A co sądzicie o innym duecie mieszanym, gdyby taki zaistnia

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grażyna

A co sÂądzicie o innym duecie mieszanym, gdyby taki zaistnia

Post autor: Grażyna »

Witam!!!

Thomas Anders z Amandą Lear nie zabardzo wzbudził Wasze zainteresowanie, to może Dieter Bohlen & Bonie Tylor? Jedno i drugie ma fajną chrypcię. Oboje przypominają takie dwie kochane żabcie...
Skoro to też nie to co powinno być to wypada napisać: Come back for Modern Taklking You Dieter Bohlen, Come back For Modern Talking You Thomas Anders. Jak myślicie przeczytają i zrozumieją w internecie? Wiem, że jak zwykle byka strzeliłam w angielszczyźnie, ale to nie o to chodzi...
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dieter chyba nie bardzo ma już ochotę udzielać się jako wokalista, a Bonnie chyba nie bardzo ma już ochotę współpracować z Dieterem :D. Natomiast gdyby w 1991 Dieter zamiast z Dionne Warwick w "It's All Over" nagrał duet z Bonnie w "Against The Wind" - byłoby cudownie.

Nie sądzę, żeby Thomas i Dieter zaglądali na strony fanów, a tym bardziej na polskie forum. A nawet gdyby, to i tak są na tyle skłóceni że na comeback nie liczę...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Grażyna

Dionne Warwick bardzo interesujący wokal? No coż a może by tak najodlotowiej było gdyby Dieter Bohlen i Thomas Anders, oraz C.C.Catch stworzyli trio. Tak wiem, że z Bohlena niesamowity uparciuch, który Andersa uważa za lenia, ale bardzo chciałabym się doczekać takiej chwili, gdzie wszyscy troje zaśpiewaliby razem, a nawet nagrali płytkę o charakterze:
modern talkingowo-blue systemowo- catchową. Powstałby fajny styl np. nowego dziełka w postaci remixów. Coś w radzaju jak tamten album Modern Talkingu z kaczorkiem Donaldem i Miszką Miki (nie pamiętam tytułu) Greats... na pewno wiadomo o co chodzi. Gdyby tak sobie Dieter i Thomas łapki na zgodę podali... :roll:
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Nie sądzę, żeby Thomas i Dieter zaglądali na strony fanów, a tym bardziej na polskie forum. A nawet gdyby, to i tak są na tyle skłóceni że na comeback nie liczę...
Do nas to napewno zaglądają. Tylko się jeszcze nie mieli śmiałości zalogować. :D
Jeśli chodzi o śpiew Dietera to moim zdaniem nie odpuści i jeszcze zaśpiewa. Kiedy? Wtedy kiedy będzie odpowiedni moment na pracę. Ostatnio "chłopak" za dużo po sądach i imprezach latał. NIe wiem jak sądy ale podobno imprezy odpuszcza więc wieczorami śpiewając kołysanki dla MC będzie ćwiczył głos.
A duet? Z Bonnie Tyler - nie sądze. Osiągnęła zbyt duży sukces bez niego (te francuskie wersje) żeby się razem spotkali. Już prędzej C.C. Catch - pewnie chciałby jej coś udowodnić. A wg mnie najbardziej prawdopodobnym i oczekiwanym przeze mnie jest duet z Nino de Angelo (ale jako one album duet - ewentualnie Nino chórzystą Dietera przy dłuższej współpracy) z tym, że panowie spotykają się tak średnio co 10 lat :D A może Estefania dobrze śpiewa? Albo któreś z jego dzieci?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Grażyna

Piotrku to może lepiej, aby poćwiczył Dieter Bohlen z Krisem Normanem?
Albo Kris Noman z Thomasem Andersem o tutaj jeszcze bliżej byłoby brzmieniowo-prawda? :roll:
No z tym to ja się zgadzam, że Bohlen i Anders Swoim pociechom muszą bardzo słodko śpiewać kołysanki. Sama bym takiej w ich wykonaniu posłuchała, mogły by być każda z osobna wykonana przez nich. :D Chociaż jestem dorosła i kołysanek nie słucham na dobranoc, a ich obu zawsze bardzo chętnie...
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Wg mnie Chris Norman dalej z głosem do Thomasa niż do Dietera. Ale w duecie jest to chyba zaleta, gdyż wokal się nie zlewa i potrafimy odróżnić kto śpiewa (taka jakby przeciwwaga). Ale generalnie to się na tym nie znam :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pioetrek pisze:A wg mnie najbardziej prawdopodobnym i oczekiwanym przeze mnie jest duet z Nino de Angelo (ale jako one album duet - ewentualnie Nino chórzystą Dietera przy dłuższej współpracy) z tym, że panowie spotykają się tak średnio co 10 lat :D
Fakty są takie, że:

- Panowie ostatni raz widzieli się podczas nagrywania "Universe". Potem Dieter miał wyprodukować nowe wersje "Samuraj" i "Flieger" na album "ZurĂźck nach vorn", ale ostatecznie w studio się nie zjawił. Nino raczej nie był z tego powodu szczęśliwy.
- Nino całą sytuację podsumował stwierdzeniem, że "Dieter jest typ człowieka, który zjawia się tylko gdy potrzebuje pomocy. A że potrzebuje jej rzadko, rzadko się pojawia".
- Dieterowi przy ewentualnej produkcji albumu Nino do chórków chyba jednak przydałby się. Ja cały czas jestem przekonany, że Dieter był pod wrażeniem jego piosenki "Weil ich ein Mensch bin" i w dużej mierze dzięki temu co zrobił tam Nino wraz ze swoją ekipą zatrudnił ich do chórków na albumach MT.
- Nino jest obecnie bankrutem (1,5 mln euro długów), więc forsą za śpiewanie u Dietera by z pewnością nie pogadził

A zatem, wszystko możliwe :)

Pioetrek pisze:A może Estefania dobrze śpiewa? Albo któreś z jego dzieci?
Jak śpiewa Estefania Dieter ujawnił na jednym z czatów ;).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Grażyna

Przepraszam, że od razu nie odpowiadam, ale internet zrobił mi numer i nie mogłam wcale wejść na strony internetowe. Coż Estefani żony Dietera na tyle dobrze nie znam, po czatach nie chodzę od pewnego czasu. zresztą gdyby nawet to z pewnością miałabym trudnośći z porozumieniem się....
Wiwat!!! Wiwat!!!
100 lat,
Modern Talking Boski,
krzyczÂą wszyscy fani,
z całej Polski.
Awatar użytkownika
Peter

Re: A co sądzicie o innym duecie mieszanym, gdyby taki zaistnia

Post autor: Peter »

Grażyna pisze:Thomas Anders z Amandą Lear
Cóż za głupi pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thomas by dobrze brzmiał za to z Natashą St. Pierre albo z J.Lo.
ODPOWIEDZ