Enigma
- Mateusz vel. Kokos
Enigma
Już pisałem conieco o Enigmie w poprzednim temacie, ale mam do was pytanie: jaki jest wasz stosunek do tego zespołu??
- Pioetrek
- Kontakt:
Stosunkju specjalnego nie mam, tak na gorąco pamiętam dwa przeboje sygnowane tą nazwą Sadness (nie pamiętam czy tak się pisze i czy ważne która part
) i to podobało i podoba mi się wciąż no i Return to Innocence ale to z kolei nie przypadło mi już tak do gustu.
A M.Cretu wolę ogólnie jako twórcę przebojów Sandry.
Pozdrawiam
Piotrek
A M.Cretu wolę ogólnie jako twórcę przebojów Sandry.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- YaQb85
- Kontakt:
ja także wolę twórczość Sandry od Enigmy. Znam kilka utworów tego projektu i jedyne, które mi się podobają to te co podał Pioetrek.
Jako ciekawostkę podam, że wszechstronny Cretu współpracował także z takimi grupami jak Boney M. czy Goombay Dance Band. A i osobiście od tego pana jako producenta wolę Franka Fariana.
pozdrawiam
Jako ciekawostkę podam, że wszechstronny Cretu współpracował także z takimi grupami jak Boney M. czy Goombay Dance Band. A i osobiście od tego pana jako producenta wolę Franka Fariana.
pozdrawiam
- Pioetrek
- Kontakt:
- Mateusz vel. Kokos
- Pioetrek
- Kontakt:
Dziękiw Beyond the Invisible męskiego głosu użyczył sam Michael Cretu (twórca Enigmy). Jeśli znowu chodzi o kobiece wokale w utworach, to większość zaśpiewała Sandra, ale śpiewały także: Ruth- Ann Boyle, Louisa Stanley i Elisabeth Houghton.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Malediwy
Enigma
Z racji długiej nieobecności w domu dawno nie wypowiadałem się na forum ale skoro mowa o ENIGMIE to chętnie się pochwalę, że mam wszystkie ich albumy i słucham Enigmy od początku jej istnienia. Również mam wszystkie albumy Sandry której piosenki dzięki jej mężowi również mają w sobie wiele z muzyki etnicznej.
Spokojem można kamień ugotować...
-
Przemo
Sandry tez mam komplet
Ale z Enigmą jest pewien problem, bo w pewnym momencie na nasyzm pirackim rynku pojawiać się zaczęły kasety z muzyką ws tylu gregoriańskim, podpisywane jako "Enigma". Kompletny śmietnik, bo czasem rzeczywiście były tam różne wersje (single??) utworów Enigmy typu "Mea Culpa" albo "Ave Maria", ale oprócz nich trafiały sie inne dodatki. Np. na jednej z kaset mam kawałek, który akurat bardzo mi się podoba, ale ni jak nie potrafię go namierzyć w necie. Według opisu to "Gregorian - So Sad". Oczywiście z późniejszym wykonawcą o tym pseudo ma raczej mało wspólnego. Chyba rzeczywiście bliżej mu do Enigmy, której nazwa widnieje na okładce kasety zwłaszcza, że w refenie pojawia się kobiecy głos, co do którego akurat prawie pewien jestem, że to Sandra. Chociaż, kto wie...
Przemo
-
jkris
Re: Enigma
Emi Music oficjalnie podało datę wydania siódmego krążka Enigmy, która obecnie zapowiada się na 19 września 2008 roku. Na płycie znajdzie się 12 utworów zawierających widma dźwięku z poprzednich albumów ,zupełnie nowe horyzonty, spełnione wymagania oraz "omnikulturelle" - świat dźwięku

Emi Music poinformowało, że pierwszym singlem z E7 będzie "LA PUERTA DEL CIELO" Wydany zostanie 15 sierpnia 2008 roku.
Bosko!!! juz sie nie moge doczekac
TRACKLISTA "SEVEN LIVES, MANY FACES”
01. Encounters
02. Seven Lives
03. Touchness
04. The Same Parents
05. Fata Morgana
06. Hell's Heaven
07. La Puerta Del Cielo
08. Distorted Love
09. Je T'aime Till My Dying Day
10. Déjà Vu
11. Between Generations
12. The Language Of Sound
http://www.enigmaspace.com

Emi Music poinformowało, że pierwszym singlem z E7 będzie "LA PUERTA DEL CIELO" Wydany zostanie 15 sierpnia 2008 roku.
Bosko!!! juz sie nie moge doczekac
TRACKLISTA "SEVEN LIVES, MANY FACES”
01. Encounters
02. Seven Lives
03. Touchness
04. The Same Parents
05. Fata Morgana
06. Hell's Heaven
07. La Puerta Del Cielo
08. Distorted Love
09. Je T'aime Till My Dying Day
10. Déjà Vu
11. Between Generations
12. The Language Of Sound
http://www.enigmaspace.com
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 22:27 przez jkris, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mateusz
Wooow, super wiadomość:) To czekam razem z tobą:)jkris pisze:Bosko!!! juz sie nie moge doczekac
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Soldier
Okladeczka super 
-
moonwalker
Faktycznie Enigma gdy pojawiła się na rynku była czymś fenomenalnym , nowym - w krótkim czasie stała się bardzo popularna - ale Enigma dziś to zdecydowanie nie to samo , to chillout w najlepszej formie , obecne albumy nie mają nic wspólnego z gregoriańskimi chórami - to muzyka zdecydowanie bardziej dojrzała - teledysk do Return To Innocence to mistrzostwo klimatu i poruszenia - zresztą czy wy gdzieś tu słyszycie gregorianów ? : http://pl.youtube.com/watch?v=DyklspK99jM
P.S.
Czy piosenka numer 10 to remiks Bohlena ? (tak tylko zażartowałem)
Pozdrawiam
P.S.
Czy piosenka numer 10 to remiks Bohlena ? (tak tylko zażartowałem)
Pozdrawiam
- Kudlaty
Szkoda tylko, że styl tego albumu jest raczej podyktowany sytuacją życiową Michaela Cretu, niz tym, co naprawde Crteu chciałby stworzyć. Obawiam sie, iż ten album moze byc niewypałem (jak album Voyager), choc do konca wierze w talent jednego z najlepszych niemieckich producentów.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.