Locomotion Tango

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Locomotion Tango

Post autor: YaQb85 »

Przede wszystkim witam wszystkich uzytkownikow forum. Jestem tu nowy ale od jakiegos czasu czytuje to forum i jestem pod wrazeniem. Moze troche o mnie. No wiec mam 20 lat i trafilem tu oczywiscie nie przez przypadek, bo tak jak wiekszosc mam slabosc do muzyki Dietera i glosu Thomasa czyli Modern Talking (i nie tylko). Moze nie jestem az tak obeznany w temacie jak co niektorzy bywalcy, zwlaszcza ci bioracy udzial w zagadkach ;) ale sporo ciekawych rzeczy wciaz sie dowiaduje. Moze przejde teraz do sedna sprawy. Otoz od pewnego czasu nurtuje mnie pewna rzecz. Mianowicie chodzi o singiel "Locomotion Tango", ktory ukazal sie chyba tylko w Skandynawii. Czy naprawde istnieje wersja maxi tego utworu? Czy to co krazy po sieci to jedynie twor DJ'ow amatorow. Jak wiadomo malo jest wzmianek o tym wydawnictwie w dyskografiach grupy szczegolnie jesli chodzi o 12''. Moze wiecie cos na ten temat?
pozdrawiam
Kuba
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Witam serdecznie na forum!
Co do "Locomotion Tango" - ja osobiście nigdy nie spotkałem się z 12" singlem. Owszem, kiedyś dostałem od pewnej osoby maila, w którym informowała mnie ona że takowy został wydany, ale gdy poprosiłem o więcej szczegółów na ten temat informacji już nie dostałem.
"Locomotion Tango" wydany został wraz w Danii z dwoma innymi singlami - "Big Boys Don't Cry" Blue System i "Good Guys Only Win In Movies" C.C.Catch. Przy tych dwóch singlach także nie ma informacji o wydaniach 12" co potwierdzałoby jej brak także przy LT.
Tak więc dla mnie ta wersja maxi krążąca po intenecie nie wydaje się oryginalną z maxisingla. No, chyba że ktoś przedstawi niezbite dowody w postaci np. skanów, że jest inaczej :)
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Wlasnie tak mi sie wydawalo, ze wersja 12'' to taki singiel-widmo. Nikt go nie widzial ale czesc osob twierdzi, ze istnieje. Byc moze zmyla ten miks krazacy po sieci ale swoja droga takich amatorskich produkcji jest mnostwo.
Arek20

Post autor: Arek20 »

Brawa dla pana Arcracka za rzetelna odpowiedz:)ahhh ta kwintesencja z jaka to powiedziales MIODZIO-ups sorki za drukowane,ale to z wrazenia!
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Locomotion Tango i Big Boys Don't Cry nigdy nie widziałem 12'' .7'' mam obie niestety Locomotion Tango bez okładki :( jeśli ktoś posiada skany lepszej jakości to z chęcią się wymienię na inne okładki lub muzę.
Z góry dziękuję
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

Czy takowy singiel wyszedł czy nie to i tak trzeba przyznać, że Locomotion Tango to wspaniały utwór!!! :]
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

ArCrack pisze:"Locomotion Tango" wydany został wraz w Danii z dwoma innymi singlami - "Big Boys Don't Cry" Blue System i "Good Guys Only Win In Movies" C.C.Catch.
"Good Guys" oficjalnie mamy co najmniej w 2 wersjach.
Wersja "Maxi" jest na albumie, a wersje "Single" na rozmaitych skladankach (np. wydanie Edela "The 80s Album"). Wystarczy do tego dolaczyc sciezke dzwiekowa (czyli wersje Instrumental) i juz mamy pelnego maxi singla :) Ale czy cos takiego sie oficjalnie ukazalo, to nie wiem, na oczy nie widzialem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Bo z Good Guys są w zasadzie dwa osobne single ;)
Jeden lokalny (duński, hiszpański, kto wie czy gdzieś jeszcze tego nie wydali)
http://www.moderntalking.pl/cc/index.php?strona=si8.htm

No i ten główny, wydany w Niemczech przez Hansę rok później
http://www.moderntalking.pl/cc/index.ph ... a=si14.htm

Szkoda jedynie, że gdzieś tam nie zaplątała się właśnie wersja instrumentalna... No i że Locomotion nie wydano w wersji maxi :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Locomotion tango to moim zdaniem na równi ze Slow motion najlepszy kawałek z płyty In the garden of Venus. Uwielbiam go.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Re: Locomotion Tango

Post autor: Jaro25 »

to jest ma klasę ten syngiel że jest to ostatni z lat 80 jest świetny ma dobre brzmienie
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi bardzo podoba sie melodia...np. pocztek utworu, taki dymamiczny
Point Of No Return
Awatar użytkownika
tanathos

Locomotion Tango Extended Version

Post autor: tanathos »

mam pytanie- czy taka wersja oficjalna istnieje?
a może spotkaliście się z jakąś krążącą po sieci wersją wydłużoną "locomotion tango" z jakimiś partiami instrumentalnymi albo wersę instrumentalną tej piosenki?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Locomotion Tango Extended Version

Jak widać nikt się nie spotkał :) Oficjalnie nie istnieje, ale po internecie krążą rożne nieoficjalne miksy tej piosenki. Siłą rzeczy oryginalnej partii instrumentalnej ze zwrotek czy refrenu nie dało się w nich jednak zawrzeć.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
tanathos

Re: Locomotion Tango Extended Version

Post autor: tanathos »

naprawdę szkoda że singiel z takim zestawem się nie ukazał i nie miał okazji się lepiej wypromować :cry:
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

A propos 12" maxi-singla "Locomotion Tango", zerknijcie pod ten link: http://www.discogs.com/Modern-Talking-L ... se/2893796 i odpowiedzcie, co to? :shock: Autor twierdzi (zresztą zdjęcie okładki raczej też daje wiele informacji), że wydano kilka kopii takiego krążka, i to w Niemczech, w celach promocyjnych (podobno w normalnym handlu nie wydano z powodu rozpadu M.T.). Na okładce jest wzmianka o wydłużonej wersji utworu, ale w rzeczywistości nie ukazała się. Jej nieoficjalne demo ma rzekomo posiadać Luis Rodriguez.

Tutaj jeszcze: http://www.discogs.com/viewimages?release=2893796 szczegółowe zdjęcia. Hmm, nie ma loga Mega Records, tylko Hansy, krążek też ma logo niemieckiej wytwórni, ale widać tylko fragment naklejki.

Ktoś coś wie więcej o tym wydaniu?
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Znalazłem jakąś wersję LT, ale wątpię czy jest to wersja z tego singla:
http://www.mrtzc.asia/Listen?a=4268m823 ... version%29
W ogóle zajrzyjcie tutaj jest dużo wersji tej piosenki:
http://www.mrtzcmp3.net/Modern_Talking_ ... go_1s.html
Obrazek
ODPOWIEDZ