Ostatnio się zorientowałem, że na jednej z największych stron poświęconych filmowi da się znaleźć Dietera Bohlena.
Oto link: http://www.imdb.com/name/nm0092044/
I przy okazji czy coś Wam wiadomo na temat serialu Die Alte i kompozycji Bohlena, które się tam znalazły? No i chyba tego Zorca bez granic nie ma
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Ale może się ciągnęło do czasów bardziej nam współczesnych, a z braku szerszego info podali rok rozpoczęcia produkcji? No i nie wiadomo w jakiej formie wykorzystano tam muzykę Bohlena. Może w którymś z odcinków słychać było muzykę z radia lub z tv? Trudno powiedzieć...
Pozdrawiam
Piotrek
Alte jest z 1977 roku, a pierwszy poważny konktrakt Dieter podpisała dwa lata później... Dziwne to trochę
Zerknąłem na to w jakich latach grali poszczególni aktorzy i z tych dat wynika, że serial jest wciąż kręcony chyba. A na ZDF-ie jest coś o 300 odcinkach tego serialu.
Na liście filmów bohlenowskich nie znalazł się też "Derrick" (a z tego co widzę na trackliście Poptitana - A Cry In The Night jest stamtąd) oraz "Die Stadtindianer" pomimo, że oba filmy w bazie są zarejstrowane.
Pozdrawiam
Piotrek
Oglądałem ten serial w latach 90-tych jednak nie pamiętam tytułów jakie się pojawiły w nim na 100% grają tam muzę Dietera tytuł był Der Alte.Gdzieś powinienem mieć okładkę chyba ,poszukam i zapodam przy okazji