Dieter - der Film na CD

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Jeśli chodzi o soundtrack to mam nadal mieszane uczucia. Miałem możliwość odsłuchania już całości niestety nie powaliło mnie na kolana. Co nie zmienia faktu, że jest to wg. mnie najlepsza płyta Bohlena od czasu "Universe".
s.benson

Post autor: s.benson »

Witam wszystkich fanów MT :)

Musze przyznać ,że nowe piosenki Bohlena to wspaniała mieszanka jego kompozycji jeszcze pod pseudonimem Steve Benson,Blue Systemu i nie ma co ukrywać MT.
Widać ,że nagrywał ten album z wielką przyjemnością i równie przyjemnie sie go słucha...Słychać ,że Dieter wspomnieniami błądził troche na przełomie 80/90 oraz początku lat 90 i ja także błądze - Dieter - DZIEKUJE!...
Jego muzyka to coś więcej niż...muzyka....on chyba kocha eksperymentować i dopracowywac swoje piosenki pod każdym względem do ostatniego szczegółu....tam wszystko ma swoje miejsce,znaczenie....bardzo mi brakowało tego brzmienia oraz charakterystycznego stylu i słuchając nowgo albumu ..czuje jakby czas sie cofnał o 15 lat....
Oby za rok zaskoczył nas raz jeszcze........

Podziekowania także dla autora tej strony i wszystkich osób które mają w niej swój wkład!
Sławek

Post autor: Sławek »

Oj s.benson dobrze prawisz.
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

witam
Dzisiaj wlasnie dotarla do mnie plytka z niemieckiego amazonu
Plytka jest ogolnie moim zdaniem na 8 w skali 10
moglby troszke bardziej przylozyc sie do 12tki 11tki
numer dwa podoba sie nawet ludziom ktorzy nie wiedza gdzie jest europa(wierzcie ze tacy sa za woda)
puszczalem im z tej ukrainskiej strony no i calkowicie nie rozumia brzmnienia 5tki tutaj to nie istnieje
ciekawostka jest ze bylem w zeszlym tygodniu
na greckiej dzielnicy(dokladnie w niedziele)i w jednej knajpie lecialo Gasoline(dwa dni po premierze)
mam nadzieje ze za rok bedzie nastepny cd
pozdrowienia z Toronto
Johnny
Przemo

Post autor: Przemo »

Nie było mnie parę dni i sporo już napisaliście, a ja chciałbym na momencik wrócić do tej "Senority" i podobienstwa do J.Lo. Napisałem, o tym zapożyczeniu / poodbieńtswie, że pojawia sie "niestety", bo akurat J.Lo nie lubie a nie chciałbym spotkać się z opiniami, że oto Dieter kopiuje piosneki tej "gwiazdy". Sama "Senorita" jest bardzo fajna.

Co do zapożyczeń Dieterowych, to pewnie, że po skomponowaniu kilkuset piosenek cudem by było, gdyby nic mu się nie powtórzyło. Zdarza się to przeciez także innym wykonawcom: ot choćby taki Phil Collins, u którego w każdej piosence jest ten sam rytm perkusji (jednakowe, mocniejsze uderzenie co kilka taktów). Do porzygania...
Przemo
Sławek

Post autor: Sławek »

Wszystkich zainteresowanych informuję, że jeśli mają juz orginał filmu ;) to mogą sobie sciagnąć przez eMula ,,kopię zapasową" i to w całkiej dobrej jakości. Sciągnąlem, kilka wersji , z czego najlepszą jest: Dieter Bohlen - Zeichentrickfilm Satire - Dieter - Der Film - Divx6 - 576x304 - Tvrip By Jgs Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
> SZOSA <

Post autor: > SZOSA < »

Mam pytanie czy na CD "Dieter, der Film" piosenki od 13 do 18 to wersie albumowe z lat 80' ??
< Bad Boys Blue, Modern Talking, Blue System, Thomas Anders > < THE BEST > I tak zostanie do końca mojego życia :-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tak.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
> SZOSA <

Post autor: > SZOSA < »

Ok serdeczne dzieki :D
< Bad Boys Blue, Modern Talking, Blue System, Thomas Anders > < THE BEST > I tak zostanie do końca mojego życia :-)
Alonedb

Post autor: Alonedb »

Wszyscy się wypowiadają na temat "Der film", to i ja coś od siebie dorzucę:
Otóż spodziwałem się dynamiczniejszej muzy - czy nasz Dieter naprawdę tylko kołysanki już będzie komponował ? szkoda bo SIB na głowę go bije .
Gasoline - to jest dobry materiał na singiel - jest faktycznie inny niż MT, czy BS - choć pewne podobieństwo mozna zauważyć ( zwłaszcza gdy słychać saksofon - to juz było w Body Heat). Szkoda tylko że to jeden tak dynamiczny kawałek. Dobrze ze film jest wesoły i to on chyba mnie bardzo optymizmem usposabia - bo soundtack jest dla mnie zbyt spokojny. No ale to moje spostrzeżenie po pierwszym przesłuchaniu tej płyty.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Dieter - Der Film jest dostępny na www.fan.pl za 84.99 zł.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Najlepszymi kawałkami na tej płycie są Gasoline, Bizarre bizarre i połączenie disco z latino Seniorita. uwielbiam ten ostatni kawałek. Kompletnym niewypałem jest How will I know. Nie ten styl i nie te klimaty. Kiepski jest tu również Don't let me down. Fajnie, że jest tu niepublikowany kawałek Modern Talking, który brzmi jakby był wzięty z płyty Universe. Niepotrzebnie tu Bohlen zamieścił stare kawałki z Modern Talking, które pojawiły się już na wielu płytach. Mogły by one być przynajmniej zaaranżowane inaczej np: mogła postać wersja' 06.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Super album pana Dietera. Nie zawacham się stwierdzić, że jest to bez porównania lepszy album od albumu Thomasa Andersa z 2006 roku. Według mnie How Will I Know jest bardzo udaną piosenką, jak zresztą każda piosenka na tej płycie i szkoda, że Dieter nie poszedł tym tropem (nie stworzył drugiego solowego albumu pod własnym nazwiskiem) tylko poszedł komponować dla Marka Medlocka :/:/:/
Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Warto było czekać tyle lat, aby usłyszeć głos Bohlena w tylu premierowych piosenkach, a w szczególności w Bizarre Bizarre, Gasoline, Take Me To The Clouds a nawet How Will I Know. Shooting Star jest ok, ale wszystko psuje świadomość, że zwrotki powstały jak powstały...
Nie będę pisał, że album jest dobry, ani że jest przecietny, bo niesamowicie się cieszę że wogóle JEST.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Album jest bardzo dobry pod względem dynamiki utworów, aranżacji i wreszcie Dieter śpiewa na nim równie dużo co gra :) Przeważnie to raczej zatrudnia innych wykonawców do różnych partii wokalnych. Być może też zrobił to tutaj ale też i sam dużo śpiewał co mu się chwali pod względem muzycznym.
Kawałki "Gasoline" i "Bizzare, bizzare" podkreślają wyjątkowość tego albumu. Natomiast co do Shooting star to słychać "gołym uchem", że są to posklejane kawałki głosu Thomasa z muzyką. :?
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dieter - der Film na CD

Post autor: Peter »

Już wiem kto to jest. To niemiecka gwiazda i producent. Oglądałem stare zdjęcia z lat 60 tych i wyglądał całkiem inaczej dopiero później wyłysiał i zapuścił brodę (pewnie by sobie zrekompensować) :P i co nadało mu taki wygląd rozbójnika. Nie wiem czemu, ale on chyba nie lubi Dietera.
ODPOWIEDZ