Zapomniane i niedoceniane.
- disco-man
Zapomniane i niedoceniane.
Czy sa w was takie piosenki Bohlena, które wprost uwielbiacie,a niestety nie byly zadnymi przebojami, gdyz przeszly bez echa? Moja lista jest dosc dluga ale na samym szczycie umieszczam Rickiego Shaynea ze swoim genialnym wokalem, przy ktorym np Joe Cocker wypada wrecz smiesznie. Sama piosenka jest dla mnie chyba najcudowniejszą ballada Didiego jaką znam... Wiele jej zawdzięczam.. Druga na liscie jest Ann Turner w niesamowitej I\m your lady. Piosenka rewelacyjna, niezwykle lekka,ulotna i sentymentalna, niczym platek śniegu.. i melodia ktora zawsze będzie żywa nawet gdy przeminą wieki...CUDO.. Trzecia na liście jest Bonnie Tyler z You\are the greatest love. Aranż powala na kolana, ten "wiatr" w piosence- niesamowity! Niesie dzwieki tej melodi w najdalsze zakątki...Ta piosenka jest jak sztorm w letnią upalną noc... A jakie piosenki Wy kochacie najbardziej, sposrod tych zapomnianych i niedocenianych?
- venturak
wiele ich, a np. z MT "Give Me Peace On Earth" - wielka piosenka, a podobno się nie przyjęła, pytanie DLACZEGO?
MT - "Stranded In The Middle Of Nowhere"
C. C. C. - "Hollywood Nights" - uwielbiam ją
Chris Norman - "Hunters Of The Night" (podobna do C. C. C., co napisałęm wyżej)
Bonnie Tyler - "Why?" (jak sama nazwa wskazuje, dlaczego się nie przyjęła)?
MT - "Stranded In The Middle Of Nowhere"
C. C. C. - "Hollywood Nights" - uwielbiam ją
Chris Norman - "Hunters Of The Night" (podobna do C. C. C., co napisałęm wyżej)
Bonnie Tyler - "Why?" (jak sama nazwa wskazuje, dlaczego się nie przyjęła)?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2007 19:13 przez venturak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triko80
-
jkris
a jak miales slyszec skoro miales wtedy roczek?Triko80 pisze:Ja też nawiązując do Give Me Peace On Earth i Hollywood Nights, ale dodałbym od siebie. Romeo & Juliet - dlaczego tak świetna piosenka się nie przyjęłaJa jej nigdy nie słyszałem w radiu.
co do GMPOE to nie rozumiem Waszego zachwytu, bo wg mnie ta piosenka jest wiecej niz przecietna, wrecz nudna, pompatyczna i ciagnaca sie jak flaki z olejem. ale kazdemu podoba sie cos innego. i w sumie to osobie zakladajacej ten watek chodzilo chyba o piosenki spoza repertuaru MT BS czy CC- bo w ich przypadku mowic mozna ewentualnie o doborze singli...
moj typ
Les McKeown It's a game- choc to w zasadzie byl hit, przynajmniej na dyskotekach w PL 15 lat temu
- disco-man
Masz racje Venturak. Te 4 piosenki to arcydziela! Albo You can be my lucky star tonight CC-Boomba!! Ta piosenka byla najmniej popularna z 1 plyty CC-dlaczego? Przeciez bije na glowe STAy! Co do wykonania Lesa MC Keowna to zdecydowanie wolę wykonanie Johna Christiana- lepszy aranz i lepszy refren- no ale dzieki Bogu to byl wielki przebój.
-
jkris
zdaje sie, ze John nie spiewal tej piosenki chyba, ze uwazasz Ebony Eyes za utwor blizniaczy. jako ciekawostke powiem, ze wiekszosc osob uwazalo, ze Ebony Eyes spiewa... kobietadisco-man pisze:Co do wykonania Lesa MC Keowna to zdecydowanie wolę wykonanie Johna Christiana- lepszy aranz i lepszy refren- no ale dzieki Bogu to byl wielki przebój.
takze bardzo lubie jego glos i wspominana ballade. w ogole trzeba przyznac, ze Rivalen Der Rennbahn to skarb ktory powinien miec kazdy kto lubi Bohlena. w dodatku wciaz mozna kupic te plyte za 33złdisco-man pisze: Moja lista jest dosc dluga ale na samym szczycie umieszczam Rickiego Shaynea ze swoim genialnym wokalem...
Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2007 12:27 przez jkris, łącznie zmieniany 2 razy.
- disco-man
-
jkris
sa podobne to fakt i to duzo bardziej niz zwykle w przypadku Bohlena ale dla mnie wokal lepszy ma LesMcKeown.disco-man pisze:Ja tak samo myślałem...Podobnie bylo z Julianem-Straight to my heart, myslalem ze to baba. A kto spiewal Ebony eyes? Ebony eyes wyszlo 2 lata przed Its a game, piosenki te mają identyczne zwrotki, ale refreny inne. Wole wersje J. Christiana.
- Soldier
Jezeli mozna watek rozszerzyc o kompozycje nie tylko Bohlena to jest wiele takich piosenek-nie wiem czy to kompozycja Bohlena,ale spiewa Thomas-dla mnie super kawalek,doskonaly na przeboj na lato http://www.youtube.com/watch?v=b3O6La_l49s Podoba mi sie tez bardzo piosenka TA,ktorej nigdy,przenigdy nie slyszalam w radio http://www.youtube.com/watch?v=sjbk9-oD ... ed&search= No i moj ulubiony chyba najbardziej Soldier.Spac nie moglam kiedys przez ta piosenke....hehe Chyba tez nigdy nie byla przebojem,moze tylko w moich myslach
http://www.youtube.com/watch?v=bac5LJgIeCA
-
riccardo1989
- Prophet5
W "Hollywood Nights" C.C.Catch szczególnie uwielbiam zwrotki, uważam je za mistrzowskie (śpiewa, jakby coś opowiadała), natomiast nudzą mnie tam refreny (są bardzo przeciętne).Triko80 pisze:Ja też nawiązując do Give Me Peace On Earth i Hollywood Nights, ale dodałbym od siebie. [...]
Sądzę, że wielu zaskoczę, ale bardzo lubię zakurzony utwór "A Cry In The Night" Lory Bonnie Bianco, nawet pomimo skrzecząco wysokiej, wręcz jazgoczącej realizacji. Uważam, że kompozycja ta ma spory potencjał, niewykorzystany do końca przy słabej produkcji. To były typowe, Bohlenowskie ballady, a nie te współczesne, jak z Medlockiem.
Dodam jeszcze, że podobny utwór, to "Anywhere I Lay My Head" Marianne Rosenberg, który także dziwnie lubię, a praktycznie jest nieznany.