"Droga" Atlantydo
Niestety nie mogę zgodzić się z tym,co napisałaś.Wnioskuję,że nie lubisz Mandaryny-to dobrze,ona nie jest dla wszystkich.Tak samo jak Mark Medlock,którego ty zapewne podziwiasz,za to,że śpiewa z "TYM" Dieterem,no i wygrał "TEGO" idola.To jest moja sprawa kogo ja lubię,akurat zawsze podobały mi się takie jak to nazwałaś "cukierkowe panie",ale to też jest tylko moja sprawa.Dlaczego nienawidzę Marka już napisałem,nie dlatego,że jest gejem-bo jak dla mnie to coś ZUPEŁNIE normalnego,tak normalnego jak chmury na niebie,czy masło na chlebie,ale za to,że jest NUDNYM,NIJAKIM i według mnie z paskudnym głosem wokalistą,wiem,że teraz wszyscy mnie zjadą,ale takie jest moje zdanie.Wolę słuchać wokalu Mandaryny z pamiętnego Sopotu-jak dla mnie to mistrzostwo świata,a nie takiego tam Medlocka.Mandaryna przynajmniej ma coś do zaoferowania.
-Jest uzdolnioną tancerką,na którą przyjemnie się patrzy.
-Robi niezłe show.
-Ma otwarte serce dla fanów.
-Nie jest arogancka jak Doda.
-Jest FENOMENALNĄ aktorką serialową.
-Potrafi wzruszyć.
-No i jest kobietą o nieziemskiej wręcz urodzie.
Ale dostrzega to jedynie osoba,która ją zna.Mnie się udało ją parę razy poznać,jak dla mnie to anioł-nie kobieta-ANIOŁ.
O C.C.Catch nie będę nic pisał,bo większość z was ją lubi.
Ostatnio zmieniony wt cze 26, 2007 23:11 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 1 raz.
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Do "Simon_Belissimo"
...nie z "TYM"Dieterem ,mój Panie,bo gdyby nie ten człowiek to CCC sprzedawałaby bułki w sklepiku...
Zgadza się "podziwiem"kazde dzieło Bohlena,obojętnie dla kogoby nie napisał...ale Twoje "podziwienie" ogranicza się do CCC i Mandaryny....
Żeczywiście Show Mandaryny w Sopocie to było Mistrzostwo Świata,które dla niej skończyło sie rozwodem,a Wisniewskiemu zzieleniały włosy od tego
atlantyda ;o) pisze:
...nie z "TYM"Dieterem ,mój Panie,bo gdyby nie ten człowiek to CCC sprzedawałaby bułki w sklepiku...
Żeczywiście Show Mandaryny w Sopocie to było Mistrzostwo Świata,które dla niej skończyło sie rozwodem,a Wisniewskiemu zzieleniały włosy od tego
Widzę atlantydo,że należysz do tego grona osób,które zawsze musi mieć swoje ostatnie zdanie-fajnie...to tak jak ja.
Dlaczego Marta rozwiodła się z Michałem?
Na pewno nie dlatego,że powiedzieli jej,że nie potrafi śpiewać.
Wiśniewski ją porzucił,bo już od roku miał romans z wokalistką zespołu "Ich Troje"-Anną Świątczak.Włosy mu nie "zzieleniały",tylko sam je przefarbował,bo jest niezrównoważony.
Moje podziwianie-jak to powiedziałaś,nie ogranicza się jedynie do tych dwóch artystek,choć muszę przyznać,że je najbardziej cenię.No-jest jeszcze Madonna,ale to już inna bajka.A tak w ogóle-w twojej wypowiedzi był rażący błąd ortograficzny-napisałaś bowiem "rzeczywiście" w taki sposób:"żeczywiście".Nie jest to złośliwość z mojej strony,żebyś źle nie odebrała.Ale cóż w tym złego,że zwracam uwagę?
Chciałbym jeszcze powiedzieć,że to nie jest nawet miejsce,by wypowiadać się na temat Mandaryny,bo jest to forum poświęcone zespołowi Modern Talking.
A na przyszłość proszę pamiętać,że nie wszystko to,co pisze się w gazetach jest prawdą.Co do wpisu "angela"-możesz mieć własne zdanie na temat Mandaryny,bo zdaję sobie sprawę,że ona jest pośmiewiskiem numer jeden w Polsce,ale to nie jest "MANDARYNKOWE" forum,a zaraz połowa użytkowników zacznie ją tutaj atakować i krytykować.
A gdyby rzeczywiście tak było,że Wiśniewski opuścił Martę,bo się wstydził,że tak niby "wyła" w Sopocie,to znaczy,że nigdy jej nie kochał.
Bo co to za idiota,który opuszcza swą żonę,bo nie potrafi śpiewać?
Sam nie umie...
Jak dla mnie temat Mandaryny jest już definitywnie zakończony.Nie zamierzam udzielać się i bronić swoich racji.Niech każdy zajmie się sobą,a nie krytykuje i obraża innych,nie znając tak naprawdę ich.
Macie swoich ulubionych wykonawców-fajnie.Ja mam swoich i tak już będzie.Mandaryna zawsze będzie dla mnie kimś bardzo,bardzo ważnym w świecie przemysłu muzycznego,C.C.Catch,Paris Hilton,Modern Talking i jeszcze paru innych również.I jeszcze jedno-nie pozwolę,by ktokolwiek z użytkowników tego forum obrażał Mandarynę i mnie,ża to,że jestem jej fanem.Zastanowcie się trochę nad własnym postępowaniem.Dosyć się musiałem nasłuchać przykrych komentarzy kierowanych do mojej osoby właśnie z tego powodu w szkole,czy na podwórku.A jak w gazecie pojawił się ze mną wywiad i opowiadałem o swoim spotkaniu z Mandaryną,to w ogóle musiałem przejść przez piekło.Ale to już była zazdrość.
Wy na przykład polubiliście Medlocka,ja nie.Ale nie obrażałem was za to,że słuchacie jego muzyki,czy oglądacie jego występy.
THE END
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 17:01 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 6 razy.
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Jedyna napisała:
"Czy to jest forum kużwa o Wiśniewskim i Mandarynie?!!!Pomyliliście do cholery fora!Poszli stąd!!!! Arek będzie musiał zrobić tu porządek z Wami!!"
No właśnie ja już coś na ten temat napisałem,czytajmy ze zrozumieniem.Również liczę na to,że Arek coś z tym zrobi.
Ja nie będę się już udzielał.Piszcie sobie co chcecie na temat Marty,byle mnie to nie dotyczyło i bym nie widział swojego imienia w waszych wypowiedziach.Macie prawo do własnego zdania na jej temat,ale bez względu na to,co piszecie-ja swojego zdania nie zmienię.
jedyna pisze:Czy to jest forum kużwa o Wiśniewskim i Mandarynie?!!!Pomyliliście do cholery fora!Poszli stąd!!!! Arek będzie musiał zrobić tu porządek z Wami!!
a Ty moj drogi hamuj troszke, bo to twoj 2gi wpis a chamstem zalecialo jak cholera. nie podoba sie to sam poszedł stad
co do Mandaryny to uwazam, ze gdyby zyla u naszych zachodnich sasiadow bylaby teraz GWIAZDA- kto wie, moze jeszcze bedzie... w Polsce niestety nie, bo Polacy to zbyt zawistny narod. przeciez nie ona jedna nie umie w tym kraju spiewac ale ona jako nieliczna reprezentuje gatunek muzyczny, ktorym podobno wiekszosc sie brzydzi. za to jak przyjezdzaja podobne gwiazdy typu September, Cascada, Velvet to kazdy malo w gatki nie narobi.
Mandaryna z pewnoscia nie jest piosenkarka ale to co robi nie wymaga od niej ogromnego talentu wokalnego. dyskoteka to nie opera. jako produkt jest ok poza tym mysle, ze prywatnie to badzo fajna osoba.
nie mam zadnej jej plyty ale uczciwie przyznaje, ze Everynight to jak dla mnie superkawałek. takze jej 2 nowe piosenki bardzo mi sie podobaja- w szczegolnosci Jestem w Radio.
to tyle...
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 10:47 przez jkris, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki Krzysztof,nie spodziewałem się tego po Tobie,zaskoczyłeś mnie
Ja także uważam,że "Jestem w Radio" to świetna piosenka i dam sobie rękę uciąć,że zostanie hitem lata.Co do jej piosenki "Heaven"-również super,coś na podobę "You Give Love A Bad Name",ale osobiście wolę ten pierwszy kawałek.Masz rację,Marta prywatnie jest bardzo fajna.
Na przykład po koncercie w mieście Skórcz,dostałem od niej za jedną różę PIĘĆ buziaków!!!Gdy poprosiłem ją o wspólne zdjęcie,to powiedziała:"No pewnie,że sobie zrobię z Tobą zdjęcie".Gdy rozdawała autografy wręczyła mnie i mojej koleżance jakiś tuzin pocztówek i powiedziała "Później jeszcze do was przyjdę,pogadamy sobie".
Mógłbym tak opowiadać i opowadać,ale najmilej właśnie jej występ w Skórczu wspominam...
Ostatnio zmieniony wt cze 26, 2007 23:38 przez Simon_Belissimo, łącznie zmieniany 2 razy.
Dziwię się podejścia w sprawie Mandaryny niektórym osobą. Plujecie na nią, a już chyba zapomnieliście jak było z Modern Talking - kiedy pluto na Thomasa i Dietera przez takie osoby jak wojewódzki, niedźwiedzki itd (specjalnie z małej litery, bo ich nie szanuję za to) no to się oburzaliście. Trochę pokory i nie zachowujmy się jak oni. Ja Mandaryny nie lubię i nie słucham i właśnie dlatego jej nie oceniam, a skoro ktoś ją słucha i lubi - oznacza to, że jest potrzebna i niech se nagrywa ku uciesze innych.
PS. A na podstawie występu z Sopotu bym nikogo nie oceniał, bo 99% artystów brzmiała by podobnie.
AMEN
Ostatnio zmieniony wt cze 26, 2007 23:38 przez kaiser, łącznie zmieniany 2 razy.
Simon_Belissimo pisze:Ja także uważam,że "Jestem w Radio" to świetna piosenka i dam sobie rękę uciąć,że zostanie jedyn z tegorocznych hitów lata.
no wlasnie zastanawiam sie czy bedzie grana w radiu czy zostanie zignorowana. koszmarne (wg mnie) piosenki Dody z infantylnymi i bezsensownymi tekstami graja wiec miejmy nadzieje, ze i Mandaryna bedzie lansowana. a Jestem w Radio to baaaardzo fajny kawalek- jak dla mnie- ma o niebo wiekszy potencjal w sobie od YCGI Medlocka...
W każdym razie utwór "Jestem w Radio" ma chwytliwy refren,może piosenka Medlocka też coś w sobie ma,ale to nie to...to nie dla mnie...
Zapomniałem jeszcze dodać:
Jeśli ktoś z was jest zainteresowany-zapraszam na swojego bloga poświęconemu właśnie Mandarynie.Niestety z powodów technicznych,musiałem zawiesić działalność na jakiś czas.Wkrótce jednak problem zostanie rozwiązany i będę mógł spokojnie umieszczać zdjęcia Mandaryny i nie tylko.
Zapraszam i liczę na wpisy do księgi gości: http://mandaryna-martunia.blog.onet.pl
Nie wiem,czy ktoś już z was słyszał-najnowsze nagranie Mandaryny(nie chodzi o "Jestem w Radio (Nie na kolanach)" i "Heaven")-"One Way Ticket"-tak,tak...to cover słynnego utworu Boney M.Marta ostatnio często śpiewa tę piosenkę na swych koncertach i nieźle daje czadu.Oczywiście jej wersja jest "nieco" inna,w stylu powiedziałbym techno-dance...może powstanie teledysk?
Nie pamiętam,kiedy ostatni raz widziałem jakiś jej clip na Vivie...
A dla zainteresowanych,umieszczę poniżej listę nowych utowrów Marty,które pojawią się na jej nowym albumie (będzie się składał z dwóch krążków!):
-"Zanim Zrozumiesz (Ona Ma Siłę)"-cover
-"Stand By Your Man"-cover
-"One Way Ticket"-cover
-"Lady In Red"-cover
-"Stay Together"-nie cover
-"Wierzę"-nie cover
-"Wielkie Serce"-nie cover
-"Jestem w Radio"-nie cover
-"Heaven"-w tym nagraniu wykorzystano sample z pewnego utworu Madonny-ponoć Mandaryna otrzymała od niej zgodę na to
-"Just Because Of You"-nie cover
-"Hit Mix"-czyli megamix największych przebojów Mandaryny ("Here I Go Again","Ev'ry Night","You Give Love A Bad Name","Possesion")
Jakie utwory znajdą się na drugiej płycie-na dzień dzisiejszy nie wiem...
W każdym razie zapowiada się nieźle...płyta miała zostać wydania we wrześniu 2 0 0 6 (!!!),ale niestety nie wyszło...teraz miała się pojawić w czerwcu,też nic...
"Simon_Belissimo"
"Niech każdy zajmie się sobą,a nie krytykuje i obraża innych,nie znając tak naprawdę ich"
Dokładnie o to mi chodzi
W końctu trafiłeś w sedno i może sam dostosujesz się do swoich własnych słów,a jeśli nie wiesz o co chodzi to przejrzyj swoje wpisy dot.Marka M.
Wygląd Ci się nie podoba,styl śpiewania,styl poruszania się...i nie wiem czego tam jeszcze.On przynajmniej pokazał,że umie spiewać na żywo a nie przy pomocy retuszu komputerowego
Mnie też krytykowano,że słucham MT a słucham ich od '85 roku i w szkole Podstawowej i potem Liceum też zbierałam za swoje.
A co do Wiśniewskich to podobno Michał odradzał Mandarynie,aby zaśpiewała a capella i o to tylko chodzi...nie wnikam w szczegóły życia prywatnego tych państwa.
Michał to jeden z tych gwiazdorów,co to im "woda sodowa" dobija do głowy z powodu odniesionych sukcesów...
To tyle, żeczywiście ,to nie Forum Mandaryny,więc ja już kończę ten spór...
Jeśli to TO SAMO Lady in Red o którym ja myśle - czyli przebój irlandzkiego wielkiego piosenkarza i kompozytora, mistrza w swoim gatunku - Chrisa de Burgh to ja jestem na NIE i podpisuje się pod moim zdecydowanym NIE wszystkimi kończynami jakie posiadam - Nie mam nic do Mandaryny, nie słucham jej muzyki, jednak NIE można robic z LEGENDY dance'owej łupanki! NIE muzyki tego pana który jest jedynym i niepowtarzalnym wykonawcą tego utworu, kto zna - zapewne przyzna mi rację! A jeżeli już zrobić cover to nie w takim muzycznym klimacie w którym odnajduje się Mandaryna, tożto profanacja!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett