Thomas Anders & Kasia Nova

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Thomas Anders & Kasia Nova

Post autor: Pkmodern »

Prophet5 pisze:To NIE JEST PROBLEM gustu, ani tym bardziej "który chłop ma większego." Tu jest problem, że przyszła kobieta, krzyknęła, że "ona ma najdłuższego", a część gapiów się z tym zgodziła. 8) :lol: :oops: Normalnie, jak z bajki "Nowe szaty króla". Tylko niewinne dziecko miało odwagę przyznać, że król jest nagi.

Nawet co do tego nie masz racji: "jaka piosenka jest, każdy widzi i słyszy". Jak dobrze widać, nie każdy. :roll:
No i co chcesz tym udowodnić? Że skoro uważasz że piosenka ta jest do bani to od razu wszyscy inni tak będą uważali?
Tu się mylisz - nic nie zmieni mojej oceny i mojego zdania na tą i wszelkie inne piosenki!
Piosenka jest dla mojej wyłącznej przyjemności i jeśli kobitka by fałszowała nie wiem jak bardzo, a piosenka mi się podoba - tak zostanie i już! Myślę że są o wiele poważniejsze problemy na świecie niż to jak kto śpiewa.

I tak zostanie.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Pkmodern pisze:No i co chcesz tym udowodnić? Że skoro uważasz że piosenka ta jest do bani to od razu wszyscy inni tak będą uważali?
Tu się mylisz - nic nie zmieni mojej oceny i mojego zdania na tą i wszelkie inne piosenki!
Piosenka jest dla mojej wyłącznej przyjemności i jeśli kobitka by fałszowała nie wiem jak bardzo, a piosenka mi się podoba - tak zostanie i już! Myślę że są o wiele poważniejsze problemy na świecie niż to jak kto śpiewa.

I tak zostanie.
Chcę pokazać, że "czarne jest czarne, a białe jest białe." 8) Lubić możesz sobie nawet rozkładające się zwłoki i mordowanie małych dziewczynek w lesie, ale nie zmieni to faktu, że jest to zło. Zawsze znajdziesz "większe zło", ale to również nie zmieni tego, ze coś jest złem.
Czy uważasz, że mała czarna kropka jest MNIEJ CZARNA od dużego czarnego budynku? :?:
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Prophet5 pisze:To NIE JEST PROBLEM gustu, ani tym bardziej "który chłop ma większego." Tu jest problem, że przyszła kobieta, krzyknęła, że "ona ma najdłuższego", a część gapiów się z tym zgodziła. 8) :lol: :oops: Normalnie, jak z bajki "Nowe szaty króla". Tylko niewinne dziecko miało odwagę przyznać, że król jest nagi.

Nawet co do tego nie masz racji: "jaka piosenka jest, każdy widzi i słyszy". Jak dobrze widać, nie każdy. :roll:
Więc skoro Ty uważasz, że piosenka jest do kitu to wszyscy mają się z Tobą zgodzić, tak? Jeśli komuś utwór się podoba to nikogo nie zmusisz, żeby za chwilę pod wpływem Twojej wypowiedzi zmienił zdanie. Każdy odbiera ten utwór osobiście i nie masz prawa krytykować, że ktoś jest rzekomo ślepy uważając ten utwór za dobry.
I nie pisz tak, jakby ktoś popełniał zbrodnie pisząc, że piosenka mu się podoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
Prophet5

IndependentGirl pisze:Więc skoro Ty uważasz, że piosenka jest do kitu to wszyscy mają się z Tobą zgodzić, tak? Jeśli komuś utwór się podoba to nikogo nie zmusisz, żeby za chwilę pod wpływem Twojej wypowiedzi zmienił zdanie. Każdy odbiera ten utwór osobiście i nie masz prawa krytykować, że ktoś jest rzekomo ślepy uważając ten utwór za dobry.
I nie pisz tak, jakby ktoś popełniał zbrodnie pisząc, że piosenka mu się podoba.
Ja "nie uważam, że piosenka jest do kitu", ja stwierdzam fakt, że ona jest zrobiona z błędem. Możecie tego nie widzieć i możecie fałszu nie słyszeć, ale nie macie zatem prawa mówić, że jest inaczej, bo to zwyczajne kłamstwo. Podniecanie się czymś takim niestety tylko o Was świadczy.

Możecie to uważać za "małe zło", ale pomyślcie jak się czuje na przykład jakaś zawodowa piosenkarka, jakaś pani muzyk, która zarabia na życie swoim śpiewem, która uczyła się muzyki całe swe życie, skończyła wyższą uczelnię, akademię muzyczną, i która widzi, że dzisiaj takie gów%a są promowane, a ludzie jeszcze sami się z tego powodu cieszą. :?:

Dla jednego złem będzie walnięcie pałką w głowę, i to już się Wam nie podoba, ale ŹLE zrobiony utwór Wam już nie przeszkadza, no bo w końcu, to nie Wasza działka, prawda? To się nazywa RELATYWIZM.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pkmodern pisze:
Dla mnie ta piosenka jest OK i tak zostanie.

Naprawdę nie warto pobudzać tu aż tak bardzo emocji.

Poczekajmy na cały album i wtedy będziemy się delektować również innymi piosenkami, które jak słyszałem również są bardo interesujące!
Ja też jestem tego samego zdania i w pełni Cię popieram. Piosenka jest w porządku i nie zmieni tego lawina postów ją krytykujących. ;)
Awatar użytkownika
Prophet5

Peter pisze:Ja też jestem tego samego zdania i w pełni Cię popieram. Piosenka jest w porządku i nie zmieni tego lawina postów ją krytykujących. ;)
Wobedz powyszego, jeźli niebęndzie to wam wogóle pszenszkadzać, bo przecierz warzne, co siie komu podoba ,to ja od dzisiaj bendem pisał z błendami.

wAM SIE podobajom piosęki z błendami, MI SIEM PISANIE Z BLENDAMI tesz PODOBA, O. :P
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Rzecz gustu oczywiście co się komu podoba i o tym się nie dyskutuje, ale prawda jest i tego też nic nie zmieni,że Kasia śpiewa kiepska może mam gumowe ucho ale słychać zwłaszcza w zwrotkach bez Tomka jak morduje się. Niestety jak to to mówią z Gó....na bata nie ukręcisz. ciut lepiej od Mondaryny chociaż pewnie na żywo też kiepsko śpiewa. beznadziejna barwa nic nie robi z tą piosenką, brak profesjonalizmu i ten ŁAMANY drętwy angielski, zauważcie jak ona usta składa da każdego słowa, tak się skupia nad tym, że wszystko leci na jednej melodii odmiennej od tego co robi Thomas- aż dziwne,że Tomek jej nie wywalił ze studia.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
martinzyga

Post autor: martinzyga »

Piosenka bardzo ładna ,szkoda tylko że melodia zwrotki jest niemal identyczna jak melodia zwrotki Marianne Rosenberg ,,I Need your Love Tonight" z płyty RIVALEN DER RENNBAHN -Dietera Bohlena
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Dzięki internetowi utwór dostępny jest praktycznie na całym świecie. Swoją opinie mogą wyrazić także niemieccy czy rosyjscy fani Thomasa. Na zagranicznych forach, jakie przejrzałam, nigdzie nie spotkałam się z równie zjadliwymi opiniami na temat Kasi i tej piosenki co tutaj. Ciekawe dlaczego?

Wiadomo, że nie ma porównania jeśli chodzi o głosy Kasi I Thomasa, ale “Forever In A Dream” przeważnie oceniany jest pozytywnie, albo nawet bardzo pozytywnie.
Awatar użytkownika
Peter

martinzyga pisze:Piosenka bardzo ładna ,szkoda tylko że melodia zwrotki jest niemal identyczna jak melodia zwrotki Marianne Rosenberg ,,I Need your Love Tonight" z płyty RIVALEN DER RENNBAHN -Dietera Bohlena
melodia może tak, ale nie ma już tej cudownej aranżacji. ;)
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Agata pisze:Dzięki internetowi utwór dostępny jest praktycznie na całym świecie. Swoją opinie mogą wyrazić także niemieccy czy rosyjscy fani Thomasa. Na zagranicznych forach, jakie przejrzałam, nigdzie nie spotkałam się z równie zjadliwymi opiniami na temat Kasi i tej piosenki co tutaj. Ciekawe dlaczego?

Wiadomo, że nie ma porównania jeśli chodzi o głosy Kasi I Thomasa, ale “Forever In A Dream” przeważnie oceniany jest pozytywnie, albo nawet bardzo pozytywnie.
Ja tu nie widzę żadnej zjadliwości. Piosenka jest w znacznej części plagiatem, Kasia śpiewa okropnie, a Thomas jest siwiejącym brunetem i to są fakty, a nie złośliwość. Zadziwiające jest to, że pomimo tylu rzekomo pozytywnych opinii utwór zapewne przejdzie bez echa, jak cała solowa twórczość Toma.
Przed duetem z Sandrą też wszyscy oczekiwali nie wiadomo jakiego hitu, rzeczywistość brutalnie to zweryfikowała, tu będzie podobnie, albo jeszcze gorzej, po po prostu słychać, że nagranie tej piosenki zajęło z 10 min.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Thomas Anders nie siwieje jeszcze. ;) Po drugie myślę jednak, ze nagranie tej piosenki zajęło troszkę dłużej niż 10 minut. ;) Narzekacie na Kasię, a ja uważam, ze to jedna z lepszych polskich wokalistek i ma duzo ładniejszą barwę głosu niz Górniak czy Doda, których nie znoszę, bo mi się robi nie dobrze jak je słysze. :P
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Atlantis pisze: Thomas jest siwiejącym brunetem i to są fakty, a nie złośliwość.
A jak to się ma do piosenki??? To chyba naturalne, że w pewnym wieku człowiekowi zaczyna przybywać siwych włosów. To takie dziwne i odrażające?
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Siwieje, siwieje, zwróć uwagę na zarost, a i widać to na niektórych fotkach. Poza tym stwierdzenie, że owa Kasia to jedna z lepszych polskich wokalistek to "lekkie" nadużycie, a jeśli idzie o warunki głosowe to Dodzie może buty czyścić.

W tym wszystkim warto zwrócić uwagę na jedno, mianowicie nie od dziś wiadomo, że Thomas nagrywa dla garstki fanów, i jeżeli będziecie zachwyceni każdy badziewiem jakie on Wam podetknie, to już zawsze będzie nagrywał badziewie. W sumie nie powinno mnie to obchodzić, ale wpływa to też ogólnie na ocenę fanów MT, o których mówi się, że słuchają prostej muzyki, bo są prostymi ludźmi, a jest to krzywdzące, bo Dieter w MT nigdy takiego kwasu nie puścił.
Na prawde żal patrzeć jak niegdysiejsza gwiazda dziś śpiewa do kotleta w Jaka to Melodia, albo pracuje z amatorami, bo ani nie ma wytwórni, ani producenta, ani promocji, ani teledysków, osobowości, własnego stylu, w sumie niczego poza tym ładnym głosem, ale to stanowczo za mało.
A jak to się ma do piosenki??? To chyba naturalne, że w pewnym wieku człowiekowi zaczyna przybywać siwych włosów. To takie dziwne i odrażające?
Napisałem, że to fakt, a nie złośliwość, bo że to naturalne to zdaje sobie z tego sprawę.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Atlantis pisze: ani nie ma osobowości, własnego stylu, w sumie niczego poza tym ładnym głosem, ale to stanowczo za mało.
Może Ty uważasz, że Thomas nie ma osobowości, bo według Ciebie ma ją Dieter. Ja jestem innego zdania i uważam, że Thomas też ma styl. I klasę, której Dieterowi w niektórych przypadkach po prostu brakuje.
Ale wiem, że Ty wolisz Dietera i zdania na temat Thomasa nie zmienisz. Nie wiem tylko w czym widzisz osobowość Dietera. W tym, że jest trochę kontrowersyjny i reklamuje produkty spożywcze?

Piosenka w innyh krajach jest bardzo dobrze przyjęta, tak jak napisała wcześniej Agata i to mnie cieszy. Nie ma się co dziwić, że w Polsce ciężko jest wielu ludziom osiągnąć sukces, skoro jesteśmy tacy wybredni...
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 19:28 przez IndependentGirl, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Atlantis pisze:W tym wszystkim warto zwrócić uwagę na jedno, mianowicie nie od dziś wiadomo, że Thomas nagrywa dla garstki fanów, i jeżeli będziecie zachwyceni każdy badziewiem jakie on Wam podetknie, to już zawsze będzie nagrywał badziewie. W sumie nie powinno mnie to obchodzić, ale wpływa to też ogólnie na ocenę fanów MT, o których mówi się, że słuchają prostej muzyki, bo są prostymi ludźmi, a jest to krzywdzące, bo Dieter w MT nigdy takiego kwasu nie puścił.
To czy muzyka Modern Talking czy Thomasa solo jest lepsza, jest kwestią gustu. „Badziewiem” ja też bym się nie zachwycała. Niektórzy krytykują Dietera za proste teksty i melodie. Wiele osób właśnie dlatego negatywnie ocenia zespół i uznaje jego twórczość za nieskomplikowaną, a nie dlatego, że Thomas występuje w „Jaka to melodia”.
ODPOWIEDZ