MT w Szczecinie

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Maciek Kowerski

MT w Szczecinie

Post autor: Maciek Kowerski »

Ostatnio usłyszałem w Radio Szczecin, że podczas regat w Szczecinie "The Tall ships Races" w Szczecinie miał odbyć sie KONCERT MODERN TALKING. Organizator imprezy prowadził negocjacje z zespołem w sprawie wystąpienia wspólnie na koncercie, ale z tego co wiem jeden z członków zespołu się na to zgodził lecz drugi nie :( . Zamiast koncertu MT ma wystąpić Ace of Bace. Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
Adi

Szkoda &;(

Post autor: Adi »

Szkoda Wybrałbym się bo mieszkam w Goleniowie blisko Szczecina. :(
I to zapewne Dieter się nie zgodził ze względu na fakt, że będzie za mało fanów i za mało zgarnie za bilety? Kasa-Kasa Nic poza tym
Choć nie wykluczam względów osobistych Thomasa do Dietera. Bo Dieter świetny kompozytor, wykonawca oraz producent - to fakt ale jako człowiek jest bardzo trudny w relacjach. :? Thomas nawet kiedyś w wywiadzie w programie Talk - show dla jakiejś niemieckiej TV na jakieś pytanie o Dieterze obruszył się i prosił żeby o nim nie rozmawiać kwitując - Współpraca z tym Panem była i minęła a teraz jest inny okres muzyczny w moim życiu.
U nas są w tym tygodniu od 20 do 22 tzw. Dni Hanzeatyckie pod komicznym szyldem - PRL w Goleniowie (taka tylko przenośnia - kapitalizm i demokracja u nas też pełną gębą :D ) Szkoda więc, że i nasi działacze Goleniowskiego Domu Kultury nie wpadli na to, by obu Panów zaprosić. Za to będzie Boney M i Maryla Rodowicz :D Tak sobie ich lubię ale wybiorę się z ciekawości - WSTĘP WOLNY 8)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Szkoda. Poza tym to wcale nie jest taka mała impreza. Przypłyną nie żaglowki tylko najładniejsze żaglowce z całego świata. Podczas ostatniego koncertu na plantach było ponad 130 000 ludzi. Także obawy Dietera co do kasy (jeśli to akurat o niego chodzi) byłyby bez sensu. Gdyby zagrało MT we właściwym składzie to by zwaliło się pół Polski i drugie tyle Niemcow. Przynajmniej tak mi się wydaje...
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Na tym koncercie z pewnością pojawiłoby się dużo fanów tym bardziej że na regaty w Szczecinie ma pojawić się ok 1,5 MILIONA LUDZI z całego świata. Za to na pewno wybiore sie do Goleniowa na Dni Hanzeatyckie.
Mam nadzieje że Maryla i Boney M uda rozkręcić się impreze na maxa.
A co do tego że " na koncert MT by zwaliło się pół Polski i drugie tyle Niemcow" to chyba masz racje flipper_69. Kiedy byłem wczoraj w Schwedt (Niemczech) to zwróciłem uwagę na to że album Mr Lonely Marka Medlocka i Dietera zajmują pierwsze miejsce w sprzedawalności w Media Markt Podobnie jak Maxi-Cd You can get it. Dlatego też zjawiłoby się dużo niemców na tym koncercie.
Zapraszam wszystkich poszukujących tanich płyt MT do Niemiec najlepiej do Media Markt. Ich cena wacha sie od 5-9 euro. Mi udało się znależć Ultimate DVD z ciekawymi bonusami za jedyne 10,99 euro. Tymczasem u nas w polsce większość albumów MT kosztuje ok 60 zł.
cheri cheri lady

Post autor: cheri cheri lady »

Faktycznie bardzo szkoda...a jednoczesnie to przykre ze duet ktory przez tyle lat tworzyl razemi wylansowal tyle hitow ma nadal tylu fanow na calym swiecie teraz sie nie znosi i nie moze patrzec na siebie...szkoda! :( <bezradny>
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Dziwię się powyższym komentarzom. Jaki Modern Talking w Szczecinie??? Jak można zapraszac zespół który nie istnieje? Chyba ktoś tu pomylił pojęcia. Jak chcą zapraszac to Thomasa Andersa, który by zaśpiewał piosenki MT, albo Dietera z piosenkami Blue System (jak w Moskwie, Dieter jest w stanie wykonac mix przebojów MT i nic poza tym). Jeśli Dieter z Thomasem mieli by razem wystąpic na scenie - to by była zbyt wielka sensacja aby miało się to stac w Szczecinie a nie w Niemieckiej TV!!! Tak więc nie gorączkujmy się nad czymś co nie ma szans za realizację!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Tomolo

Post autor: Tomolo »

Na powrót MT raczej szans nie ma żadnych, ale do takiego koncertu mogłoby teoretycznie dojść i to nawet w Szczecinie,(to byłoby wydarzenie! :-) ) jeżeli jak mówicie, może się tam pojawić kilkaset tysięcy ludzi i to z całego świata! I przekonany jestem, że to Thomas się nie zgodził, ponieważ Dieter 2 miesiące temu w jednym z programów TV (pisał o tym Arek na swojej stronce) wspomniał właśnie o możliwości występu jako MT (Dieter nie powiedziałby NIE), z okazji jakiegoś wielkiego wydarzenia związanego np z celem dobroczynnym, jednocześnie zaznaczył, że kolejny comeback nie wchodzi w grę.
Awatar użytkownika
Adi

cheri cheri lady pisze:Faktycznie bardzo szkoda...a jednoczesnie to przykre ze duet ktory przez tyle lat tworzyl razemi wylansowal tyle hitow ma nadal tylu fanow na calym swiecie teraz sie nie znosi i nie moze patrzec na siebie...szkoda! :( <bezradny>
No niestety. Ja na miejscu Thomasa też nie za bardzo chciałbym znać człowieka, z którym się przyjaźniłem, nagrywałem, koncertowałem a on później na mój temat wypisywałby w książce tak szkalujące i wierutne bzdury jak, np. jakaś kradzież pieniędzy ze wspólnego sejfu (po co niby Thomas miałby to robić - bez tego jest bogaty), inne jakieś brednie. Po prostu nie dziwię sie Thomasowi. Mógłbym wam tu przytoczyć jeszcze wiele wypowiedzi Thomasa o bzdurach w książce Dietera...
Tak jak Thomas tak i ja nie rozumiem takiego hamskiego zachowania Dietera w stosunku do kolegi jakby nie patrzeć :( Dieter wyraził chęć z nim dać np jakiś charytatywny koncert ale najwyraźniej ma krótką pamięć, co wygadywał i wypisywał o współpracownikach.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Eee, chyba plotka jakaś ;)
Podejrzewam, że albo organizatorowi ostatecznie szkoda było kasy na ściąganie Thomasa, albo w momencie gdy dowiedział się, że Modern Talking to obecnie tylko "Thomas Anders z muzykami zespołu Modern Talking", sam zrezygnował z tego pomysłu.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

A mnie się wydaje, że jest prawdopodobne, by organizatorzy "robili podchody" do obydwu Panów by razem wystąpili, z tym, że Thomas od razu powiedział stanowcze nie. Tak przypuszczam :wink:
Obrazek
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

a mi się wydaje że Dieter żałuje tego co się stało (mówię o książce). Dieter ma dziwny charakter i coś mu odbiło i napisał o Thomasie, a książki zostały wydane...Dieter pewnie chciałby wystąpić jako MT żeby zarobić bo od momentu rozpadu MT Dieter raz wystąpił w z piosenkami Blue system i kilka razy z Medlockiem. Napewno mniej zarabia niż na trasach MT i ciągłych występach w TV itp.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Dla mnie mógłby być sam Thomas... Nigdy nie byłam na koncercie MT czy TA... Gdyby przyjechał do Szczecina poszłabym z pewnością...i chyba cena biletu nie grałaby roli...
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
jkris

Post autor: jkris »

zeby bylo smieszniej podobno Ace Of BAse tez nie wystapi :lol:
Moze zaprosza CCCatch ;-)
Awatar użytkownika
Adi

I coś czuję, że się raczej nikogo z nich nie doczekamy

Ja to planuję moze do Berlina wyskoczyć o ile znajdę towarzystwo ze Szczecina. :D Tutaj w Szczecinie to raczej nie liczę na to że ich zaproszą. Może w Katowicach czy Poznaniu albo Warszawie gdzie Dieter występował z Thomasem. Ale jak dla mnie bliżej jest z Goleniowa do Berlina jak nawet do Poznania chociaż. :D
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

na MT to nie ma co liczyc ale tak serio to mysle, ze przy CCCatch zabawa bylaby przednia a i nie droga dla miasta. szkoda, ze nie moge tam komus szepnac słowka ;-)
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Dlaczego nie można szepnąć słówka!? Jest demokracja!!! Zróbmy coś, żeby ściągnąć tu C. C. Catch lub MT!!! Niech pokażą, że fani potrafią. Przecież ich twórczość jest cudowna i "rozwija się w podziemiach", bo Modern Talking nie istnieje, a fanów przybywa.
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
ODPOWIEDZ