Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
-
nado
Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
No to stało się! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie na pewno zdradza pewne podekscytowanie. Kiedy kilka dni temu pisałem w poście na temat Medlocka, że następny Bohlen zaserwowany dla Marka będzie zlepkiem wszystkiego, co ostatnio popularne w Niemczech , nie pomiliłem sie.
Real love jest zainspirowane przebojem Sexy bitch, zdradza klimat Keri Nilson, ociera się o chwyty Gagi - zamiast ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma, mamy na,na,na,na,na,na. Zwrotka natomiast to klasyczny Bohlen, ten z boysbendów - Touche. Dieter w końcu zrobił to, z czego żyje Timbaland. Połączył wszystko co w muzyce ostatnich sezonów najbardziej chwytliwe, dzięki czemu powstał rasowy hit, od którego nie można się uwolnić. Piosenka jest niezwykle zgrabnie zrobiona, ciekawa, niczego nie ma w nadmiarze. Na na na pasuje w niej bardziej niż baby, baby i wskazuje na dystans kompozytora do poruszonego tematu. Czy real love naprawdę istnieje? Wolne żarty. Nie inaczej można więc o niej śpiewać, jak tylko właśnie tak. Na na na to właściwie bla bla bla i świetnie pasuje jako komentarz do całości. Nie narzekajcie, bo to pierwszy Medlock, który ma szansę na światową karierę. Do tego ten świetnie zmontowany teledysk. Bawcie się, bo wreszcie jest przy czym ! Oby cały album trzymał taki poziom. Moja ocena:4,5/7 w prywatnej skali ocen. Alleluja!!!
Real love jest zainspirowane przebojem Sexy bitch, zdradza klimat Keri Nilson, ociera się o chwyty Gagi - zamiast ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma,ma, mamy na,na,na,na,na,na. Zwrotka natomiast to klasyczny Bohlen, ten z boysbendów - Touche. Dieter w końcu zrobił to, z czego żyje Timbaland. Połączył wszystko co w muzyce ostatnich sezonów najbardziej chwytliwe, dzięki czemu powstał rasowy hit, od którego nie można się uwolnić. Piosenka jest niezwykle zgrabnie zrobiona, ciekawa, niczego nie ma w nadmiarze. Na na na pasuje w niej bardziej niż baby, baby i wskazuje na dystans kompozytora do poruszonego tematu. Czy real love naprawdę istnieje? Wolne żarty. Nie inaczej można więc o niej śpiewać, jak tylko właśnie tak. Na na na to właściwie bla bla bla i świetnie pasuje jako komentarz do całości. Nie narzekajcie, bo to pierwszy Medlock, który ma szansę na światową karierę. Do tego ten świetnie zmontowany teledysk. Bawcie się, bo wreszcie jest przy czym ! Oby cały album trzymał taki poziom. Moja ocena:4,5/7 w prywatnej skali ocen. Alleluja!!!
- Peter
U mnie 4,5 na 5. Brakuje jakiegos typowo Bohlenowskiego początku, takiego bardzo melodyjnego jak choćby w "Emily". Poza tym jest super.
-
Pointrox
Tutaj macie tekst ode mnie z małymi poprawkami od jkrisa 

Podsumowując, typowy Bohlenowski bełkotIn the darkest night...
This is your night...
(Real love...)
(Je t'adore, mon amour...)
Nanananananananananananana, real love
It's real love
It's real love
(Come my baby)
It's real love
I give you real love
(Mon amour...)
Deep in my heart there's a fire
Burning deep inside
(There is...)
One love and
One heart
Babe feel the night
Can you feel the emotion?
It's like a burnin' sea
(There is...)
One love and
One heart
Don't leave me in misery
Come on and sing it!
(Real love)
It's real love
(Real love)
It's real love
(Come my baby)
(Real love)
It's real love
(Real love)
I give you real love
Can't you see it is burning
Turning into love?
(There is...)
One love and
One heart
I can't get enough
I will send you red roses
Heavens fly to me
(There is...)
One chance and
Romance
Babe feel it free
Come on and sing it!
(Real love)
It's real love
(Real love)
It's real love
(Come my baby)
(Real love)
It's real love
(Real love)
I give you real love
(It's real love)
(Oh my baby)
(Je t'adore, mon amour)
It's real love, yeah yeah
(Come on, come on! Woo!)
It's real love
(Real love)
It's real love
(I say, real love, YEEEEEEAH!)
(Real love)
It's real love
(Real love)
I give you real love
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 20:21 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
-
scarface
gdyby jeszcze za tym bełkotem szła typowo bohlenowska nutka...Podsumowując, typowy Bohlenowski bełkot
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
-
jkris
Pointrox pisze:[nie wiem co mówi, dla mnie brzmi jak przeplatany angielski i niemiecki]
In the darkest night
This is your night
...
I will send you RED roses
Podsumowując, typowy Bohlenowski bełkot
- MODERN JEANNE
Co tam macie do tekstu
In the darkest night
This is your night
Człowiek chce powiedzieć że w trudnych chwilach(In the darkest night)
Nastał twój czas(This is your night).Trochę przenośni a nie tak dosłownie
( w ciemniejszych nocach nastała twoja noc - tłumaczenie dosłowne
)
I chce z tego wszystkiego przesłać komuś róże.(I will send you RED roses)
Czy te poetyckie przenośnie są aż takie trudne
A po za tym to zachwyciło mnie to zielone morze w teledysku(widoczne szczególnie w połowie teledysku)
Ciekawe czy to naturalny kolor czy zrobiony komputerowo.
Ja chcę tam być
In the darkest night
This is your night
Człowiek chce powiedzieć że w trudnych chwilach(In the darkest night)
Nastał twój czas(This is your night).Trochę przenośni a nie tak dosłownie
I chce z tego wszystkiego przesłać komuś róże.(I will send you RED roses)
Czy te poetyckie przenośnie są aż takie trudne
A po za tym to zachwyciło mnie to zielone morze w teledysku(widoczne szczególnie w połowie teledysku)
Ciekawe czy to naturalny kolor czy zrobiony komputerowo.
Ja chcę tam być
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Teledysk oczywiście przekolorowany, zobacz na nienaturalne kolory basenu. To wszystko jest do przesady idealnie perfekcyjne. Jakby wymierzone co do centymetra. Ale wideoklip mi się bardzo podoba.
- MODERN JEANNE
Też mi się wydaje że to wszystko jest podkolorowane.Choć widziałam kiedyś w gazecie zdjęcia Dietera na Majorce gdzie morze było dosłownie zielone .Być może w tym teledysku trochę nasycili kolory.
Ale plaża i morze są czadowe.Fajnie by było tam być
I tak zieleniutkiego morza jak w tym teledysku to jeszcze nie widziałam
Ale plaża i morze są czadowe.Fajnie by było tam być
I LOVE DB AND TA!
-
jkris
dziekujemy, ze przetlumaczylas nam te proste zdania ale ten zacytowany przez Ciebie post zawiera poczatek piosenki, ktrorego osoba spisujaca slowa piosenki nie zrozumiala, a nie jest apelem o interpretacje...MODERN JEANNE pisze:Co tam macie do tekstu
Trochę przenośni a nie tak dosłownie![]()
-
scarface
Zgodnie z tym co oczekiwalem po którymś tam przesłuchaniu z kolei piosnka zaczyna być nawet zjadliwa ale tego hadawaya Dieterowi nie daruje...wydaje mi się, że tak genialny kompozytor powinien wystrzegać się tak oczywistych nawiązań do hitów z lat 90-ych.
Niektórzy na bohlenworld piszą że to najlepsza piosenka Dietera od rozpadu M.T. , tutaj ktoś pisze że to będzie hit lata...nie chce być złym prorokiem ale i jednych i drugich czeka wielke rozczarowanie
Niektórzy na bohlenworld piszą że to najlepsza piosenka Dietera od rozpadu M.T. , tutaj ktoś pisze że to będzie hit lata...nie chce być złym prorokiem ale i jednych i drugich czeka wielke rozczarowanie
- MODERN JEANNE
Odniosłam się do tekstujkris pisze:MODERN JEANNE napisał(a):
Co tam macie do tekstu
Trochę przenośni a nie tak dosłownie
dziekujemy, ze przetlumaczylas nam te proste zdania ale ten zacytowany przez Ciebie post zawiera poczatek piosenki, ktrorego osoba spisujaca slowa piosenki nie zrozumiala, a nie jest apelem o interpretacje...
"Typowy Bohlenowski bełkot "Który wystąpił chwilę przed moim postem
Trzeba przeczytać post nad moim poprzednim (nie twój Jkris zresztą) żeby zrozumieć dlaczego wzięłam się za tłumaczenie tego jakże prostego tekstu
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Na na na na na na na na na na na na na real love... Przykleiło się do mnie jak "rzep do dupy". To z pewnością będzie hit, oby na miarę You can get it. Scarface, czuję, że to ty się rozczarujesz. Co trzeba zrobić, żeby hit podopiecznych Bohlena spodobał się modernmaniakom ? Tej piosenki słucha się, jak starego szlagieru - łączy w sobie tak wiele muzycznych tropów. Bohlen, który wyłącznie z tych tropów twórczo korzysta jest przeze mnie pożądany i zainteresuję się wszystkim, co będzie w ten sposób przez niego zrobione. Innego Dietera zresztą już nie usłyszymy, bo Didi to sęp na popularne dźwięki, problem polega na tym jak będzie z nich korzystał. No i po maśle maślanym.
-
scarface
a ja dam głowę że jednak usłyszymy i to szybciej niż Ci się zdajeInnego Dietera zresztą już nie usłyszymy, bo Didi to sęp na popularne dźwięki, problem polega na tym jak będzie z nich korzystał.
-
jkris
w sumie to juz byl hit jakis czas temunado pisze:Na na na na na na na na na na na na na real love... Przykleiło się do mnie jak "rzep do dupy". To z pewnością będzie hit.
-
nado
Rzeczywiście. Tekst identyczny. No ale przecież nie dałoby się tak świetnego i oryginalnego tekstu wymyślić raz jeszcze. Wcale się nie dziwię, że został zerżnięty.
- Peter
A co, że nananana jest to jest podobieństwo? Idąc tym tropem można każdą piosenkę gdzie jest real love nawet love uznać za plagiat. Rytm jest inaczej bity i tu bym się raczej doszukał inspiracji dla YCGI.