Utwory Modern Talking w wykonaniu fanów !!!

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
talking1

Utwory Modern Talking w wykonaniu fanów !!!

Post autor: talking1 »

Czy próbowaliście kiedyś wykonywać utwory Modern Talking lub Blue System, śpiewając oryginalny tekst, lub swój własny do którejkolwiek wersji instrumentalnej?

ja próbowałem....

Posłuchajcie proszę jak mi to wyszło i oceńcie:)

oto link:

http://talking1.wrzuta.pl/audio/637PGYveQL/

Jeśli też was interesuje taka twórczość to podzielcie się tym ze wszystkimi i napiszcie kilka słów o tym.

POZDRAWIAM
tomek
Ostatnio zmieniony wt sie 21, 2007 21:15 przez talking1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Fajna aranżacja i taki romantyczny tekst! Tak myślę że gdybyś niektóre fragmenty (naprawdę w 2 czy 3 miejscach) tak nie przedłużał w śpiewaniu było by lepiej. Ale po zatym jest to ciekawa wersja. Próbuj z innymi piosenkami!
MODERN TALKING FOREVER!!!
talking1

Serdeczne dzięki!!!

Mam do zapodania jeszcze coś, ale dodam to, jak dostane jeszcze kilka opinii do tego utworu. Ten nagrałem na początku roku 2006 i jest on kierowany do mojej narzeczonej:)
Awatar użytkownika
Mona Lisa

Post autor: Mona Lisa »

trochę za sztywno
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

No do Thomasa trochę Ci brakuje, ale brawo za odwagę :lol: Za to muza - miodzio :wink:
Obrazek
talking1

Dodam jeszcze że nagrywałem to do taniego komputerowego mikrofonu (takiego za 12zl) i jakby pokazać to bez obróbki to byłaby to totalna massakra.
Chodziło mi o to, aby pokazać jak ja to robie i dowiedzieć się czy są jeszcze jakieś osoby, którym sprawiało radość nagrywanie siebie... wtedy dopiero widać, a mianowicie słychać kontrast i przekonać się Thomas Anders jest naprawdę cudownym wokalistą.
talking1

simon-belissimo!
Nie zrozumiałem Twojej odpowiedzi w stosunku do moich postów.
Ja nie mam nic wspólnego z Arkiem to dlaczego piszesz do niego na założonym przeze mnie temacie?
talking1

Sorry, pomyłka. Za dużo piwka:)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Post Simona faktycznie tu był, ale przeniosłem go na właściwie miejsce - do Księgi skarg i wniosków ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
talking1

ok, to znaczy że wszystko ze mną ok i że ktoś czyta to co napisałem:)
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Wiesz co, śpiewasz wszystko tak jakoś... na jedno kopyto. Nie modulujesz głosem i zgadzam się z Mona Lisą, że troszeczkę za sztywno. Poza tym w niektórych miejscach tekst nie zgrywał ci się z muzyką, ale ogólnie było całkiem nieźle. Tekst fajny :) twój głos też niczego sobie. Dodaj następne nagranie :D
Germany's most successful pop duo ever.
talking1

Ok.
Dziękuje za szczerą opinię, wiem że nie jestem dobrym wokalistą, ale jak to mówią "śpiewać każdy może..."
A czy Ty, Louie kiedyś próbowałeś coś nagrać?

Wieczorem postaram się dodać kolejne nagranie pod krytykę:)
talking1

Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Nie próbowałam niczego nagrywać, gdyż nie mam mikrofonu i tak na prawdę nie widzę na razie potrzeby, żeby go kupować, ale za to wiele razy śpiewałam publicznie: w klubach- na konkursach karaoke, wsród przyjaciół i w zeszłym roku przy całej mojej klasie (26 osób) z akompaniamentem gitary naszego faceta od muzyki udało mi się zaśpiewać YMHYMS, które, ku mojej bezgranicznej uciesze, spotkało się z uznaniem słuchaczy, a może te brawa dostałam tylko za odwagę? Tego się nigdy nie dowiem :].
Germany's most successful pop duo ever.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

U nas w szkole był konkurs angielskiej piosenki... Ale trzeba było dopasować cos do swojego wieku :/ i ja wzięłam melodię z Sexy Sexy Lover i napisałam własny tekst i wyszło dosyć nieźle :] Ale ja i tak wolę Sexy Sexy Lover w wykonaniu MT
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No muszę powiedzieć,że nie żle,w każdym razie masz odwagę :wink:
Magic Symphony wyszło Ci o drobinkę lepiej.
Ja nie śpiewam ale napisałam kilkaset tekstów pod melodie MT i BS z tego wybrałam sobie tylko kilka takich najlepszych i śpiewałam tylko dla siebie,ale takiego czegoś chyba nigdy sie nie odważę.

Bohlen też nie ma głosu słowika ale przy takiej aparaturze jak dysponuje jego studio cuda można zdziałać,dlatego jego płyty sie sprzedawały :wink:
(mowa o BLUE SYSTEM)
ODPOWIEDZ