NoNno comments............

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Soldier

NoNno comments............

Post autor: Soldier »

Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

o co chodzi?
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Z tego co ja zrozumiałem to chodzi onjakiś plagiat...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tylko czego, tej piosenki którą tam puścili i Last Exit To Brooklyn? :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze:Tylko czego, tej piosenki którą tam puścili i Last Exit To Brooklyn? :lol:
dokładnie tak. juz sporo przed Eurowizja bylo o tym glosno- bo faktycznie linia melodyczna jest podobna do piosenki MT. Work your magic.../West coast, east side, that is the place where...
a glosno bylo glownie dlatego, ze wrozono tej piosence zwyciezstwo ;-)
Autor tej piosenki poprosil Thomasa zeby ten wypowiedzial sie czy to jest plagiat czy nie. Thomas oczywiscie powiedzial, ze to 2 rozne piosenki. tyle, ze autorem muzyki jest Bohlen wiec wg mnie to on ewentualnie powinien sie wypowiedziec ;-) aczkolwiek pytanie Bohlena o plagiat byloby chyba smieszne, z wiadomych wzgledow :roll:
Ostatnio zmieniony ndz cze 17, 2007 10:23 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Na miejscu tego pana przestałbym już drążyć ten temat gdyż naraża się na śmieszność, natomiast pan który w środku filmiku robi "pam pam pam" jest wręcz groteskowy. Jest to kolejna już z rzedu próba szukania rozgłosu "na siłę" Jakiś gość nie wiadomno skąd "obudził się" po 6 latach i nagle stwierdził ze splagiatowano jego utwór. To jest żenujące, Tylko co tam robi Thomas???
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Mateusz pisze:Na miejscu tego pana przestałbym już drążyć ten temat gdyż naraża się na śmieszność, natomiast pan który w środku filmiku robi "pam pam pam" jest wręcz groteskowy. Jest to kolejna już z rzedu próba szukania rozgłosu "na siłę" Jakiś gość nie wiadomno skąd "obudził się" po 6 latach i nagle stwierdził ze splagiatowano jego utwór. To jest żenujące, Tylko co tam robi Thomas???

nie!!!!
zle zrozumielas- jemu zarzucono, ze splagiatowal Modern Talking!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

aaaaaaaaaaaaaaaaa! tak to jest jak się języka nie zna rosyjskiego :D w takim wypadku staję w obronie Pana Rosjanina :D Sądzenie się o jakikolwiek plagiat byłoby śmiesznością. Dzięki jkris :D
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Mateusz pisze:aaaaaaaaaaaaaaaaa! tak to jest jak się języka nie zna rosyjskiego :D w takim wypadku staję w obronie Pana Rosjanina :D Posądzanie o jakikolwiek plagiat byłoby śmiesznością. Dzięki jkris:D
ja niemnozka panimaju pa ruski ;-) a pan chyba jest Białorusinem, bo to była piosenka reprezentujaca Bielarus ;-)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Ach ten Thomas - dyplomata w każdym calu - ale to miłe, że zapytano go o zdanie. Moim zdaniem fakt, że ktoś dopatrzył się plagiatu jest spowodowane ciagłą popularnościom MT na wschodzie Europy. A gdyby Thomas uznał to za plagiat, to musiałby się ostro tłumaczyć z podobizn niektórych utworów, które sam wykonywał w MT.
Obrazek
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Czasem utwory poprostu są do siebie podobne :D
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
ODPOWIEDZ