Lady GaGa

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
angel

Re: Lady GaGa

Post autor: angel »

Jasmine pisze:Dla mnie ma głos jak każda inna, jej piosenki są.... hm... Jakby to określić.... Za dużo tego wszystkiego ^^" W ogóle mnie nie zachęcają, a patrząc jeszcze na teledysk to już w ogóle....
Skoro Cię ona tak drażni to jej w ogóle nie słuchaj,nie patrz na nią i problem z głowy!,bo prawie każdy Twój post zawiera krytykę co do niej.
Wystarczy raz napisać,co się o niej myśli a nie ciągle pisać jedno i to samo jaka ona itd.Och
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

W sumie głos ma niczego sobie, ale jedyna jej piosenka, którą w jakis sposób toleruję, to "Alejandro". Natomiast teledyski (przynajmniej ten do ww. piosenki) są straszne. Nie mówię tu o kwestii ich dopracowania. Widać, że włożono w nie duży budżet. Ale jak tak można? Przebrać się za zakonnicę i jeszcze połykać różaniec?!
Myslę, że stąd to porównanie do Madonny. Ona też, żeby zrobić show wieszała się na krzyżu, co moim zdaniem nie było fajne.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Właśnie w tym teledysku jest więcej nawiązań do Mad. Choćby te sceny na łóżku, zobaczcie na to, komuś brakuje wyraźnie pomysłów by być sobą:
Obrazek
Sam image łudząco przypomina Donatellę Versace, a nazwa wzięta od Queeen. Żałosne.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter Lady gaga próbuje przebić Madonnę za wszelką cenę i na pewno nie będzie potrzebowała do tego 30 lat aby ktoś ją docenił czy zauważył ;)Nie śledzę jej kariery aby wiedzieć ile jakich nagród już zebrała,bo nawet nie wiem ile zdobyła ich Madonna,ale opisuję to co widzę.Może kiedyś zmieni swój styl tak jak Agnieszka Chylińska :) i zmieni publiczność :).
Gaga ma swoich fanów tak jak każdy wykonawca i każdy każdego lubi za coś lub nie lubi ;) i tak to już jest.
Awatar użytkownika
Peter

Atlantyda tu się zgadzam, żeby ją docenić potrzeba dobrej płyty i krótkiego horyzontu czasowego ale musisz zrozumieć, że to, żeby stać się naprawdę wielką gwiazdą pokroju Madonny czy Jacksona potrzeba więcej lat niż tylko 3 lata, wielką gwiazdą człowiek się staje latami, musi to przez długi czas udowadniać, że na to miano zasługuje. Nie można tego zrobić tak od zaraz, trzeba nagrać więcej albumów niż półtora i pokazać, że się potrafi długo utrzymać na szczycie.... Gaga nie potrafi być sobą dlatego od każdego coś skopiuje. chciałbym, żeby za dwadzieścia lat ktoś skopiował coś co było swoiste dla Lady Gagi ale to się nie da, jest swoistą mieszanką, bo jak nie zerżnie czegoś od AOB to od Madonny albo od Queen. Tego kopiowania wizerunku Madonny jest znacznie więcej..... Bardzo przypomina mi wysiłki pewnego wokalisty, fana Modern Talking, by stać się jednym z nich. :) chyba wiesz o kogo chodzi, do niego bym ją raczej porównał, bo też ma taneczne, melodyjne piosenki.
To tyle co mam do powiedzenia w tym temacie.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Hm... Tak dochodzę do wniosku że ma u mnie jednego plusa.
Ona i Miley Cyrus miały spotkanie z królową Elżbietą II, nie wiem z jakiej okazji to było, ale Gaga się ubrała bardzo stosownie do okoliczności (nawet miała taki kołnierz jak z czasów Tudorów :lol:) a Miley taką sukienkę wybrała, jakby chciała królowej (za przeproszeniem) cycki swoje pokazać. Takiego szerokiego dekoltu jeszcze nie widziałam.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

ja za nią nie przepadam, lubię sobie czasem puścić rarraa ulala :wink: jednak żeby być Madonną czy Jacksonem trzeba wykreować coś oryginalnego, a nie w większości wzorować się na innych
odniosła ogromny sukces, to fakt, jest wielka i jako produkt świetnie się sprzedaje
jednak z wokalistek o porównywalnej pozycji i czasie na rynku muzycznym, znacznie bardziej leży mi już Katy Perry - i to zarówno muzycznie, jak i wizerunkowo...
Awatar użytkownika
Peter

Popatrzcie co znalazłem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_Gaga:_Queen_of_
Wielu krytyków już ja też tak nazywa, ale ja uważam, że - mimo iż Madonna zeszła na psy wydając Hard candy - królowa jest jedna, chociaż tez przejęła w pewnym momencie koronę od Kim Wilde.
Lady gaga mogłaby mieć lepsze teksty, bo przy takim "tekście":

Oh-oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh-oh!
Caught in a Bad Romance
Oh-oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh-oh
Caught in a Bad Romance

Rah-rah-ah-ah-ah-ah
Roma-Roma-ma
Ga-ga-ooh-la-la
Want your Bad Romance (x2)

albo:

Oh, oh, oh, oh, ohhhh, ohh-oh-e-ohh-oh-oh
I'll get him hot, show him what I've got
Oh, oh, oh, oh, ohhhh, ohh-oh-e-ohh-oh-oh
I'll get him hot, show him what I've got

Can't read my, can't read my
No he can't read my poker face
(She’s got to love nobody)
Can't read my, can't read my
No he can't read my poker face
(She’s got to love nobody)

P-p-p-poker face, p-p-poker face
(Mum mum mum mah)
P-p-p-poker face, p-p-poker face
(Mum mum mum mah)

Bohlenowskie zwroty są poezją wysokich lotów. No wybaczcie mi, ale takim czymś mnie do siebie nie przekona, nawet dobrą muzyką, bo to dobre ani ambitne nie jest.... Życzę jej jak najlepiej, bo ma fajną muzykę, ale to jest okropne te słowa i wokal.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie ma jak wyrwać z całości jakieś kawałki i na tej podstawie dowodzić swoich racji. Jak w polityce :P
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Równie dobrze mógłbym wkleić całe teksty, ale szkoda miejsca, dlatego wyciąłem fragmenty, co nie zmienia faktu, że jako całość są infantylne i nie dorastają Bohlenowskim zwrotom do pięt.
Powiem więcej ona pomieszane w głowie, bo kto rozważny by się pokazał w sukience z mięsa albo z rogami na głowie??? Albo tak:
Obrazek
Jedno jej przyznam tylko, ze szybko nie zniknie z showbuisnessu.

Żebym nie był gołosłowny:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Peter pisze:Równie dobrze mógłbym wkleić całe teksty, ale szkoda miejsca, dlatego wyciąłem fragmenty, co nie zmienia faktu, że jako całość są infantylne i nie dorastają Bohlenowskim zwrotom do pięt.
Dieter Bohlen pisze:Doo-dee-doo, doo-dee-doo
Doo-dee-doo-dee-doo-dee-doo
Doo-dee-doo, doo-dee-doo
Doo-dee-doo, doo-dee-doo
Doo-dee-doo-dee-doo-dee-doo
Doo-dee-doo, doo-dee-doo
Wstawiaj więcej takich zdjęć i oburzaj się dalej, dokładnie tak ma reagować publiczność :P
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Jasmine

Awatar użytkownika
Peter

Tu przyznaję Ci rację Arku, ale i tak teksty Bohlena sa lepsze, bo nigdy nie każe wymieniać swojego nazwiska w swoich piosenkach, a tak robi to lady Gaga w JD i Nothing else I can say. Poza tym jej piosenki rzadko kiedy mają dobre melodie, zdarzają sie kompletnie niemelodyjne utwory jak choćby to "cudo":

Poker Face i Bad Romance pod względem melodii nie wiele jej ustępują. :P
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Jasmine:
U mnie podobnie.Jakos zawsze mnie odstraszała ze względu na wizerunek sceniczny.
Ale po tym temacie odkryłam ze wiele jej hitow znanych z radia które mi się bardzo podobały zupełnie z nią nie kojarzyłam.
Ale niektóre jej piosenki np takie które przytoczył Peter zupełnie do mnie nie trafiają
No wiec słuchać jej mogę jak najbardziej gorzej z patrzeniem na nią :D
Jednak patrząc na liczbę wyświetleń jej filmików na You Tube widać ze obecnie jest bardzo popularna wokalistka.
Ta piosenka która przytoczył Peter...Zupełnie jak bym słuchała Madonny.Zrzynka jej obecnego stylu :!:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Jasmine

O, miło że myślisz podobnie jak ja.
Włączyłabym video do posłuchania, ale nie mam jeszcze 18 lat a od 18 lat można oglądać filmy dla dorosłych :twisted:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

:lol: :lol: :lol: :lol: Nic dodać nic ująć :lol:
Spokojnie można było by ja ocenzurować
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ