słucha ale sie do tego nie przyznaje.
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Adek pisze:A on z ironia odpowiada, ze Modern Talking, jakby nasmiewujac sie z niemieckiego zespołu .
nie przesadzajcie.
zamiast się cieszyć że nazwa zespołu jest żywa i występuje nawet w polskich filmach, jak zwykle szukacie dziury w całym...
think for yourself - question authority
jkris

Post autor: jkris »

punky linsky pisze:
Adek pisze:A on z ironia odpowiada, ze Modern Talking, jakby nasmiewujac sie z niemieckiego zespołu .
nie przesadzajcie.
zamiast się cieszyć że nazwa zespołu jest żywa i występuje nawet w polskich filmach, jak zwykle szukacie dziury w całym...
moge wiedziec dlaczego zwracasz sie do kolegi per "wy"? czasy komuny i towarzyszy minely a chyba do 2 umiesz zliczyc...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

to fakt, modern talking w dzisiejszych czasach to obciach dla wielu ale 20 lat temu to była dopiero muza
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

no może rzeczywiscie za bardzo sie tym zbulwersowałem. A moze jednak to ja zle odczytałem wypowiedz w filmie ? :?
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A ja oglądałam dawno temu też jakiś polski film,familijny zresztą i na ścianie u chłopaka w pokoju wisiał plakat Modern talking,film oczywiście był z lat 80'tych ale niestety tytułu nie pamiętam.
Mam taki sam plakat,na kredowym papierze oryginalny :lol:
Awatar użytkownika
KASIA 1986

PLAKAT

Post autor: KASIA 1986 »

Jeśli chodzi o sprawe plakatów, to pamietam jak kiedyś w jednym z odcinków serialu "Graczykowie" również wisiał na ścianie plakat Modern Talking, to był bodajże rok 1999. Też taki miałam":-)
"I NEED YOU NOW":)
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

do Atlantydy: może "W labiryncie" - serial?
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Re: PLAKAT

Post autor: Ann »

KASIA 1986 pisze:Jeśli chodzi o sprawe plakatów, to pamietam jak kiedyś w jednym z odcinków serialu "Graczykowie" również wisiał na ścianie plakat Modern Talking, to był bodajże rok 1999. Też taki miałam":-)
Widziałam ten odcinek dwa razy.
ODPOWIEDZ