Album ''History''

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Re: Wkrótce nowy album Thomasa?

Post autor: MiReK »

Jeszcze dziś, przed godz.21:30 chyba jako pierwsza stacja radiowa,Radio Fest, zaprezentuje utwór Lunatic.

Edit.
No i poleciało zgodnie z obietnicą.Prowadzący Marcin Janota zapowiedział że Thomas Anders w tym miesiącu wydaje nową płytę,a singiel z tej płyty Lunatic,właśnie kilka dni temu miał swoją premierę,jest utrzymany w klimacie disco,w takim jak spiewał dawnej z Dieterem,lecz teraz solo i brzmi to bardzo sympatycznie...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To pierwsze dwa utwory Thomasa utrzymane w stylistyce MT. Żadnej piosence TA nigdy nie było aż tak blisko. Dieter stworzył jeden taki utwór bez Thomasa to "Shoooting Star". Dla mnie te 3 to już piosenki MT. Nie podpisuję się jednak pod opiniami ludzi, którzy tak bardzo spragnieni piosenek Mt doszukiwali się ich w jakiś erzacach. Dla mnie Miami Twice to nie MT i nigdy nie będzie.
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Mam problem z patrzeniem na okładkę płyty - za bardzo Thomas Anders wygląda na niej jak George Clooney - to chyba coś zdecydowanie bardziej dla dziewcząt niż dla chłopców (o ile chłopcem można nazwać takiego starego byka jak ja) :mrgreen:

Dwa nowe utworki fajne, z nich dwóch chyba "Lunatic" podoba mi się bardziej. Przeróbki starych utworów raczej mnie nie kręcą.

Przy okazji doszło do niezłego zamieszania w tytułach na YT, bo "Lunatic" występuje też jako "Lunatic Girl". Jeszcze gorzej zaś jest z "Take A Chance" (pod takim tytułem występuje na filmikach z ZDF), które na okładce płyty występuje jako "Take The Chance" i może mieszać się z tytułem utworu MT "We Take The Chance", na dokładkę do "One More Chance" z innej solowej płyty Thomasa :roll:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Jacek Z. pisze:Mam problem z patrzeniem na okładkę płyty - za bardzo Thomas Anders wygląda na niej jak George Clooney - to chyba coś zdecydowanie bardziej dla dziewcząt niż dla chłopców (o ile chłopcem można nazwać takiego starego byka jak ja) :mrgreen:
A Thomas z lat 1985-1987 ? ;)

A tak nawiasem mówiąc Nasz zachodni znajomy Thomas Otto zakupił dziś winyl "History" w stacjonarnym sklepie. Fotkę zamieścił na FB :)
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Widziałem fotkę na FB,zaciekawiło mnie jak to jest skoro premiera płyty jest jutro
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jacek Z. pisze:Mam problem z patrzeniem na okładkę płyty - za bardzo Thomas Anders wygląda na niej jak George Clooney - to chyba coś zdecydowanie bardziej dla dziewcząt niż dla chłopców (o ile chłopcem można nazwać takiego starego byka jak ja) :mrgreen:

Dwa nowe utworki fajne, z nich dwóch chyba "Lunatic" podoba mi się bardziej. Przeróbki starych utworów raczej mnie nie kręcą.

Przy okazji doszło do niezłego zamieszania w tytułach na YT, bo "Lunatic" występuje też jako "Lunatic Girl". Jeszcze gorzej zaś jest z "Take A Chance" (pod takim tytułem występuje na filmikach z ZDF), które na okładce płyty występuje jako "Take The Chance" i może mieszać się z tytułem utworu MT "We Take The Chance", na dokładkę do "One More Chance" z innej solowej płyty Thomasa :roll:
Czujesz bluesa, te przeróbki są raczej słabe, ale z drugiej strony kusi by to kupić bo to album Thomasa, i by to sobie postawić za "Strong".
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Odsłuchałem całą płytę i polecam jako kolejne ciekawe muzyczne doznanie... :-)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Potwierdzam! Bardzo fajnie się tego słucha.
nado

Post autor: nado »

Zgadzam się z Pkmodernem i Mirkiem. Nowa płyta Thomasa Andersa nie jest do wyrzucenia lub postawienia na półce, by kurzem zarastała. Mogło być lepiej, "agresywniej", bardziej "na żywo" i popowo, ale odkąd pamiętam forum MT zawsze liczyło na więcej electro... Oto i jest Thomas electro w bardzo "strong" klimacie modern... Yupiiii Mirek jesteś? Napisz do mnie na priv :)
Awatar użytkownika
Pkmodern

Jako ciekawostkę dodam że Deluxe Version zawiera wersje karaoke które jednak są wersjami instrumentalnymi wszystkich piosenek... no to twórcy mixów będą mieli teraz radochę! ;-)
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Mnie ciekawi czy utwory z poszczególnych wersji będą się nieznacznie różniły, tak jak miało to miejsce w przypadku albumu Strong w wersji standardowej a Oriflame.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Jest już całość, więc można oceniać - ta płyta jest wręcz masakryczna. Od aranżacji, poprzez chórki na masteringu kończąc. Jedynie Thomas, wokalnie, daje rade.

To, jak paskudne są aranże najlepiej słychać na płycie instrumentalnej - Gdyby nie przerwy między utworami, można by stwierdzić że to jeden, godzinny utwór.
Oryginalne chórki są "ostre", bogate brzmieniowo, barwne...zaś te z "HIStory" są po prostu nijakie, amatorskie i brzmią jak nagrane w jednej tonacji (unisono).
"Brother Louie (New Hit Version)" ewidentnie jest wzorowane na remiksie Bassflowa z 2014. Słychać ogromną przepaść między tymi utworami, oczywiście na niekorzyść wersji Gellera, którego osobiście uważam za wyjątkowo nieprofesjonalnego producenta.

Z utworów "skradziono" ich przebojowość, czyniąc je mdłymi i niejakimi. Najbardziej na tym zabiegu stracił "Juliet" - w oryginale świetny, porywający do tańca kawałek, a tutaj jakaś koślawa wersja lounge.

6 lat. Tyle czasu kazał czekać Thomas swoim fanom na wielokrotnie zapowiadaną premierową płytę - by w końcu wydać album z tandetnymi coverami Modern Talking.

Ktoś kiedyś na tym forum fajnie napisał...szło to jakoś tak, że normalni artyści wydają co kilka lat premierowe płyty, koncertując potem z tymi piosenkami, dorzucając czasem po 3-4 best-ofy.
Thomas zaś, do końca życia będzie występował m.in. na Festiwalu Cebuli na Słowacji (słowo honoru, nie żartuję - on tam wystąpi http://www.cibulafest.eu/sk/).
Dieter Bohlen Królem Polski
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Prawidłowość o której piszesz nie wiem na ile jest tendencją u wykonawcy, zaś na ile wynikiem złodziejsko-bankierskiej logiki koncernów płytowych, które wolą za pełną cenę wcisnąć publiczności niepełnowartościowy produkt (parę nowości + odgrzewane kotlety) - a i tak ktoś to kupi (bo np. nie chce okradać artysty ściągając z netu, albo lubi mieć pełną kolekcję).

Trzeba moim zdaniem też brać pod uwagę, że Thomas (czy MT jako całość) zaszufladkowany już został w obecnej świadomości jako wykonawca z lat '80 - nie ma szans na światową karierę, bo nie jest Latynosem, Murzynem ani mniejszością seksualną, nie wszczyna obyczajowych skandali i nie ma zbyt szerokiej rzeszy odbiorców mainstreamowych (na przykład ogólnopolskich stacji radiowych, które się rzucają na każdą nowość od Muńka Staszczyka, Eneja lub Edyty Bartosiewicz).

Musi szukać swojej niszy. Pojedzie więc tam, gdzie go zaproszą. Choć to mało zacne, artyści naszej (wczesnej) młodości muszą teraz trochę chałturzyć :( Ale ma też to pewne pozytywne strony - gdy ktoś jako np. 12-latek w innej epoce nie mógł pojechać na koncert - a teraz jako dorosły może, i może nawet mieć za co.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Tu macie cały album do odsłuchu!

Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Sussudio pisze: 6 lat. Tyle czasu kazał czekać Thomas swoim fanom na wielokrotnie zapowiadaną premierową płytę - by w końcu wydać album z tandetnymi coverami Modern Talking.
Zgadzam się z tym!
Odsłuchałam album i jak dla mnie to NIC specjalnego. Takie coś w stylu "Back For Good" nr 2.
Chórki wcale mi się nie podobają, no nie, jestem na nie jeśli o to chodzi.

Gdzie własna inicjatywa? Thomas zawsze będzie stał za szybą z napisem Modern Talking?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Pkmodern

Gasolina91 pisze:Thomas zawsze będzie stał za szybą z napisem Modern Talking?
Widzisz Thomas musi zarabiać i z czegoś żyć, również chce zabezpieczyć przyszłość swojemu synowi (podobnie jak Dieter swoim dzieciom produkując album za albumem który nijak ma się do tzw. "brzmienia bohlena" tak dobrze nam znanego) i co ma robić? Przecież w jego wieku tłumów za sobą nie pociągnie. Thomas zapewne widzi sukcesy (zarobki) np. Andrei Berg (pani w pewnym wieku) i wie że przyszedł czas i na niego, dlatego zapowiadany album (premierowy) z niemieckojęzycznym repertuarem na jesieni. Modern Talking to lata 80-te i nawet to co było w latach 1998-2003 to był niejako już nie aż tak oszałamiająca historia tego z pierwszego okresu MT - to jednak już to się nie wróci. Może gdyby Thomas współpracował z Luisem zamiast z Gellerem to by te aranżacje były nieco inne. Ale naprawdę pozostaje nam się cieszyć że cokolwiek się ukazuje szczególnie gdy porównać to co gwiazdy lat 80-tych dziś wydają - wszyscy robią to samo... ;-)
ODPOWIEDZ