17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!
-
Jacek
Re: 17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!
Jakoś ta scena z rzuceniem kwiatów do tyłu przez Bohlena przed wykonaniem "Sos For Love" nie sprawiła na mnie negatywnego wrażenia, jeśli ktoś chce to dojrzeć to może zauważyć, że Dieter ma za sceną odłożony cały stos kwiatów, jeśliby ich tam nie odkładał to chyba by się na nich przewrócił w czasie koncertu
- FMike
Zgadzam się, odniosłem takie samo wrażenie że większy brak szacunku okazał by zostawiając wszystko tak jak leży i przypadkowo depcząc niż ''odkładając'' je na ten mały stosikJacek pisze:Jakoś ta scena z rzuceniem kwiatów do tyłu przez Bohlena przed wykonaniem "Sos For Love" nie sprawiła na mnie negatywnego wrażenia, jeśli ktoś chce to dojrzeć to może zauważyć, że Dieter ma za sceną odłożony cały stos kwiatów, jeśliby ich tam nie odkładał to chyba by się na nich przewrócił w czasie koncertu
(a tak nawiasem; Dieter z tego występu to nie Shakin Stevens za jego najlepszych czasów, gdzie do zbierania kwiatów podczas swoich występów zatrudniać by musiał specjalną ekipę
"...I'm A Rough Boy..."
- Pioetrek
- Kontakt:
Tak jak ktoś napisał, kolejne marzenie (już prawie zapomniane) się spełniło. Możecie mieć długą listę zastrzeżeń do wykonań ale radości z tego co usłyszałem nikt mi nie odbierze.
Już nie mogę przeboleć, że dopiero dziś zajrzałem na stronę.
Pozdrawiam
Piotrek
Już nie mogę przeboleć, że dopiero dziś zajrzałem na stronę.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Skyliner89MT
W Modern Talking Dieter z Thomasem wzajemnie się uzupełniali i oboje mają swój udział w sukces Modern Talking. Gest Dietera każdy zna
.
Kto by pomyślał, że Dieter Bohlen da jeszcze jakiś koncert. Tym bardziej zaśpiewa piosenki Modern Talking własnym głosem
. Jeszcze jak wyda płytę z piosenkami MT z własnym wokalem to będzie malyna
.
Kto by pomyślał, że Dieter Bohlen da jeszcze jakiś koncert. Tym bardziej zaśpiewa piosenki Modern Talking własnym głosem
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Awans
Dieter Bohlen śpiewający piosenki Modern Talking (partie wokalne) to jest na pewno ciekawostka, ale nie pasuje do tego. Jego głos pasuje do takich piosenek jak Under my skin czy My bad is too big.
Widać że dobrze się czuje na scenie, ale lepszy z niego kompozytor, producent niż wokalista.
Widać że dobrze się czuje na scenie, ale lepszy z niego kompozytor, producent niż wokalista.
- Pioetrek
- Kontakt:
Czy ktoś z Was zwrócił uwagę na napis/fragment napisu na koszulce Dietera w miejscu gdzie u Thomasa błyszczał napis "NORA"?
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Dieter ma T-shirt firmy Camp David,powyżej można by odczytać napis "NORA",ale przed "N" są jeszcze 2 litery,ciężko dojrzeć jakie,ale są.Dieter na początku "Magic Symphony" poprawia kurtkę,można je dostrzec.Pioetrek pisze:Czy ktoś z Was zwrócił uwagę na napis/fragment napisu na koszulce Dietera w miejscu gdzie u Thomasa błyszczał napis "NORA"?
- Dr Mabuse
Jaki ten internet jest okrutny - obnaży najmniejszą nawet niedoskonałość
Wielka afera o to, że Dieter śpiewa z playbacku. A ile stron zostało zapisanych na tym forum w poszukiwaniu jego występów w 100% live? A efekt - zdaje się, że z zalewających internet filmików wyłuskane zostały pojedyncze utwory czy wręcz ich fragmenty, w których Dieter śpiewa na prawdę na żywo. Dlatego nie kruszyłbym kopii o taką, jak dla mnie oczywistą kwestię. Oczywiście, nie przyniesie mu to chwały ani nie przysporzy nowych fanów, ale też nie taka była rola tego show. To był przekaz skierowany do konkretnej grupy odbiorców, którą to grupę miał zadowolić. I cel chyba osiągnął.
Gdyby nie było możliwości obejrzenia fragmentów tego koncertu w amatorskich filmikach na YouTube, tylko wiedzę na temat jego przebiegu czerpalibyśmy z artykułów prasowych, sądzę, że opinie na tym forum byłyby bardziej stonowane. Co więcej - gdyby ten koncert został zaprezentowany w rosyjskiej TV (z oczywistymi uatrakcyjnieniami), ilość negatywnych komentarzy znacznie by zmalała.
Reasumując - jak dla mnie wydarzenie pozytywne, nietuzinkowe i godne uwagi. Pewnie zachwyciłoby bardziej, jednak amnezja Dietera moją bije na głowę i w czasie oglądania tego show nie zdołałem stłumić myśli, że oto oglądam człowieka wykonującego utwory zespołu, który jeszcze niedawno tak jednoznacznie i śmierdząco mu się kojarzył. Cały Dieter.
Gdyby nie było możliwości obejrzenia fragmentów tego koncertu w amatorskich filmikach na YouTube, tylko wiedzę na temat jego przebiegu czerpalibyśmy z artykułów prasowych, sądzę, że opinie na tym forum byłyby bardziej stonowane. Co więcej - gdyby ten koncert został zaprezentowany w rosyjskiej TV (z oczywistymi uatrakcyjnieniami), ilość negatywnych komentarzy znacznie by zmalała.
Reasumując - jak dla mnie wydarzenie pozytywne, nietuzinkowe i godne uwagi. Pewnie zachwyciłoby bardziej, jednak amnezja Dietera moją bije na głowę i w czasie oglądania tego show nie zdołałem stłumić myśli, że oto oglądam człowieka wykonującego utwory zespołu, który jeszcze niedawno tak jednoznacznie i śmierdząco mu się kojarzył. Cały Dieter.

-
Przemo
Dawno, dawno mnie tu nie było, ale po obejrzeniu fragmentów koncertu Dietera w S.P. od komentarza trudno się powstrzymać. Już jakiś czas temu zastanawiałem się, co Bohlen może czuć widząc / słysząc Thomasa koncertującego z ich wspólnymi, aczkolwiek nie śpiewanymi przez Dietera piosenkami. No i doczekałem się, oto odpowiedź Dietera. I, szczerze mówiąc, wolałbym jej nie usłyszeć. Odarł piosenki MT z tej Andersowej słodyczy. One po prostu z jego wokalem nie brzmią. Sorry, Panie i Panowie, ale to tak, jakbym ja sam je Wam zaśpiewał, a Wy będziecie się zachwycali, że oto nowa interpretacja hitów MT. Ja wiem, że to sam Kompozytor, ze sam Aranżysta (tak to się odmienia?
), Producent itp. Ale, kurczę, to nie Modern T., bo wokal do bani. Nawet chórki to nie Bohlen, bo S.I.B. w oryginale pieli. Ale cóż, kasa to kasa i trudno nią wzgardzić. Dieterowi pieniądz nigdy nie śmierdział i jak znalazł tysiące takich, co chcą wydać tych ok. 100 euro za jego występ, to czemu miał odmawiać? Ktoś z przedmówców napisał, że teraz jeszcze czeka na Bohlenowe wyśpiewanie piosenek C.C.Catch. Chryste... No, chyba że ktoś na komedię czeka. Mi w każdym razie się nie podobało. I przykro mi, że Czarodziej Hitów wyprzedaje resztki tego, co ma, odzierając nas ze wspomnień, wyobrażeń i... złudzeń.
Przemo
- Pioetrek
- Kontakt:
W sumie gdyby się chcieć czepiać to pierwsze, oryginalne wykonanie było by Dieter Bohlen. A Thomas był pierwszym słuchaczem (albo jednym z pierwszych) tego co Dieter nagrał mu na taśmę (mam na myśli oczywiście demo). 
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
-
Ninio
Hmm...jestem jednym z tych,ktorzy byli bardzo ciekawi jakby wygladały piosenki Modern Talking zaspiewane przez Dietera. W czasach Blue System marzylem by wydali (wydał) "the best of MT". Po wielu latach,gdy juz o tym zapomnialem i niespodziewalem sie tego slysze oto zwrotki spiewane przez Dietera...ciekawosc wiec zaspokoilem,jestem zadowolony. wykonanie There's too much blue z pierwszego albumu to bylo cos,co odkrywało rabek tajemnicy. Wiecej Dieter nie zdobyl sie na taki krok az do teraz... Ciekawy jestem tylko jaki to mialo cel? Byc moze (to juz moje fantazje) szykuje jakies wydanie piosenek MT w swoim wykonaniu i chcial sprawdzic reakcje... reaktywuje Blue System z piosenkami Modern Talking
(to juz daleko idaca fantazja:))
ps. a pozniejThomas zaspiewa piosenki Blue System i zaspokojona zostanie calkowicie moja ciekawosc i fantazja:). Pozdrawiam. (po dlugiej nieobecnosci)
ps. a pozniejThomas zaspiewa piosenki Blue System i zaspokojona zostanie calkowicie moja ciekawosc i fantazja:). Pozdrawiam. (po dlugiej nieobecnosci)
-
AngelOfDarkness
Dla mnie ten koncert to prawdziwa bomba !!! Jestem szczęśliwa mogąc oglądać Dietera na scenie, szkoda tylko że tylko przed monitorem. Wybaczam playback
, naprawdę miło się patrzy na swojego idola będącego w dobrej formie, bawiącego się z ludźmi. Nie wierzę to tylko dla kasy, on ma jej tyle że jeden czy dwa koncerty różnicy mu nie robią. Nie wierzę, że ta radość na twarzy w wielu momentach na scenie to gra aktorska. Nie spodziewałam się tego, że Didi pokaże nam jeszcze coś więcej niż tylko krótkie występy na imprezach a'la Discoteka 80. Szczególnie mocno podobają mi się jego wersje "Atlantis is calling" i "Geronimo's cadillac". Słuchałam ich przynajmniej co 2-3 dni, naprawdę poezja. Mniej mi się tylko podobają piosenki Blue System, chyba dlatego że słychać w nich głos Rolfa Kohlera, którego tam nie było... Inna sprawa, że może Dieter chciał w jakiś sposób uczcić pamięć nieżyjącego kolegi i nie chciał wycinać jego głosu z piosenek. Skoro i tak dawał z playbacku.
Zdaję sobie sprawę z tego, że organizacja podobnego koncertu w Polsce graniczy z cudem ale jakby jeszcze były kolejne w przyszłości w Rosji, a stan portfela pozwolił to koniecznie chciałabym się wybrać
Zdaję sobie sprawę z tego, że organizacja podobnego koncertu w Polsce graniczy z cudem ale jakby jeszcze były kolejne w przyszłości w Rosji, a stan portfela pozwolił to koniecznie chciałabym się wybrać
wir leben nur einmal
- Dieterowiczka
Było by super gdyby nasz kochany Dieter dał koncert w Polscejedyna pisze:Aż chciałoby się powiedzieć "powrócił nasz stary idol".Z niecierpliwością czekam na jakaś relację video w lepszej jakości.
" Młodzi też nie pójdę, bo mają muzykę Bohlena w ... "Daniel pisze:Nie wydaje mi się, aby Bohlenowi kończyła się kasaChociaż za koncert zapewne zapłacili mu słono.
Może po prostu... znudziło mu się tylko siedzenie w studiach telewizyjnych? Może chciał znowu poczuć adrenalinę przed i w czasie występów!
"Big Boys" uwielbiają realizować swoje marzenia, a Bohlen nie raz to wszystkim pokazał.
A co do podobnego koncertu w Polsce...
To nie wydaje mi się, aby była dobra wola jego zorganizowania.
W Rosji Dieter ma miliony fanów, którzy zapłacą za bilet i po 1000 zł.
Poza tym można powiedzieć, że w Rosji jest tradycja koncertów Dietera.
W Polsce takiej tradycji nie ma. I ilu fanów może być w naszym kraju (nie licząc tych z forum) ?
Przypadkowi ludzie nie wydadzą kilkaset zł aby posłuchać sobie Dietera z playbacku.
Młodzi tez nie pójdą, bo mają muzykę Bohlena w... ich epoka to Gaga, hiphop i okolice.
A Dieter nie zagra kameralnego koncertu dla wielbicieli, bo on na takie drobne to się nie rozdrabnia.
Przepraszam Daniel .. Ja mam 13 lat i kocham muzykę Bohlena
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Muzyka Bohlena to nie on sam jeden. Pisał dla wielu wykonawców, zespołów. On sam śpiewał, inni śpiewali jego piosenki. Muzyka danego producenta/kompozytora bez całego sztabu piosenkarzy, instrumentalistów, wynajdywanych przez niego talentów, dla których tą muzykę towrzył nie miałaby szansy zaistnieć. I nie umniejsza to jego wkładu!
- Dieterowiczka
A wiesz gdzie mogę ściągnąć Midnight Lady w wykonaniu Didiego?Monia82 pisze:Muzyka Bohlena to nie on sam jeden. Pisał dla wielu wykonawców, zespołów. On sam śpiewał, inni śpiewali jego piosenki. Muzyka danego producenta/kompozytora bez całego sztabu piosenkarzy, instrumentalistów, wynajdywanych przez niego talentów, dla których tą muzykę towrzył nie miałaby szansy zaistnieć. I nie umniejsza to jego wkładu!
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc, spróbuj w temacie o muzyce Dietera
Albo w temacie poszukiwania piosenek, w tym dziale: viewforum.php?f=15