M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Post autor: atlantyda ;o) »

cytuję :
"Muzyczne plany Marka Medlocka
(...)Na kwiecień 2008 planowany jest też kolejny "regularny" album, utrzymany w jazzowo-bluesowych klimatach. Producentem obu płyt ma być oczywiście Dieter Bohlen."

...ale dlaczego w klimatach jazzowo-bluesowych???
Czy Dieter już niżej nie może się skulać?
Tego będzie się słuchało jeszcze gorzej niż pierwszego albumu,to spadnie niżej niż albumy wydawane przez Thomasa Andersa :(

Czy Bohlen już nigdy nie wyprodukuje muzyki w dawnym dobrym stylu?
Szkoda,że nie mamy tu na Forum opcji "zadaj pytanie Dieterowi",bo to raczej pytanie do niego,aniżeli do Was <bezradny>
Ale właśnie,co sądzicie o takim stylu muzyki w wykonaniu Bohlena?

Lata 80'te już nie wrócą...ale bez przesady...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Pytanie do niego, ale my też możemy bez problemu na to odpowiedzieć: bo to płyta Marka Medlocka ;) Takie jest zapotrzebowanie publiczności Medlocka, więc taka płyta zostanie wyprodukowana, nie od dziś wiemy, że Bohlen to niezły biznesmen.
Odnoszę jednak wrażenie że Dieter jakoś nieśmiało szuka okazji do powrotu z tym bardziej kojarzonym z nim brzmieniem... W zasadzie jedynym nagraniem Medlocka, które ma jakiś sensowny tekst jest Why The Kiss. Wiem, że słowa piosenek nigdy nie były u Dietera wyznacznikiem poziomu nagrań, ale żeby napisać coś składnego trzeba się jednak trochę wysilić, przy WTK to po prostu słychać. Także ten aranż nie wziął się sam z siebie, chyba nawet Gasoline i Bizarre Bizarre brzmią bardziej współcześnie.
Tylko jak tu wykorzystać popularność Medlocka do tworzenia większej ilości takich nagrań? You Can Get It drugi raz już raczej nie przejdzie :?
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: M.Medlock - 3 album

Post autor: Dr Mabuse »

"Muzyczne plany Marka Medlocka
(...)Na kwiecień 2008 planowany jest też kolejny "regularny" album, utrzymany w jazzowo-bluesowych klimatach. Producentem obu płyt ma być oczywiście Dieter Bohlen."

Delikatnie mówiąc, mam mieszane uczucia - ani jazz ani blues mnie nie rajcują. Dieter, napisz coś normalnego dla CC Catch :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Dr Mabuse pisze:utrzymany w jazzowo-bluesowych klimatach
ja już nie mogę!!! jak słysze że ZNOWU coś będzie jazzowo - bluesowe to mam odruch wymiotny. ileż można! BŁAGAM!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Przecież Bohlen znany jest z Dyskotekowego brzmienia,a tu...szkoda nerwów,kupuję najnowsze "dzieła " Bohlena ale przesłuchuję raz i płyta leży na półce.Ze starszych nagrań Dietera znamy teksty na pamięć,mimo iż niektórzy nie znają angielskiego to podśpiewują sobie ... a tu...co raz częściej nie pamiętamy nawet melodii...
Dzieter wróć do dawnego stylu !

Zapotrzebowanie widowni Medlocka jest na jazz???
Dziwne,w której dyskotece młodzież tańczy przy jazzie...to styl,który się Markowi chyba podoba a nie jego fanom :roll:
Ciężka sprawa.
jkris

Post autor: jkris »

modlmy sie aby kolejnej edycji DSDS nie wygral ktos o zacieciu heavy metalowym, bo wtedy to juz bylaby prawdziwa masakra. niestety mam wrazenie, ze Bohlen dla kasy bylby w stanie i taka plyte zrobic...
a CCCatch czeka... a moze tylko jej fani ;-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

atlantyda ;o) pisze:Zapotrzebowanie widowni Medlocka jest na jazz???
Dziwne,w której dyskotece młodzież tańczy przy jazzie...to styl,który się Markowi chyba podoba a nie jego fanom
Tylko, że publicznością Medlocka nie jest raczej młodzież z dyskotek ;) Na jego oficjalnej stronie, po prawej mamy przewijane okienko z zarejestrowanymi tam użytkownikami, a w nawiasach ich wiek. Nastolatki są w mniejszości :)
jkris pisze:modlmy sie aby kolejnej edycji DSDS nie wygral ktos o zacieciu heavy metalowym, bo wtedy to juz bylaby prawdziwa masakra. niestety mam wrazenie, ze Bohlen dla kasy bylby w stanie i taka plyte zrobic...
To na szczęście nam nie grozi :lol: Rockowi finaliści (w 3 edycji Tobias Regner, w 4 Max Buskohl) nie mieli wysokich not u Bohlena ;)

Ja cały czas mam nadzieję, że Dieter zrobi płytę na kształt Rivalen der Rennbahn... Pozbiera tych wszystkich, z którymi ma dobry kontakt (zarówno z DSDS jak i spoza programu, taki Nino De Angelo ciągle stoi w miejscu) i coś nagra pod swoją publiczność. Medlock na pewno zgodziłby się nagrać tam parę piosenek, jeszcze parę osób z DSDS by się znalazło (Mike Leon Grosch z 3 edycji chociażby), a de Angelo, CCC i sam Bohlen mogli by się jakoś tam przypomnieć... Może to tylko takie moje marzenia, ale było by fajnie :D Rivalen sprzedawał się świetnie i umożliwił paru osobom powrót, może gdyby RTL zaangażował sie teraz w podobny projekt... 8)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

jkris pisze:a CCCatch czeka... a moze tylko jej fani
ja nie jestem fanem a też czekam i jednoczę się z wami w tym oczekiwaniu, myśle że gdyby wyszedł taki album to nawet bym sobie oryginał kupił :) bo czuje że by mi się chyba podobało... nawet samo bohlenowskie brzemienie + moze jak nie głos to wygląd CCC też by wzrok ucieszył :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Tak psioczycie na ostatni album Marka. Popatrzcie jak dlugi czas utrzymuje sie na liscie najlepiej sprzedajacych sie albumow :) Ktos jednak tego slucha :)
Bohlen to genialny biznesmen i wyczuwa kase z bardzo daleka :) Zreszta nie mozna skreslac piosenek przed ich wysluchaniem.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
jkris

phantomas pisze:Tak psioczycie na ostatni album Marka. Popatrzcie jak dlugi czas utrzymuje sie na liscie najlepiej sprzedajacych sie albumow :) Ktos jednak tego slucha :)
Bohlen to genialny biznesmen i wyczuwa kase z bardzo daleka :) Zreszta nie mozna skreslac piosenek przed ich wysluchaniem.
to, ze sie utrzymuje na liscie nie zmienia odbioru tego albumu a to, ze Bohlen jest biznesmenem niestety nie jest zaleta dla fanow jego typowego brzmienia. no i mysle, ze chyba kazdy tutaj odsluchal ta plyte wiec nie ma mowy o krytyce na podstawie np okładki- chyba, ze nawiazujesz od planowanej plyty :roll:
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Ja kiedyś już o tym wspominałem - wystarczy przejrzeć TOP 100 singli sprzedawanych w Niemczech i już wiadomo co jest teraz na topie. Bardzo wątpię aby Dieter wyprodukował płytę w stylu lat 80-tych dla jakiegokolwiek wykonawcy "młodzieżowego". Aby nagrania te mogły być na topie musi to być w stylu takim jaki jest obecnie w świecie muzycznym. Tak samo ogromnym szokiem była dla mnie płyta Blue System "X-Ten". Do czasu tej płyty styl w jakim Dieter prezentował swoje piosenki był cały czas taki sam, a tu nagle Dr Mabuse i reszta piosenek na tej płycie. Dla mnie była to płyta strasznie stechnocona. Ale wtedy była taka moda i Dieter musiał się do niej dostosować (choć większych sukcesów nie osiągnął). Obecnie sytuacja jest identyczna, od czasów Iwonki nic innego nie przebije się w Niemczech i trzeba się z tym pogodzić.
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

Pkmodern pisze:Ja kiedyś już o tym wspominałem - wystarczy przejrzeć TOP 100 singli sprzedawanych w Niemczech i już wiadomo co jest teraz na topie. Bardzo wątpię aby Dieter wyprodukował płytę w stylu lat 80-tych dla jakiegokolwiek wykonawcy "młodzieżowego". Aby nagrania te mogły być na topie musi to być w stylu takim jaki jest obecnie w świecie muzycznym. Tak samo ogromnym szokiem była dla mnie płyta Blue System "X-Ten". Do czasu tej płyty styl w jakim Dieter prezentował swoje piosenki był cały czas taki sam, a tu nagle Dr Mabuse i reszta piosenek na tej płycie. Dla mnie była to płyta strasznie stechnocona. Ale wtedy była taka moda i Dieter musiał się do niej dostosować (choć większych sukcesów nie osiągnął). Obecnie sytuacja jest identyczna, od czasów Iwonki nic innego nie przebije się w Niemczech i trzeba się z tym pogodzić.
pozwole sie absolutnie nie zgodzic z Twoim tokiem myslenia. w '98 na szczytach list przepojow takze nie bylo piosenek w stylu lat '80 za to powrot MT spowodowal potop odswiezonych wersji dyskotekowych kawałkow. po drugie- Bohlen nie pisal dla Ivonki i Marka piosenek disco wg mnie nie dlatego, ze nie sprzedalyby sie- (mysle, ze na fali popularnosci DSDS ludzie kupiliby wszystko) ale dlatego, ze piosenki w stylu MT w ogole do nich nie pasuja i na 90% nie chcieliby tego spiewac. natomiast na przykladzie YCGI widac, ze wlasnie takie dyskotekowe brzmienie jak najbardziej ma wziecie...
co do X Blue Systemu to Dieter szybciutko wycofal sie z tego chybionego pomyslu i kolejan plyta byla juz normalniejsza. Jak dobrze pamietam chcial zawojowac USA, ale mu nie wyszlo, co w sumie nie dziwi...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

jkris pisze: pozwole sie absolutnie nie zgodzic z Twoim tokiem myslenia.
Mój tok myślenia jest jak najbardziej zgodny z: "Farben meiner Welt" - CD Iwonki, "Licht und Schatten" - CD Natalki czy "Mr. Lonely" - CD Marka. Jak widac od 2004 roku (poza wyjątkiem "Dieter - der Film") styl Dietera jest taki jaki mamy na tych albumach. Powtarzam - dla młodego pokolenia (trzeba czytac ze zrozumieniem) tylko tego rodzaju piosenki obecnie są na Topie. Jakoś nie widac na horyzoncie na jakiejś zmiany (plany związane z nowym albumem Marka) i nie jestem zbytnim optymistą na szanse powrotu do lat 80-tych.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Rockowej Elli nie kupili, a Tobiasa Regnera tylko z balladą (później wydał jeszcze dwa single, #38 i #46), więc ta publiczność wcale tak wszystkiego nie bierze co się jej podsunie. Coś więc w tym Bohlenie musi być, że to jego utwory są największymi hitami z DSDS.

Co do Medlocka, to wydaje mi się że Bohlen bardzo sensownie go prowadzi. Przy You Can Get It pozwolił sobie na odejście od jego stylu, ale tylko na chwilę "w ramach lata", teraz szybciutko do niego wraca zapowiadając dwa kolejne albumy, już w "odpowiednich" klimatach. Fakt, że z disco czy nawet tanecznym popem się te klimaty mijają, ale sądzę że prędzej czy później wyjdzie coś właśnie w tym kierunku. DB zdaje się używać popularności Medlocka do przekonania szerszej publiczności także do własnej osoby, tak by za jakiś czas łaskawszym okiem spojrzała na to co wypuści.

On jest w końcu producentem nie wokalistą, więc przy takich ludziach jak Medlock musi się wpasować w inny styl. Niemal wszyscy inni producenci mają z tym święty spokój, bo publiczność nie bardzo się nimi interesuje, nagrywają to co jest akurat popularne i na co mają zlecenia.
jkris

ArCrack pisze:Rockowej Elli nie kupili, a Tobiasa Regnera tylko z balladą (później wydał jeszcze dwa single, #38 i #46), więc ta publiczność wcale tak wszystkiego nie bierze co się jej podsunie.

Przy You Can Get It pozwolił sobie na odejście od jego stylu, ale tylko na chwilę "w ramach lata", teraz szybciutko do niego wraca zapowiadając dwa kolejne albumy.
nie kupli ale trzeba przyznac, ze nie mieli oni takiej promocji jak Medlock. poza tym Elli jak dla mnie tak pasowala do rocka jak Bohlen do klasyki.

medlock akurat najwiekszy sukces odniosl z YCGI, ktory bezsprzecznie jest piosenka w 100% moderntalking'owa wiec nie wroze zbyt dobrze tym zapowiadanym plytom...
Pkmodern pisze: Jak widac od 2004 roku (poza wyjątkiem "Dieter - der Film") styl Dietera jest taki jaki mamy na tych albumach. Powtarzam - dla młodego pokolenia (trzeba czytac ze zrozumieniem) tylko tego rodzaju piosenki obecnie są na Topie.
no jest jeszcze YCGI w wersji disco, ktory stal sie najwiekszym sukcesem Bohlena od wielu lat (trzeba czytac ze zrozumieniem).
co do teorii o mlodym pokoleniu to nie wiem skad ja wziales, bo chyba ostatnia rzecza jaka obecna mlodziez chcialaby sluchac sa piosenki z plyty Medlocka Ivonne czy Tineo- to plyty skierowane do dojrzalszej publicznosci. dla mlodego pokolenia bylo "rewelacyjne" Be My Boyfriend...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

You Can Get It to bezsprzecznie świetny kawałek, ale żeby nazywać go największym sukcesem... ;) Nie przesadzajmy, nawet Now Or Never sprzedał się lepiej :)
ODPOWIEDZ