100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Ja niemieckiego wydania jeszcze nie zamawialem a to dlatego, ze prosilem swego tate, by mi kupil te ksiazke podczas prezentacji tej autobiografii przez Thomasa, ktora to prezentacja bedzie miala miejsce w Osnabrueck 26 wrzesnia. Jesli nawet z jakichs powodow taty nie bedzie na tym spotkaniu z Thomasem, lub mi ksiazki nie kupi to i tak nabede te wydawnictwo i to we wszystkich wersjach jakie sie ukarza: wersja niemiecka, audiobook oraz wersja angielska.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

sam fakt, że Thomas zapraszany jest do wszystkich najważniejszych programów w TV o czymś świadczy
Takie zaproszenia są opłacane przez wydawnictwa w celu promocji. Myślę, że jakby w tej książce nie było "rewelacji" na temat bardzo popularnej osobistości to nawet nikt by nie spojrzał na autora i jego dzieło.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

ArCrack pisze:Wedle niej, Modern Talking tak jak napisał Krzychoo, miał być z początkiem projektem z innym składem. Wytwórnia chciała mieć Thomasa do śpiewania i modela obok niego na scenie. Wedle Thomasa, ówczesny Dieter był od dzisiejszego Dietera odległy jak Susan Boyle od kariery modelki. W momencie gdy "You're My Heart..." zaczęło się stawać popularne, trzeba było kogoś obok Thomasa postawić i tak Dieter Bohlen stał się członkiem Modern Talking.
Nie wierzę w wersję wydarzeń Thomasa. To dowód:

- z tego co się orientuję, to "You;re my heart" zaraz po wydaniu jesienią 1984 nie zdobyło dużej popularności. Sukces zaczął się od występu Thomasa i Dietera razem w programie tv formel 1 [czy jakoś tak].
wg Thomasa:
singiel najpierw stał się popularny, potem doklejono Dietera,
a wg mojej analizy źródeł historycznych, singiel stał się popularny dopiero gdy przedstawiono go wraz z Thomasem i Diererem.
Wiec formuła tego duetu musiała być już ukształtowana na długo przed publicznym zaprezentowaniem singla a tym bardziej przed zdobyciem przez singiel dużej popularności

rozumiecie? Thomas kłamie!
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

phantomas pisze:Takie zaproszenia są opłacane przez wydawnictwa w celu promocji.
No i o to chodzi,aby ktoś był popularny należy mu odpowiednią promocję zrobić.Narzekania,że "Gigolo" nie utrzymał się długo na liście VIVY,a zadbał ktoś o to aby ten clip na VIVIE był puszczany?Aby Anders/Fahrenkrog w Interactiv czy innych programach VIVY wystąpili?
jkris

Post autor: jkris »

phantomas pisze:
sam fakt, że Thomas zapraszany jest do wszystkich najważniejszych programów w TV o czymś świadczy
Takie zaproszenia są opłacane przez wydawnictwa w celu promocji. Myślę, że jakby w tej książce nie było "rewelacji" na temat bardzo popularnej osobistości to nawet nikt by nie spojrzał na autora i jego dzieło.
nie no masz racje, Anders powinien calkowicie pominac fakt, ze byl wokalista MT i absolutnie nie wspominac o Bohlenie- przeciez to nie ma zadnego znaczenia. w ogole jest nikim, nie osiagnal zadnego sukcesu, absolutnie nie ma zadnego talentu i przede wszystkim prawa do napisania ksiazki :lol:
tanathos pisze:rozumiecie? Thomas kłamie!
a moze to Ty nie znasz niemieckiego i po przeczytaniu szybkiego tlumaczenia malego fragmentu wysuwasz smieszne teorie?
proponuje troche poczekac, przeczytac calosc, a pozniej pisac, ze ktos klamie. gwarantuje Ci, ze Anders ma lepsza wiedze w tej materii od Twoich "zrodel historycznych" :lol:
Ostatnio zmieniony sob wrz 17, 2011 12:46 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

tanathos pisze: Nie wierzę w wersję wydarzeń Thomasa.
Masz do tego prawo.Radzę nie czytaj tej książki ,bo po co?
Czy jesteś świadom człowieku co piszesz?To jest pomówienie!Możesz tak jak Dieter wylądować w sądzie, jeżeli Thomas to przeczyta!Poza tym to Thomas jest najbardziej wiarygodnym człowiekiem,bo pisze o sobie.Po cóż by miał kłamać?Żeby narazić się na proces? :?:
jkris

Post autor: jkris »

Emil45677 pisze: Poza tym będzie wersja po angielsku + audiobook...hmm może się skuszę :)
brzmi rewelacyjnie, mozna wiedziec skad ta informacja?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Na anglojęzycznej wersji strony Thomasa, w temacie ›THOMAS ANDERS – THE AUTOBIOGRAFY (na slideshow), mamy podane "English Version + Audio Book will follow": http://www.thomas-anders.com/international/index.html
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Dzis chcialam moja autobioografie Thomasa ktora zamowilam w ksiegarni zakopic.Niestety powiedziano mi ze ona dopiero w poniedzialek albo wtorek do odbioru bedzie :|
Awatar użytkownika
tanathos

michal.czeslaw pisze:tanathos napisał(a):
Nie wierzę w wersję wydarzeń Thomasa.
Masz do tego prawo.Radzę nie czytaj tej książki ,bo po co?
tanathos napisał(a):
rozumiecie? Thomas kłamie!
Czy jesteś świadom człowieku co piszesz?To jest pomówienie!Możesz tak jak Dieter wylądować w sądzie, jeżeli Thomas to przeczyta!Poza tym to Thomas jest najbardziej wiarygodnym człowiekiem,bo pisze o sobie.Po cóż by miał kłamać?Żeby narazić się na proces? :?:
nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Zdenerwowałeś mnie człowieku.
nikogo nie pomawiam. chcę tylko zwrócić wam uwagę na fakt, że wersja Thomasa nie zgadza się z obiektywnymi faktami

a Ty kolego najpierw piszesz, że "mam prawo do swojego zdania", a potem że nie mam, bo "pomawiam andersa". Smuci mnie fakt, że na naszym forum pojawiło się tyle troli internetowych
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

tanathos pisze:Nie wierzę w wersję wydarzeń Thomasa.
Przecież nie było Cię przy powstawaniu duetu.Wiesz tylko tyle co w prasie pisano,a wiadomo,że media też mylą fakty.
Ja bym się zastanowiła 2 albo i 3 razy zanim bym napisała takie słowa.
Przydało by się aby książkę napisał jeszcze Louis Rodriguez jak to wszystko wyglądało.Jak na razie powstanie MT znam z opowiadania Dietera...ciekawa historia.
Awatar użytkownika
tanathos

atlantyda ;o) pisze:
tanathos pisze:Nie wierzę w wersję wydarzeń Thomasa.
Przecież nie było Cię przy powstawaniu duetu.

ale przecież to obiektywny fakt potwierdzony źródłami historycznymi!
pierwszy singiel MT zaczał się dobrze sprzedawać dopiero od momentu gdy obaj panowie pokazali się w programi telewizyjnym i zaprezentowali teledysk.

anders sugeruje, że singiel zdobył popularność zanim Anders i Bohlen zaprezentowali się światu jako duet. Wersja andersa jest sprzeczna z tym co wydarzyło się obiektywnie. Proszę przeczytajcie to co napisałem uwaznie i się trochę skupcie
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

tanathos pisze:anders sugeruje, że singiel zdobył popularność zanim Anders i Bohlen zaprezentowali się światu jako duet.
A gdzie to Thomas powiedział?
tanathos pisze:pierwszy singiel MT zaczał się dobrze sprzedawać dopiero od momentu gdy obaj panowie pokazali się w programi telewizyjnym i zaprezentowali teledysk.
Zgadza się.Bo MT nigdy nie był jednoosobowy.Nawet nie wydano pierwszej wersji "You're My Heart..." bo Dieterowi ciągle nie dawało spokoju,że czegoś w tym utworze brakuje,aż pewnego razu usłyszał zespół Fox The Fox i ich śpiew falsetem i wtedy go oświeciło,że to było by to.Początkowo Thomas miał zaśpiewać solo,ale kiedy dodano do tego falset wtedy było jasne,że musi być ktoś drugi i dobrze,że Dieter walczył o to żeby być członkiem duetu :).
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

O :!: ;) Pojawiła się informacja, że planowany jest angielski przekład! To super! Bardzo mnie to cieszy ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
hartford61
Kontakt:

Re: 5 niepublikowanych utworow na albumie STRONG

Post autor: hartford61 »

Witam wszystkich fanow MT , bardzo dlugo bylem tu nieobecny,prawie 4 lat... takze potrojnie pozdrawiam.Wlasnie dowiedzilem sie ze wyszla ksiazka :100 Prozent Anders-i niedlugo ma byc wydany audiobook Tomasa w jez. angielskim.Brawo Thomas i jego wspolpracownicy , z tego powodu ze mieszkam na wschodnim wybrzezu u.s. jeszcze nigdzie nie widzialem tego bestsellera,jesli ktos z Was ma info. jak mozna znalesc tego co szukam,bede bardzo wdzieczny.Od kiedy amerykanie zastrzelili tego goscia Bin Ladena -wszyscy zapomnieli o zyciu prywatnym , rozrywce i roznego rodzaju rozrywce.Stany wszystkie dolary sla na wojsko na Bliski Wschod,a tu w kraju ludzie szaleja pod tym wzgledem ,dlatego moze zauwazyliscie wzrost dolara w Polsce.Jedyny kraj ktory pcha nosa wszedzie gdzie jest jakas "action".Dziekuje za super-aktywna prace z Waszej strony tu na Forum M.T. i pozdrawiam Polske..do nastepnego..! :D
Awatar użytkownika
tanathos

atlantyda ;o) pisze: A gdzie to Thomas powiedział?
w cytowanym przez jednego z przedrozmówców fragmencie biografii
ODPOWIEDZ