Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009
-
julaa65
Re: Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009
he he
znajomości w ochronie są jak najbardziej przydatne
I faktycznie, warto było się trochę wysilić, żeby się tam dostać. Mnie również się udało
Niezapomniane wrażenia, podobnie jak cały koncert. WARTO BYŁO!!!

-
malenstwo 066
hej, hej
Tak bardzo żałuję, że nie mogłam być na koncercie. Szkoda, że żadna stacja tego nie transmitowała. Mam nadzieję, że jeszcze będzie w Polsce, a może i w Łodzi?
Tak bardzo żałuję, że nie mogłam być na koncercie. Szkoda, że żadna stacja tego nie transmitowała. Mam nadzieję, że jeszcze będzie w Polsce, a może i w Łodzi?
- Gasolina91
Ja czekam na odpowiedz Urzędu Miasta w sprawie wystepu Thomasa na Dniach Rudy Ślaskiej w przyszłam roku...już jakieś 2 miesiace czekam na odpowiedz... 
Point Of No Return
- weidung
- Członek TAFC Polska
Witajcie!
Właśnie wróciłem do swojego rodzinnego Leszna po wizycie w Bełchatowie. Koncert Thomasa był REWELACYJNY! To był mój siódmy koncert i należy do jednych z najlepszych. Profesjonalne wykonanie, na żywo (bałem się trochę, że spotka mnie rozczarowujący playback). No i świetny kontakt Thomasa z publicznością. Niezapomniane przeżycie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Właśnie wróciłem do swojego rodzinnego Leszna po wizycie w Bełchatowie. Koncert Thomasa był REWELACYJNY! To był mój siódmy koncert i należy do jednych z najlepszych. Profesjonalne wykonanie, na żywo (bałem się trochę, że spotka mnie rozczarowujący playback). No i świetny kontakt Thomasa z publicznością. Niezapomniane przeżycie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
-
sunnysunday
Link do kilku zdjęć http://picasaweb.google.pl/kornel73/Tho ... directlink
Opłacało się czekać po koncercie i spotkać z fanymi osobami
Great 80`s
- R.S.
Witam wszystkich - tych którzy byli na koncercie i tych którzy mają czego żałować też
Lista przedstawiona przez Agatę jest prawie prawidłowa (wystarczy przestawić 3 piosenki):
0. Intro
1. Geronimo's Cadillac
2. You Are Not Alone
3. Jet Airliner
4. Atlantis Is Calling
5. China In Her Eyes
6. Give Me Peace On Earth
7. Soldier
8. King Of Love
9. Maria
10. No Face No Name No Number
11. You Can Win If You want
12. Sexy Sexy Lover
13. Last Exit To Brooklyn
- prezentacja zespołu
14. Brother Louie
bis:
15. Cheri Cheri Lady
16. You're My Heart You're My Soul
Moje spostrzeżenia co do koncertu:
stałem chyba ... za blisko sceny, bo głównie było słychać bas (i to chwilami przesterowany) oraz perkusję. Gitara Larsa, klawisze i wreszcie wokal Thomasa był słyszalny dużo gorzej - podobno jeśli się stało w odległości ok. 100 m od sceny, to było słychać zdecydowanie lepiej - widoczność była już może ograniczona, za to wspomagana 2 telebeamami.
Dobre miejsce pod sceną było rzeczywiście osiągalne na pół godziny przed koncertem.
Co do opinii Voytecka73, że "nasz idol ima się już każdej chałtury" - domyślam się, że została wypowiedziana w kontekście miejsca, w którym był zorganizowany koncert. Fakt, że Dzień Energetyka w Bełchatowie został zorganizowany w dość nietypowym miejscu, ale nie każde miasto ma rynek na którym można rozstawić scenę, albo amfiteatr. Pamiętajmy też o tym, że Thomas gra tam, gdzie go zapraszają - wystarczy dogadać się z Solaris Music Polska i zrobić odpowiedni przelew. A czy to będą Dni Miasta, Dzień Energetyka czy inne święto - każda okazja jest chyba dobra, żeby go zobaczyć, tym bardziej jeśli wstęp jest darmowy...
Pozdrawiam
Lista przedstawiona przez Agatę jest prawie prawidłowa (wystarczy przestawić 3 piosenki):
0. Intro
1. Geronimo's Cadillac
2. You Are Not Alone
3. Jet Airliner
4. Atlantis Is Calling
5. China In Her Eyes
6. Give Me Peace On Earth
7. Soldier
8. King Of Love
9. Maria
10. No Face No Name No Number
11. You Can Win If You want
12. Sexy Sexy Lover
13. Last Exit To Brooklyn
- prezentacja zespołu
14. Brother Louie
bis:
15. Cheri Cheri Lady
16. You're My Heart You're My Soul
Moje spostrzeżenia co do koncertu:
stałem chyba ... za blisko sceny, bo głównie było słychać bas (i to chwilami przesterowany) oraz perkusję. Gitara Larsa, klawisze i wreszcie wokal Thomasa był słyszalny dużo gorzej - podobno jeśli się stało w odległości ok. 100 m od sceny, to było słychać zdecydowanie lepiej - widoczność była już może ograniczona, za to wspomagana 2 telebeamami.
Dobre miejsce pod sceną było rzeczywiście osiągalne na pół godziny przed koncertem.
Co do opinii Voytecka73, że "nasz idol ima się już każdej chałtury" - domyślam się, że została wypowiedziana w kontekście miejsca, w którym był zorganizowany koncert. Fakt, że Dzień Energetyka w Bełchatowie został zorganizowany w dość nietypowym miejscu, ale nie każde miasto ma rynek na którym można rozstawić scenę, albo amfiteatr. Pamiętajmy też o tym, że Thomas gra tam, gdzie go zapraszają - wystarczy dogadać się z Solaris Music Polska i zrobić odpowiedni przelew. A czy to będą Dni Miasta, Dzień Energetyka czy inne święto - każda okazja jest chyba dobra, żeby go zobaczyć, tym bardziej jeśli wstęp jest darmowy...
Pozdrawiam
-
looser106
Spodziewałem się czegoś ciekawego, ale że będzie aż tak świetnie to nigdy bym nie pomyślał
Wszyscy ludzie wokół mnie, nie licząc jednego sztywniaka co stał jak słup soli bawili się świetnie.

A było głośno, na moim komórkowym nagraniu koncertu na pierwszym planie słychać łupanie i buczenie rodem z marnej techniawy (może wie ktoś jak takie coś da się usunąć?). No ale czego spodziewac się po mikrofoniku w komórce...
Ale ogolnie "kaczo, byczo i indyczo"
Pozwolę sobie zapisać w kilku kopiach, bo Thomas Anders w mojej szkole, stojący w kilka metrów od mojej sali od historii to coś niespotykanegosunnysunday pisze:Link do kilku zdjęć http://picasaweb.google.pl/kornel73/Tho ... directlink
Odczuwałem dokładnie to samo. Na początku to właściwie wcale nie słyszałem wokalu, dopiero potem było lepiej, może mi się trochę słuch przyzwyczaił do takiego hałasuR.S. pisze: Moje spostrzeżenia co do koncertu:
Ale ogolnie "kaczo, byczo i indyczo"
-
sunnysunday
krótkie filmiki http://www.youtube.com/user/sunnysunday1#play/all
Great 80`s
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Witajcie.
Bylo super.
AGATO!!!
Ale dla ścisłości wołałyście Soldier po 4 poisence, potem było
5. China In Her Eyes
6. Give Me Peace On Earth i wkońcu
7. Soldier
na takich koncertach jest lista i wszystko idzie zgodnie z rozpiską /jak masz dvd z Party to na okładce widac jak listy leżały na scenie/
Było wiadome że zaśpiewa coś z solowej kariery bo sponsor tyle zapłacił.Wiesz że koncert trwal wiecej niz oficjalnie bylo podawane. Jesli by wszystko szło na żywo to wtedy zagrał by to od razu.
Ale bylo super mysle że sie zgodzisz?
A czy macie jekies foty z przed koncertu z naszym artystą?
pozdro 33ccd
Bylo super.
AGATO!!!
Ale dla ścisłości wołałyście Soldier po 4 poisence, potem było
5. China In Her Eyes
6. Give Me Peace On Earth i wkońcu
7. Soldier
na takich koncertach jest lista i wszystko idzie zgodnie z rozpiską /jak masz dvd z Party to na okładce widac jak listy leżały na scenie/
Było wiadome że zaśpiewa coś z solowej kariery bo sponsor tyle zapłacił.Wiesz że koncert trwal wiecej niz oficjalnie bylo podawane. Jesli by wszystko szło na żywo to wtedy zagrał by to od razu.
Ale bylo super mysle że sie zgodzisz?
A czy macie jekies foty z przed koncertu z naszym artystą?
pozdro 33ccd
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- Agata
No popatrz, a ja myślałam, że z tym "Soldierem" to byl zupełny spontan
Sprzed koncertu to mamy "tylko" fotkę z Robem, bo byłyśmy na próbie, na której był band, ale bez Thomasa oczywiście.
Sprzed koncertu to mamy "tylko" fotkę z Robem, bo byłyśmy na próbie, na której był band, ale bez Thomasa oczywiście.
- Lúkx
Ja pozwolę sobie stwierdzić, że Bełchatów w porównaniu do wielkich miast uczynił wielki krok w kierunku fanów Thomasa, MT i pisanie, że chałtura, że miejsce nie to itp to chyba nie jest najwłaściwsze rozwiązanie. Zauważcie, że za darmo weszliście na koncert... więc proszę nie narzekać.
Co do samego koncertu - mnie zaskoczył, bardzo mile - repertuar i samo wykonanie. Rewelacja jak dla mnie i nie liczy się miejsce, bo przejechałem sporo kilometrów z Gdańska, żeby to zobaczyć.
Mam sporo zdjęć, postaram się udostępnić większość z nich.
Szczegóły wkrótce, jak ogarnę je wszystkie.
Pozdrawiam
Co do samego koncertu - mnie zaskoczył, bardzo mile - repertuar i samo wykonanie. Rewelacja jak dla mnie i nie liczy się miejsce, bo przejechałem sporo kilometrów z Gdańska, żeby to zobaczyć.
Mam sporo zdjęć, postaram się udostępnić większość z nich.
Szczegóły wkrótce, jak ogarnę je wszystkie.
Pozdrawiam
-
andreas
Wszędzie dobrze ale w Płocku (jak narazie) najlepiej 
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
Krzychu pisze:Niestety po koncercie Thomas nie wyszedł do publiczności. Zeby zdobyć jego autograf, trzebabyło mieć znajomości w ochronie, albo przecisnoć się dyskretnie przez lukę w barierce i iść bezpośrednio do Andersa. Ja zrobiłem to tym drugim sposobem... Na szczęście, jak się już dostało na teren ogrodzony, to żaden ochroniarz nic nie zrobił. Dostęp szkoły w której był Thomas, był bezpośredni. Przy nim samym stała tylko kilku osobaowa ochrona. Także możnabyło zrobić zdjęcie i autograf jak najbardziej zdobyć. 1,5h czekania opłaciło się.
PZDR
O tym że sam tam nie wszedłeś nie wspomniałeś
No ale właśnie,dzięki tej luce udało mi się zdobyć autograf,i zrobić sobie fotkę z Thomasem.
Nie ma co opowiadać o koncercie,bo wszyscy już opowiedzieli...
Jednak nikt nie wspomniał/nie zauważył pewnej sprawy...wśród osób które przyjechały z Thomasem na koncert,kręcić się koleś z Touche! (tak z tego Touche).
Co on tam robił nie mam pojęcia
Nie wiem jak on ma na imię ale to ten kolorowy...
Niestety przyszło mi stać po lewej stronie sceny,czyli w sekcji chlorów i meneli (no oczywiście nie mówię o wszystkich)
Pozdrawiam Krzycha,za wspólną akcję (zakończoną powodzeniem) "Dostać się do Thomasa"
No i MaroMT za wspólną podróż do Warszawy przez Łódź
P.S **** Ci w **** Ty głupi bucu z Canonem co mi się na chama władowałeś przede mnie!
Screw you guys, I'm going home!
- weidung
- Członek TAFC Polska
Dokładnie! Stałem przy samej scenie i jeszcze przed koncertek zauważyłem jak KARIM (tak on ma na imię) przechodzi obok barierek. Potem go widziałem jeszcze kilka razy pod sceną. Jestem ciekawy, co on tam robił? Przecież to były podopieczny Dietera Bohlena a teraz jeździ w trasę z Thomasem. Może ktoś wie nieco więcej na ten temat??MJay pisze:Jednak nikt nie wspomniał/nie zauważył pewnej sprawy...wśród osób które przyjechały z Thomasem na koncert,kręcić się koleś z Touche! (tak z tego Touche).
Co on tam robił nie mam pojęcia,ale jestem na 99% pewien że to był on.
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
To Ty trzymałeś serduszko i śpiewałeś przez cały koncert?weidung pisze:Dokładnie! Stałem przy samej scenie i jeszcze przed koncertek zauważyłem jak KARIM (tak on ma na imię) przechodzi obok barierek. Potem go widziałem jeszcze kilka razy pod sceną. Jestem ciekawy, co on tam robił? Przecież to były podopieczny Dietera Bohlena a teraz jeździ w trasę z Thomasem. Może ktoś wie nieco więcej na ten temat??MJay pisze:Jednak nikt nie wspomniał/nie zauważył pewnej sprawy...wśród osób które przyjechały z Thomasem na koncert,kręcić się koleś z Touche! (tak z tego Touche).
Co on tam robił nie mam pojęcia,ale jestem na 99% pewien że to był on.
Screw you guys, I'm going home!
-
looser106
Bełchatowskie telewizje o występie Thomasa w Bełchatowie:
TTL (Twoja Telewizja Lokalna): http://www.droprecord.com/PFIDXOMZ
TKB (Telewizja Kablowa Bełchatów): http://www.ebelchatow.pl/content/view/6601/112/ (od 18 minuty. Niewiele słychać, trzaski i buczenie
)
EDIT: Zużyliście cały mój transfer ściągając nagranie TTL, wrzuciłem jeszcze raz. 15 serwerów do wyboru
TTL (Twoja Telewizja Lokalna): http://www.droprecord.com/PFIDXOMZ
TKB (Telewizja Kablowa Bełchatów): http://www.ebelchatow.pl/content/view/6601/112/ (od 18 minuty. Niewiele słychać, trzaski i buczenie
EDIT: Zużyliście cały mój transfer ściągając nagranie TTL, wrzuciłem jeszcze raz. 15 serwerów do wyboru
Ostatnio zmieniony wt sie 18, 2009 15:53 przez looser106, łącznie zmieniany 3 razy.