"Strong" - nowy album
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: "Why Do You Cry" i "Strong" - nowy singiel, nowy album
Jak dla mnie,nie zbyt ciekawy utwór.To Już "Good Karma" i "Everybody..." o wiele lepsze,a jak Thomas czy współproducenci tego albumu chcieli wcisnąć "ruską nutę" to mógł być to utwór zbliżony do melodii typu "Kalinka".Jak na singla to chyba nie najlepszy wybór.
-
jkris
nie wiem gdzie tam doszukujesz sie "ruskiej nuty". wg mnie kawal dobrej roboty i chyba najlepsza piosenka Thomasa po rozpadzie MT. nie wiem jak moze Good Karma bardziej Ci sie podobac- dla mnie to flaki z olejem polaczone z pojekiwaniem nacpanej sowyatlantyda ;o) pisze:Jak dla mnie,nie zbyt ciekawy utwór.To Już "Good Karma" i "Everybody..." o wiele lepsze,a jak Thomas czy współproducenci tego albumu chcieli wcisnąć "ruską nutę" to mógł być to utwór zbliżony do melodii typu "Kalinka".Jak na singla to chyba nie najlepszy wybór.
- Adi
Zgadzam się. Aranżacja utworku bardzo fajna, zwłaszcza w wersji "Jeff&Black remix"jkris pisze:nie wiem gdzie tam doszukujesz sie "ruskiej nuty". wg mnie kawal dobrej roboty i chyba najlepsza piosenka Thomasa po rozpadzie MT. nie wiem jak moze Good Karma bardziej Ci sie podobac- dla mnie to flaki z olejem polaczone z pojekiwaniem nacpanej sowyatlantyda ;o) pisze:Jak dla mnie,nie zbyt ciekawy utwór.To Już "Good Karma" i "Everybody..." o wiele lepsze,a jak Thomas czy współproducenci tego albumu chcieli wcisnąć "ruską nutę" to mógł być to utwór zbliżony do melodii typu "Kalinka".Jak na singla to chyba nie najlepszy wybór.
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 22:17 przez Adi, łącznie zmieniany 2 razy.
- you're my heart
Bo Good Karma to utwór rozwalony, na tyle że nawet nowe piosenki MT brzmią bardziej współcześnie. A Why Do You Cry jest dla mnie jak na produkcje Thomasa świetne trochę podpracować wersję żeby była taka klubowa i ok.

-
riccardo1989
Z nudów pochodziłem po rosyjskich stronach i znalazłem te remixy
hehe czy ktoś z Was wie jak je przerobić na mp3? 
- you're my heart
Mamy już urywek Stay With me !!
Posłuchajcie od 1:03.
Wg mnie też bardzo dobra piosenka, na takie coś czekam od Thomasa
Posłuchajcie od 1:03.
Wg mnie też bardzo dobra piosenka, na takie coś czekam od Thomasa

- art_system
.WOW jestem pod wrażeniem, extra muza, miałem przeczucie,że wyjdzie kawał dobrej muzyki po tym jak odsłuchałem kilka nagrań obecnego producenta Thomasa. Te kilka nagrań napisanych dla rosjanek dawały mi nadzieje na HICIORY i są !!!. to Modern jakiego nie powstydził by się Bohlen
)))))) Proszę aby cały album był tak odlotowy oba kawałki sa boskie !!!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- tanathos
byłoby wspaniale, gdyby "ibiza" i "for you" też się na nim znalazły. bardzo dobre utwory. Bohlen chyba nie jest jednak niezastąpiony....
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
-
luzak564
sorry ale dla mnie te dwie piosenki Why Do You Cry i Stay With Me to dno i wodorosty
Thomas tak ale w rytmie disco, może gdyby te dwie piosenki które wysłuchałem były trochę żywsze a nie takie flaki z olejem i na dodatek te ruskie wstawki,jak dla mnie to szok ale w negatywnym tego słowa znaczeniu 
-
Ninio
no jest szansa,ze Thomas z tymi utworami "wyplynie" do szerszej publicznosci. Troszke chorków mi brakuje...
ps.moze ktos wie co to za utwor "Crying in the night"? w roznych zrodlach roznie pisze,raz ze Modern Talking,raz Thomas Anders a raz Modern Talking (Thomas Anders only). Nieznalazlem tego utwru na labumach Thomasa.
ps.moze ktos wie co to za utwor "Crying in the night"? w roznych zrodlach roznie pisze,raz ze Modern Talking,raz Thomas Anders a raz Modern Talking (Thomas Anders only). Nieznalazlem tego utwru na labumach Thomasa.
- tanathos
ale te ruskie wstawki były tylko w jednym remiksie i na pewno później już się nie pojawią.luzak564 pisze:sorry ale dla mnie te dwie piosenki Why Do You Cry i Stay With Me to dno i wodorostyThomas tak ale w rytmie disco, może gdyby te dwie piosenki które wysłuchałem były trochę żywsze a nie takie flaki z olejem i na dodatek te ruskie wstawki,jak dla mnie to szok ale w negatywnym tego słowa znaczeniu
flaki z olejem powiadasz? ale przecież utwory MT w latach 80 tych utrzymane były właśnie w średnim tempie.
zbyt szybkie tempo jest o wiele gorsze, bezmyślne łupanki irytują jeszcze bardziej.
Anders wydaje się łączyć w pewien sposób brzmienie lat 80tych (nazwałbym go "sukcesorem" tego brzmienia) ze współczenym stylem hause.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- Adi
I nigdy chyba nie był. Owszem, w latach 80-tych i troszkę 2000-nych to na jego barkach spoczywała cała aranżacja i produkcja ale w większości to Dieter dawał na "prędce" jakieś swoje stworzone "brzdąki" ekipie Luisa Rodrigeuza i "Systemsom", mówił: "Zróbcie to" i robili...tanathos pisze:Bohlen chyba nie jest jednak niezastąpiony....
Drugi utworek też fajny ale mógłby być w szybszym tempie. Rzeczywiście brakuje trochę tych słynnych chórków. Co prawda zawsze to była domena Bohlena ale Thomas mógłby ten element kontynuować tak jak choćby w "King of Love".
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Uważniej przeglądaj stronę moderntalking.pl!Ninio pisze:ps.moze ktos wie co to za utwor "Crying in the night"? w roznych zrodlach roznie pisze,raz ze Modern Talking,raz Thomas Anders a raz Modern Talking (Thomas Anders only). Nieznalazlem tego utwru na labumach Thomasa.
http://www.moderntalking.pl/mt/index.php?strona=fc2.htm
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
luzak564
tanatuos czy te RUSKIE wstawki się pojawią czy nie tego tak naprawdę nie wiadomo,a co do tempa o którym pisałeś to mogło by być żywsze coś w stylu Ready For Romance ewentualnie Victory czy chociażby Universe,te dwa kawałki zbyt słabo wpadają w ucho aby mogły być jakimiś tam hitami,mam tylko nadzieje że następne piosenki z tej płyty będą bardziej melodyjne oraz będą zawierały te słynne chórki.pozdr
-
jkris
a ja mam nadzieje, ze zadnych pseudo MT chorkow nie bedzie i ze cala plyta bedzie rownie rewelacyjna jak obie zaprezentowane piosenki. wg mnie sa one o niebo lepsze od 90% piosenek MT po '98 i najlepsze jakie nagral Thomas solo. bron Boze zblizać sie do sieczki z Victoryluzak564 pisze: co do tempa o którym pisałeś to mogło by być żywsze coś w stylu Ready For Romance ewentualnie Victory czy chociażby Universe,te dwa kawałki zbyt słabo wpadają w ucho aby mogły być jakimiś tam hitami,mam tylko nadzieje że następne piosenki z tej płyty będą bardziej melodyjne oraz będą zawierały te słynne chórki.pozdr
-
Wafl
Łaaaaał, jestem oczarowany. Genialne, nowoczesne brzmienie które lubię najbardziej. Po króciótkim fragmencie już mogę śmiało powiedzieć, że to jest to!