Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa
- Ann
- Członek TAFC Polska
Re: Ogólnopolski Zlot Fanów Thomasa Andersa
JoannaIzabella,mnie też się podoba twój program zlotu
Miejmy nadzieję,że uda się go w tym roku zorganizować.
MY DREAMS COME TRUE 
- JoannaIzabella
Pozostałoby do ustalenia, KTÓRY koncert w danym roku poprzedzony byłby Zlotem... Musielibyśmy o tych planowanych koncertach wiedzieć odpowiednio wcześniej, o do Zlotu też się trzeba przygotować, to i lokal i odpowiednia oprawa, cały program itp., itd. Teraz na przykład wiemy tylko o koncercie w Koszalinie i...nie będziemy na nim wszyscy, bo to sezon urlopowy, część osób w rozjazdach...33ccd pisze:Ja proponuję robić raz w roku taki zlot dzień przed jakimś koncertem TA. Wtedy mamy gwarantowaną większą frekfencję a dzień następny uwieńczy koncert. Czy to nie najlepsze rozwiązanie????
Dlatego byłam za tym, aby ustalony był jeden konkretny termin, taki sam w każdym roku. Sądzę, że każdy Gospodarz danego Zlotu zadba o bazę noclegową itp
Ale uważam, że ostateczną decyzję powinien podjąć Patryk a my się dostosujemy
- siara1971
- Członek TAFC Polska
Też tak uważam żę Patryk powinien podjąć ostatecznie decyzję ale ja j osobiście jestem. Za stałą data pozdrawiamJoannaIzabella pisze:Pozostałoby do ustalenia, KTÓRY koncert w danym roku poprzedzony byłby Zlotem... Musielibyśmy o tych planowanych koncertach wiedzieć odpowiednio wcześniej, o do Zlotu też się trzeba przygotować, to i lokal i odpowiednia oprawa, cały program itp., itd. Teraz na przykład wiemy tylko o koncercie w Koszalinie i...nie będziemy na nim wszyscy, bo to sezon urlopowy, część osób w rozjazdach...33ccd pisze:Ja proponuję robić raz w roku taki zlot dzień przed jakimś koncertem TA. Wtedy mamy gwarantowaną większą frekfencję a dzień następny uwieńczy koncert. Czy to nie najlepsze rozwiązanie????
Dlatego byłam za tym, aby ustalony był jeden konkretny termin, taki sam w każdym roku. Sądzę, że każdy Gospodarz danego Zlotu zadba o bazę noclegową itp
Ale uważam, że ostateczną decyzję powinien podjąć Patryk a my się dostosujemy
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Z jednej strony jest to jakiś pomysł, żeby zlot zgrać z jakimś koncertem, a z drugiej...
Pytanie numer 1: Czy ludzie nie jadą na dany koncert, bo:
a) nie mają pieniędzy na bilet,
b) nie mają pieniędzy na nocleg, dojazd i z tego powodu na koncert nie dotrą,
c) nie mają pieniędzy ani na to, ani na to?
No i kwestia drugorzędna tak naprawdę-brak urlopu/czasu/wyjazd w danym okresie.
W przypadku opcji a) jest szansa, że na zlocie się pojawią, bo będą chcieli w nim uczestniczyć, z nami się dobrze bawić, być może tego samego dnia wrócą do domu bez noclegu, a może nocleg jednak wybiorą. Ale ile takich osób się znajdzie?
W przypadku opcji b) i c) wątpliwe jest, żeby przyjechali na zlot, nie mając kasy ani na bilet, ani na dojazd, ani na nocleg, chyba, że znajdą kogoś, kto jedzie na zlot z ich miasta/po drodze i będzie mógł ich zabrać, ale jak wiadomo, nie jest to takie proste.
Moim zdaniem dodatkowo, łatwiej jest znaleźć czas (przy możliwościach finansowych), gdy terminów koncertów jest kilka i osobno dodatkowo zlot i tyczy się to głównie osób z pozostałej grupy, podanej pod podpunktami.
No i myślę, że jednak, jakby nie patrzeć najlepszym okresem est późna wiosna, lato i wczesna jesień.
Pytanie numer 1: Czy ludzie nie jadą na dany koncert, bo:
a) nie mają pieniędzy na bilet,
b) nie mają pieniędzy na nocleg, dojazd i z tego powodu na koncert nie dotrą,
c) nie mają pieniędzy ani na to, ani na to?
No i kwestia drugorzędna tak naprawdę-brak urlopu/czasu/wyjazd w danym okresie.
W przypadku opcji a) jest szansa, że na zlocie się pojawią, bo będą chcieli w nim uczestniczyć, z nami się dobrze bawić, być może tego samego dnia wrócą do domu bez noclegu, a może nocleg jednak wybiorą. Ale ile takich osób się znajdzie?
W przypadku opcji b) i c) wątpliwe jest, żeby przyjechali na zlot, nie mając kasy ani na bilet, ani na dojazd, ani na nocleg, chyba, że znajdą kogoś, kto jedzie na zlot z ich miasta/po drodze i będzie mógł ich zabrać, ale jak wiadomo, nie jest to takie proste.
Moim zdaniem dodatkowo, łatwiej jest znaleźć czas (przy możliwościach finansowych), gdy terminów koncertów jest kilka i osobno dodatkowo zlot i tyczy się to głównie osób z pozostałej grupy, podanej pod podpunktami.
No i myślę, że jednak, jakby nie patrzeć najlepszym okresem est późna wiosna, lato i wczesna jesień.
- Evaalex
Jak bym przyjechala na zlot chcialabym przez noc wracac na slask a dzien pozniej ze slaska do niemiec. Moze by sie jakas mila osoba jadaca ze slaska samochodem na zjazd znalazla. Koszt paliwa podzieli sie na dwie czesci. Moze by sie wieksza grupa pojechalo.
- Evaalex
31 sierpień
1. JoannIzabella
2. siara1971
3. shoker191
4. DorkaWawa
5. Monia82
6. ewelajna
7. Dominicka
8. hanoczka36
9.torciktola
10. KarinaMaria
11. Moi.Anne
12. domi88
13. rafknaf
14. Lancja
15. aragorn
16 Evaalex( moze)
1. JoannIzabella
2. siara1971
3. shoker191
4. DorkaWawa
5. Monia82
6. ewelajna
7. Dominicka
8. hanoczka36
9.torciktola
10. KarinaMaria
11. Moi.Anne
12. domi88
13. rafknaf
14. Lancja
15. aragorn
16 Evaalex( moze)
- shoker191
- Członek TAFC Polska
33ccd pisze:Ja proponuję robić raz w roku taki zlot dzień przed jakimś koncertem TA. Wtedy mamy gwarantowaną większą frekfencję a dzień następny uwieńczy koncert. Czy to nie najlepsze rozwiązanie????
Jak dla mnie to świetny pomysł, tylko pytanie właśnie ilu ludzi będzie na to przygotowanych pod względem finansowym. Ja jestem takiego zdania że większość osób będzie w stanie uzbierać po trochu kasę na taki wyjazd. To będzie tak zwany czas próby, nikt nie będzie chyba już mówił że miał za mało czasu żeby się przygotować więc teraz pytanie, ile osób będzie w stanie na prawde się postarać.
Good Guys Only Win In Movies
Everyone has their Bohlen
Everyone has their Bohlen
- Dominicka
Ja również uważam jak JoannaIzabella, że co roku w tym samym terminie powinien się odbywać zlot. Z terminami koncertów to różnie bywa i nie każdy może się na danym koncercie pojawić a jak z góry wiadome jest kiedy Zlot się odbywa, to każdy może sobie już z góry zarezerwować taki właśnie termin i na zlocie się pojawić
.
- JoannaIzabella
No i właśnie to wszystko przemawia za organizowaniem Zlotu, jako imprezy niezależnej od koncertuDominicka pisze:Ja również uważam jak JoannaIzabella, że co roku w tym samym terminie powinien się odbywać zlot. Z terminami koncertów to różnie bywa i nie każdy może się na danym koncercie pojawić a jak z góry wiadome jest kiedy Zlot się odbywa, to każdy może sobie już z góry zarezerwować taki właśnie termin i na zlocie się pojawić.
-
AngelOfDarkness
Szkoda, że nie ma szans na żaden zlot fanów Blue System albo Modern Talking, chętnie bym się spróbowała wybrać.
A wam życzę powodzenia w wytrwałości, myślę że jak pierwszy zlot wypali to potem będzie już mocno z górki, także nie zniechęcajcie się tym, że kogoś nie będzie itp. bo nie ma daty dobrej dla wszystkich, czy że ktoś inny nie może bo nie ma kasy - zawsze ktoś nie ma kasy, raz na wozie raz pod wozem
itp. itd. jeszcze raz serdecznie życzę powodzenia w organizacji, dobrej imprezy potem już na zlocie nie życzę bo to bez sensu - dojdzie do skutku na pewno będziecie się wspaniale bawili 
A wam życzę powodzenia w wytrwałości, myślę że jak pierwszy zlot wypali to potem będzie już mocno z górki, także nie zniechęcajcie się tym, że kogoś nie będzie itp. bo nie ma daty dobrej dla wszystkich, czy że ktoś inny nie może bo nie ma kasy - zawsze ktoś nie ma kasy, raz na wozie raz pod wozem
wir leben nur einmal
- JoannaIzabella
AngelOfDarkness pisze:Szkoda, że nie ma szans na żaden zlot fanów Blue System albo Modern Talking, chętnie bym się spróbowała wybrać.
A wam życzę powodzenia w wytrwałości, myślę że jak pierwszy zlot wypali to potem będzie już mocno z górki, także nie zniechęcajcie się tym, że kogoś nie będzie itp. bo nie ma daty dobrej dla wszystkich, czy że ktoś inny nie może bo nie ma kasy - zawsze ktoś nie ma kasy, raz na wozie raz pod wozemitp. itd. jeszcze raz serdecznie życzę powodzenia w organizacji, dobrej imprezy potem już na zlocie nie życzę bo to bez sensu - dojdzie do skutku na pewno będziecie się wspaniale bawili
- JoannaIzabella
Kochani, są pierwsze zgłoszenia do konkursów!
Monia82 - brawo! Mam nadzieję, że po pierwsze jednak wiele z nas będzie chciało się spotkać, po drugie - dacie się wciągnąć w rytm zabawy!
W propozycjach były 2 konkursy:
- PlayBackShow: chętni wybierają utór MT lub TA, robią stylizację i... "śpiewają"!
- drugi konkurs to prezentacja tego, co dana osoba przygotowała, np.wiersz o Thomasie, piosenka, jakaś rzecz...
Jeśli byliby chętni na karaoke - dopiszemy do programu!
Wiem, że piszę tak, jakby to już było "klepnięte" i zaakceptowane... Ale naprawdę mam taką nadzieję! Dajmy szansę pierwszemu Zlotowi: spodoba się - będą następne. Nie spodoba się - poprzestaniemy na tym jednym!
W propozycjach były 2 konkursy:
- PlayBackShow: chętni wybierają utór MT lub TA, robią stylizację i... "śpiewają"!
- drugi konkurs to prezentacja tego, co dana osoba przygotowała, np.wiersz o Thomasie, piosenka, jakaś rzecz...
Jeśli byliby chętni na karaoke - dopiszemy do programu!
Wiem, że piszę tak, jakby to już było "klepnięte" i zaakceptowane... Ale naprawdę mam taką nadzieję! Dajmy szansę pierwszemu Zlotowi: spodoba się - będą następne. Nie spodoba się - poprzestaniemy na tym jednym!
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Jestem jakoś dziwnie spokojna, że Zlot wypali
Bo poza tym, że Polacy znani są z narzekania, to znani są też z tego, że uwielbiają się bawić
Ja sobie w każdym razie tej imprezy nie odpuszczę
Bo poza tym, że Polacy znani są z narzekania, to znani są też z tego, że uwielbiają się bawić
Ja sobie w każdym razie tej imprezy nie odpuszczę
Don’t Give Up!
- ewelajna
ja tez nie zamierzam:) pomyślę o jakichś zabawach:) Mam nadzieję że uczestnicy bedą mieć duużo siły i chęci^^
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
- cris1974
ja z żoną i dzieciakami też się piszemy !
- JoannaIzabella
DorkaWawa, Ewelajna, cris1974, Monia82 i Wszyscy z dotychczasowej listy - tak trzymać!!!
Zagrzewajmy resztę, a na pewno nam się uda!