coś melodyjnego...

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
jason

coś melodyjnego...

Post autor: jason »

witajcie.znam twórczoś Bohlena tylko od strony CC CATCH,BS,MT.ale wiem ze współpracowal tez z innymi wykonawcami.dlatego chcialbym Was zapytac jakiego wykonawce lub zespół,ktory współpracowal z Bohlenem, warto jeszcze posłuchac?konkretnie chodzi mi o styl zblizony do c.c.catch czyli lekki i melodyjny.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Dieter napisal w 1986 roku kilka utworów dla Chrisa Normana. Z tych piosenek najbardziej lubie ,,Some Heart Are Diamonds'' i ,,Midnight Lady''.
Innych wykonawcow lub zespołow nagran nie znam. Ostani album Bohlena ,,Dieter-der hits'' zawiera duzo ballad.
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli coś zbliżonego do C.C.Catch, to koniecznie "Hunters Of The Night" Chrisa Normana i "Ronnie - Talk To Russia" Sheree.
Jak piszesz tak cię widzą.
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Aitsha - Secret of the night polecam!!!! :) Jakby Dieter napisał teraz takie super kawałek to skakałbym z radości hehe.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Mnie wpadł w ucho jeszcze w latach 80-tych kawałek "C'est La Vie, Mon Cherie" , którego wykonawczynią była niejaka Jessica (choć na opisie płyty figuruje jako Jessica Blue). Wg danych z płyty jest to utwór autorstwa Dietera, choć nigdzie nie znalazłem potwierdzenia tego faktu.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

To ja od razu zdementuję, żeby nie było zamieszania ;) Napisali to Jean Frankfurter i Linda Rocco, płytka z 1989 roku.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Ja polecam przesłuchać albumu "Ich denk an Dich" Engelberta.
Na tym albumie są piosenki,które powinny się spodobać ponieważ utwory są bardzo melodyjne,lekkie i łatwo wpadające w ucho :).
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Warto posuchać też Bonnie Tyler...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No i warto też wspomnieć o Lesie McKeownie - http://www.moderntalking.pl/inni/index. ... na=les.htm (można obejrzeć klipy do wszystkich piosenek).
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

No coż , ja osobiście uwielbiam album Roya Blacka - Rosenzeit i naprawde gorąco Tobie go polecam. Al Martino również jest bardzo melodyjny i przyjemny. Najbardziej jednak Ci polecam utwory; Ann Turner-I'm your lady-to prawdziwa perla! Ricky Shayne- Once i' gonna stay forever-jedna z najcudowniejszych piosenek Didiego i Blue- Stars, niesamowity utwor który zawsze mnie fascynuje i nigdy nie mam go dośc!!
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

ArCrack pisze:To ja od razu zdementuję, żeby nie było zamieszania ;) Napisali to Jean Frankfurter i Linda Rocco, płytka z 1989 roku.
Czyli na 100% Dieter nie ma za tym utworem nic wspólnego? A ja przez tyle lat żyłem w nieświadomości. Ale przyznać muszę, że utworek jest w "stylu Bohlena".
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Na bank, GEMA podaje tych samych autorów. Może w ekipie producenckiej były jakieś tam powiązania na przykład z Luisem, ale tego już nie wiem <bezradny>
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

A czy przypadkiem Jessici to nie produkował Axel Breitung z Silent Circle?
Mozliwe, ze piosenki "C'est La Vie, Mon Cherie" akurat nie, ale "Like a Burning Star" juz tak - nawet cala aranzacja przypomina piosenki Silentów, ze slynnym "Touch In The Night" na czele.

Wiec jesli chce ktos posluchac bardzo dobrej muzyki, troche na nute Bolenowska - to polecam Silent Circle i Jessice. Nie bedzie zalowal :)

A co do samego Breitunga, to procz "macierzystego" zespolu wylansowal tez... DJ'a Bobo - album "There Is A Party" (najlepszy album Bobo) to produkcja Axela. Natomiast z Dieterem wspolpracowal przy plytach Modern Talking "America" i "Victory".
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no przecież chyba to jest na naszej stronce w katalogach ... są tam chyba wszystkie kompozycje dietera (tytuły i wykonawcy> oraz piosenki mu przypisywane
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Re: coś melodyjnego...

Post autor: Peter »

jason pisze:witajcie.znam twórczoś Bohlena tylko od strony CC CATCH,BS,MT.ale wiem ze współpracowal tez z innymi wykonawcami.dlatego chcialbym Was zapytac jakiego wykonawce lub zespół,ktory współpracowal z Bohlenem, warto jeszcze posłuchac?konkretnie chodzi mi o styl zblizony do c.c.catch czyli lekki i melodyjny.
Indiggo i Alex Klaws Stay with me tonight i Maniac, ale za wiele na jego płytach nie znajdziesz takich rzeczy. Polecam jeszcze Marka Medlocka YCGI, Why the kiss, Love is a game i Summer love. Dalekie to wszystko od Caro ale bardzo melodyjne.
Awatar użytkownika
Peter

Re: coś melodyjnego...

Post autor: Peter »

Warto również posłuchać płyty Nino de Angelo - Samuraj. Kolejny przykład geniuszu Bohlena. Dla mnie 1 z 5 najlepszych płyt Bohlena. Fajna jest także Some hearts are diamonds Chrisa Normana.
ODPOWIEDZ