Moving Heroes

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Moving Heroes

Post autor: ArCrack »

Pamiętacie Indiggo? Tym razem zamiast siostr z Rumunii mamy dwie dziewczyny z Rosji. Sprawa jest jednak dużo dziwniejsza...
Dieter ma tu być jedynie "executive producer", a muzykę i teksty pisze sobie sam zespół. Na stronie grupy są fotki z Jeoparku z Jeo i Billy Kingiem oraz dwie z Dieterem:
Obrazek
Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Piosenka zespołu Moving Heroes nosi nazwę"You're My Angel...", słyszałam już wcześniej tą piosenkę i muszę przyznać,że kawałek ten jest naprawdę ciekawy :).
Hmm szkoda,bo słuchając pierwszy raz tego utworu myślałam,że Dieter odegrał główną rolę w nagraniu tej piosenki,ale okazaje się że nie do końca.
Mimo wszystko warto posłuchać tego utworu,jest naprawdę spooko 8) .

Podaję link gdzie można posłuchać tego utworu http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... 1383146695 8)
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

piosenka jest fajna, muzyka podobna do Bohlena, BBB etc. i te chórki jak w MT szkoda, że nie pisze podobnych kawałków :) kojarzy mi się też z piosenkami z Eurowizji :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ja po wysłuchaniu fragmentów zamieszczonych na ich stronie mam nadzieję, że jedynym udziałem Dietera w nagrywaniu tych piosenek było załatwienie im sesji w Jeoparku, a sam niczego tam nie tykał, bo te nagrania są jak dla mnie okropne... :roll:
W sumie jest na to spora szansa, skoro nie pisał tych piosenek.
Awatar użytkownika
venturak

tłumaczenie translatorem tego, co pisze na głównej stronce:
"Chociaż, tocznieje to przenosi się, jak działające, następujące, ruchomych i nigdy nie zatrzymujący się bohaterowie.
Muzyczna koncepcja “Moving Heroes”- to kanony stylu Ditiera Bolana w nowoczesnym dźwięku, z drajwom i energią. I to znów przyjemna muzyka taneczna, poprawiająca nastrój.
I, oczywiście, właśnie on, Pop-Tytan, jak oficjalnie nazywają Ditiera Bolana w Niemczech, jest wypuszczającym producentem tego projektu. Duet “Moving Heroes” – to Elen Aldien – podstawowy głos, i
Dżenir białowąsów – autor muzyki i tekstów wszystkich pieśni i drugi głos grupy. Podrobnieje o historii stworzenia grupy, ją uczestnikach i ich pochodzeniu będziecie mogli przeczytać na naszej stronie później… "

z tego wynika, że piosenki są w stylu MT :D

dalej pisze: "Projekt “Moving Heroes” był stworzony w Hamburgu przez komendę {drużynę} Ditiera Bolana na German Musis Rrodustion i w Jeorark-Studio.
Te znane imiona z honorem roztaczają piękno na połowie stroczek Hit-parady “TOR 100 ” Niemiec i innych europejskich krajów.
kłkuZwukorieżyssier Jeo otrzymał Złote i Platynowe Disco za swoją pracę z takimi projektami, jak “Modern Talking”, Melanie S, “Ase of Base”, niemiecka “fabryka gwiazd”- DSDS “Deutsshland susht den Surerstar”, “Monrose”, Kim Wild, Sarah Brighton, Falko i wieloma innymi.
kłkuImienno Jeo smikszyrował wszystkie pieśni dla albumu “Moving Heroes”.
Amerykanin Billu King, prezydent German Musis Rrodustion, pracował z takimi znanymi wykonawcami, jak “Modern Talking”, Sarah Sonnor, Uvonne Satterfeld, “No Angels”, “Tokio Hotel”, jak również z niemiecką “fabryką gwiazd” - DSDS, gdzie, trafnie, Ditier Chory obraduje w jury już czwarty sezon. właśnie jego fachowy węch, smak i doświadczenie w stworzeniu każdego muzycznego projektu, jest tym, że prowadzi do sukcesu. Imienno Jeo smikszyrował wszystkie pieśni dla albumu “Moving Heroes”.
Ostatnio zmieniony pn maja 28, 2007 19:06 przez venturak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
angel

Po przesłuchaniu tych wszystkich utworów w skrócie musze przyznać,że styl naprawdę zbliżony do muzyki Modern Talking.
Hmm widocznie te dwie wokalistki lubiały i lubią muzykę Bohlena i dlatego zdecydowały się nagrać album w podobnym stylu muzycznym :).
W ogóle zespół trochę przypomina mi Modern Talking,nie tylko ze względu na styl muzyczny,ale jaki tworzą wizerunek.
Jedna kobieta jest brunetką,druga blądyną he tak jak w przypadku Dietera i Thomasa(co do włosów :lol: ).
Rosyjskie żeńskie Modern Talking trochę przypomniają :wink:.
Ostatnio zmieniony pn maja 28, 2007 19:17 przez angel, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
venturak

tak poza tym jak oglądam z daleka te laski, to blondyna przypomina mi młodego Bohlena, a ta czarna Andersa :D może to takie żeńskie MT :D
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

No "You are my angel" to eurodisco w czystej postaci :-D Melodyjki bardzo bohlenowskie, aranż możnaby trochę poprawić (zwłaszcza brzmienie bębnów) - ale całkiem, całkiem...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Czy pierwsza z fotek nie wydaje się Wam jakaś dziwna...?
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

A moze troche jasniej ArCrack?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter wygląda tam jakoś nienaturalnie, jak przeniesiony z innej fotki :roll:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Do mnie najbardziej przemawia refren tej piosenki, w tym sensie,że wydaje mi się że falsetem słychać nie tylko dziewczyny ale też męski głos.Słuchałam to kilka razy i takie mam wrażenie...ale mogę sie oczywiście mylić.

Mam jeszcze pytanie,na jakiej str.można odsłuchac inne utwory?
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 22:07 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
angel

A gdzie tam :wink:,Dieter normalnie wyszedł realnie na tej fotce z tymi wokalistkami,fotka jest napewno prawdziwa i nic dziwnego w niej nie widać :wink:.
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 22:01 przez angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Według tego co piszą, chórek robili Billy King i Christoph Leis-Bendorff. Tak więc tutaj ma on pełne prawo brzmieć tak jak np. na Universe MT.
Awatar użytkownika
kicek

Post autor: kicek »

A mnie te panie wydają się jakieś podejrzane... tak jakby kiedyś był... ekhm, panami (blondynka w szczególności) :wink: .
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

He he kicek fakt ta blondynka to troszke jak facet wyglada,ale wracajac do tematu to faktycznie ta pierwsza fotka troszke jakby zmontowana,ale moze to tylko zludzenie?
ODPOWIEDZ