Przedstawcie się :)
-
steen
W zależności od sytuacji lubię słuchać różnej muzyki poczynając od organów katedralnych (prof. J. Gębalski lub prof. A.Chorosiński) i klasycznych symfonii Beethovena z jednej strony, a muzyce elektronicznej, pop/rock, Irish, Norsk z drugiej, uwzględniając także wielki nacisk na produkcje D.Bohlena. Żeby bylo ciekawie sam od czasu do czasu gram na flecie (improwizacje na określony temat) i grałem na pianinie (akademik Szczytno 1992 zawsze około 22 Marsz Pogrzebowy Chopina). Te muzyczne fascynacje to efekt studiów z elementami muzyki.
Taka mała, niespokojna dusza artystyczna.
-
adamek
nie ma lepszej muzyki jak z pod ręki bohlena....steen pisze:W zależności od sytuacji lubię słuchać różnej muzyki poczynając od organów katedralnych (prof. J. Gębalski lub prof. A.Chorosiński) i klasycznych symfonii Beethovena z jednej strony, a muzyce elektronicznej, pop/rock, Irish, Norsk z drugiej, uwzględniając także wielki nacisk na produkcje D.Bohlena. Żeby bylo ciekawie sam od czasu do czasu gram na flecie (improwizacje na określony temat) i grałem na pianinie (akademik Szczytno 1992 zawsze około 22 Marsz Pogrzebowy Chopina). Te muzyczne fascynacje to efekt studiów z elementami muzyki.
-
steen
cyt. nie ma lepszej muzyki jak z pod ręki bohlena....
Zwróć uwagę, że muzyka bohlenowska to pop, ale jest nasączona motywami z klasyki. Np. Lucifer, Magic symhony, You are the angel, Don't kiss the vampire, Crossing the river itd. Jego muzyczne odwołania są czytelne i wzorowane na poprzednikach świadczące o jego szacunku dla mistrzów.
Moi znajomi profesorowie mimo, że grają poważne rzeczy są w stanie zagrać kawałki Modern Talking w naszej katedrze (instrument koncertowy o 66 głosach). Naturalnie najlepsze do przetworzenia byłyby ballady i utwory o średnim tempie, gdzie linia melodyczna i aranżacja są rozbudowane. Z całym szacunkiem dla światyni to jest realne.
Zwróć uwagę, że muzyka bohlenowska to pop, ale jest nasączona motywami z klasyki. Np. Lucifer, Magic symhony, You are the angel, Don't kiss the vampire, Crossing the river itd. Jego muzyczne odwołania są czytelne i wzorowane na poprzednikach świadczące o jego szacunku dla mistrzów.
Moi znajomi profesorowie mimo, że grają poważne rzeczy są w stanie zagrać kawałki Modern Talking w naszej katedrze (instrument koncertowy o 66 głosach). Naturalnie najlepsze do przetworzenia byłyby ballady i utwory o średnim tempie, gdzie linia melodyczna i aranżacja są rozbudowane. Z całym szacunkiem dla światyni to jest realne.
- krystian395
Witam
Ja mam na imię Krystian jestem z Krobi kocham Modern Talking i Blue System i wogóle moze lat 80-tych
You are not alone - I'll be there for you........
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Kudlaty
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Przedstawcie się :)
czyżbym więc przegapiła jakąś większą akcję???Soldier pisze:Obrazala,obrazalaatlantyda ;o) pisze:W którym momencie Alunia96 obrażała Thomasa?-wypisywala takie bzdety na forum,az Admin wykasowal wszystkie jej posty.