Modern Talking - Remix Album

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Modern Talking - Remix Album

Post autor: ArCrack »

W październiku Niemcy wydadzą składankę stworzoną dwa lata temu przez południowoafrykańskie BMG.
Żeby nie szukać specjalnie, lista utworów jest taka:

1. Cheri, Cheri Lady (Special Dance Version) 4:52
2. You Are Not Alone (Extended Version) 4:55
3. Down On My Knees 3:42
4. You Can Win If You Want (Special Dance Version) 5:19
5. Sexy, Sexy Lover (Extended Rap Version) 4:59
6. Jet Airliner (New Version) 3:58
7. China In Her Eyes (Video Version) 3:09
8. Geronimo's Cadillac (Long Vocal Version) 5:02
9. Brother Louie Mix '98 (Extended Version) 4:11
10. Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) (Extended Version) 5:23
11. Don't Take Away My Heart (New Rap Version) 3:26
12. Ready For The Victory (Alternative Radio Version) 3:16
13. Fly To The Moon (New Rap Version) 3:07
14. TV Makes The Superstar (Extended) 5:05
15. Modern Talking Megamix 2000 5:15
16. No 1 Hit Medley 7:03

W Niemczech ten pomysł wzbudził nieco kontrowersji. A jakie jest Wasze zdanie? Ciekawa odmiana w składankach, czy mało oryginalny pomysł serwowanie znów czegoś, co jest znane? A może tak jak proponują niektórzy, wytwórnia powinna pozbierać najlepsze z mixów nieoficjalnych i takie wydać? :)
jkris

Post autor: jkris »

lepsza taka składanka niz ta ostatnia- zupelnie bezsensowna, na ktorej byly stare kawalki i 2 nie wiadomo po co nowe...
dla kogos kto nie kupowal singli to moze byc atrakcyjna skladanka ale jesli chodzi o mnie to wolalbym zeby jakis dobry DJ pomiksowal na nowo. najlepiej gdyby byly to remixy ATB :roll:
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ciekawy album :):):) Napewno sobie kupie. Ale musze poczekać do października :? :? :?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

Zapowiada się ciekawie :-)
Dobrze że w Niemczech pamiętają że kiedyś było dwóch takich co grali znakomite przeboje. W Polsce o to trudno by ktoś wydał składankę znanego kiedyś zespołu w naszym kraju :-(
jkris

Lúkx pisze: W Polsce o to trudno by ktoś wydał składankę znanego kiedyś zespołu w naszym kraju :-(
bo w Polsce nie kupuje sie plyt, ktore maja chore ceny. gdyby Niemiec musial za nowa plyte zaplacic 4 razy wiecej niz aktualnie tez pewnie wolalby za darmo sciagnac muzyke z netu. zarobki mam takie same jak Niemcy- tyle ze u nas w zł a tam w € a koszt płyt jest identyczny...
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

Hmmm... ku naszemu zdziwieniu - kupuje sie w Polsce płyty i wydaje na nie krocie... trzeba być tylko bliżej rynku by to zobaczyć. W Polsce po prostu nie docenia się gwiazd muzyki.

Z drugiej strony... daleko nam do Niemiec jeśli chodzi o ceny i rynek muzyczny, więc porównał bym Polskę do krajów nam sąsiedzkich (Słowacja, Czechy, Węgry, ...) a tam jest jeszcze gorzej. Powiem tak - mnie raz na rok było stać by nabyć legalnie każdą nową płytkę MT (mowa o albumach) :-)

od jakiegoś czasu nie wydaje się w Polsce singli na płytach... bo rynek zdominowali piraci. a Ceny przecież były porównywalne zarówno w Polsce jak i w Niemczech.

Cóż... Nie jest jeszcze tak źle ;-) Bądźmy optymistami
jkris

Lúkx pisze:Hmmm... ku naszemu zdziwieniu - kupuje sie w Polsce płyty i wydaje na nie krocie... trzeba być tylko bliżej rynku by to zobaczyć. W Polsce po prostu nie docenia się gwiazd muzyki.
a mozna wiedziec kto i gdzie kupuje te płyty? bo z tego co piszesz to wynika chyba, ze masz na mysli piraty :lol:
"15tys egz=złota płyta" mowi samo za siebie...
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

ja kupuję płyty... na przyklad... inna sprawa, że prawie nie kupuje płyt polskich wykonawców bo mi się nie podoba ich muzyka... poza nielicznymi...
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Płytka może być ciekawa o ile nie będzie chamskich przeróbek, ale z tego co widziałem na albumie Back For Good to Modern Talking umie remix-ować utwory, więc będzie dobrze :D
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
jkris

Triko80 pisze:Płytka może być ciekawa o ile nie będzie chamskich przeróbek, ale z tego co widziałem na albumie Back For Good to Modern Talking umie remix-ować utwory, więc będzie dobrze :D
bedzie ciekawa? taki fan i nie wie, ze to nie beda zadne nowe remixy tylko zbieranina starych? :roll:
Awatar użytkownika
Triko80

jkris pisze: bedzie ciekawa? taki fan i nie wie, ze to nie beda zadne nowe remixy tylko zbieranina starych? :roll:
Tak? O! Powiedz mi: Na którym albumie była piosenka Fly To The Moon w wersji rap? I jeszcze jedno - Czemu Ty się mnie tak uczepiłeś???
jkris

Triko80 pisze:Tak? O! Powiedz mi: Na którym albumie była piosenka Fly To The Moon w wersji rap? I jeszcze jedno - Czemu Ty się mnie tak uczepiłeś???
na singlu Don't Take Away My Heart ;-)
nie masz? :shock:
Triko80 pisze: Czemu Ty się mnie tak uczepiłeś???
dlatego, ze napisales kilka bezsensownych teorii o byciu fanem a jak widzisz Twoja wiedza o MT jest powierzchowna. ja mam wszystkie płyty, single ale nie wszystko jednakowo mi sie podoba. Ty nie masz pełnej dyskografii za to bezkrytycznie uwielbiasz wszystko... taka roznica... ale ok, juz wiecej sie nie bede czepial ;-)
Ostatnio zmieniony sob sie 18, 2007 12:40 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triko80

Nie kupowałem singli, bo wtedy miałem 8 lat, a z resztą po co kupować single skoro piosenki są na albumach. Przykro mi, ale nie mam tyle kasy.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

remixów na albumach nie ma :wink: a singiel to kwestia 9.99 na allegro :wink:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Triko80

Mateusz pisze:remixów na albumach nie ma :wink: a singiel to kwestia 9.99 na allegro :wink:
No tak. Remixów na albumach nie ma. Źle się wyraziłem :D
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

też kiedyś tak myślałam - po co kupować single przecież są albumy? Myslałam tak dopóki na singlach nie zaczęły ukazywać się piosenki, których nie było na albumach... poza tym teraz żałuję bo nie mam innych wersji ulubionych piosenek...
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
ODPOWIEDZ