Artyści, którzy zmienili muzykę
- marian123
Re: Artyści, którzy zmienili muzykę
Moje małe pytanie ? a gdzie Genesis , Phil Collins , Peter Gabriel , Depeche Mode , Bon Jovi , Europa ?
- Peter
Dobry pomysł. Tylko tak zbiorczo jako Genesis bo jeszcze Peter Gabriel był ważną postacią dla tego nurtu, a pytanie do autora wątku, według mnie bardzo na miejscu.
- MODERN JEANNE
Mi sie wydaje że takie wokalistki jak Madonna czy Gaga to bardziej nażuciły modę czy też image jakie stało się modne.Piosenki niczym szczególnym się nie wyróżniają.Skandale jakie kochają wokół siebie wywoływać napewno zmieniły postać reklamy z którego potem inni korzystali.Bo chyba nie ma lepszej niż starać się wywołać wokół siebie szum.
Teraz Madonna znów prowokuje najnowszym klipem.
Na dole jest galeria.W jej wieku to przystoi jeszcze wtprawiać takie cyrki?
http://muzyka.onet.pl/pop/madonna-w-tel ... nna/kdcj5h
Dieter przynajmniej z pożądną muzyką wyskoczył, acukierkowy image Modernów raczej był dodatkowym atutem
Teraz Madonna znów prowokuje najnowszym klipem.
Na dole jest galeria.W jej wieku to przystoi jeszcze wtprawiać takie cyrki?
http://muzyka.onet.pl/pop/madonna-w-tel ... nna/kdcj5h
Dieter przynajmniej z pożądną muzyką wyskoczył, acukierkowy image Modernów raczej był dodatkowym atutem
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Lady Gaga to szokuje bardziej stylami niż wypowiedziami i na mój gust nie jest tak niesmaczna jak Madonna. Ze względu na przypuszczalną obecność osób poniżej 18 lat na forum nie podzielę się zdjęciem z jednoznacznym napisem na bluzce Madonny, dla mnie to już jest tak niesmaczne, że przekroczone zostały wszelkie możliwe granice przyzwoitości i dobrego smaku. Do tego ta bieda artystyczna, na albumie "Rebel Heart" wszystko jest jakieś takie mało dopracowane, ciągle za to odniesień do tego co było istotą Madonny czyli sex i wiara, tylko ja bym wolał dobra muzykę zamiast skandali. Czy zmieniła muzykę? Myślę, że wniosła coś do niej ale jej nie zmieniła. Przed nią był taneczny pop i po niej zapewne też będzie.
Lady Gaga troszeczkę wizualnie kopiuję madonnę, ale z piosenek to tylko "Dance In The dark' ma wstawkę niczym z "Vogue". Madonna za to kopiuje ją po raz trzeci tym razem w "Holy Water". Już jej chyba pomysłów brakuje.
Lady Gaga troszeczkę wizualnie kopiuję madonnę, ale z piosenek to tylko "Dance In The dark' ma wstawkę niczym z "Vogue". Madonna za to kopiuje ją po raz trzeci tym razem w "Holy Water". Już jej chyba pomysłów brakuje.
- MODERN JEANNE
Maddona wg mnie zaskakiwała wizażem tylko na początku kariery.
Wtedy jeszcze sex był sporym tematem tabu a ona nosiła olbrzymie krzyże na prawie gołych piersiach i to było mocną prowokacją.Potem to się przejadło i przestało tak szokować.
Ale zastanawiam się czy to ona nie poprowadziła mody że piosenkarki zazwyczaj wygldają jakby garderoby pogubiły.
Wtedy jeszcze sex był sporym tematem tabu a ona nosiła olbrzymie krzyże na prawie gołych piersiach i to było mocną prowokacją.Potem to się przejadło i przestało tak szokować.
Ale zastanawiam się czy to ona nie poprowadziła mody że piosenkarki zazwyczaj wygldają jakby garderoby pogubiły.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Która z pań ma ciekawszy głos według Ciebie? A jeśli chodzi o makijaż to mi się bardzo podoba jej obecne wcielenie, te końcówki blond włosów na pastelowo.
Gaga nie ma właściwie żadnego wkładu w muzykę, jedynie kilka szybkich piosenek, które mogą się podobać bądź nie. Ostatnia komercyjna płyta gagi była porażką, dla mnie też była fatalna. Jeśli miałbym się doszukiwać wpływu na muzykę to raczej zapoczątkowała odwrót od r'n'b a powrót do synthpopu.
Gaga nie ma właściwie żadnego wkładu w muzykę, jedynie kilka szybkich piosenek, które mogą się podobać bądź nie. Ostatnia komercyjna płyta gagi była porażką, dla mnie też była fatalna. Jeśli miałbym się doszukiwać wpływu na muzykę to raczej zapoczątkowała odwrót od r'n'b a powrót do synthpopu.
- MODERN JEANNE
Z tymi głosami to wygląda tak że Gaga ma niby leszy co można zobaczyć na występach live, ale jako że od dziecka właściwie Madonną w tv i mediach faszerowano to bardziej związana jestem z nią
Gdy się wsłuchać słychać niedociągnięcia, ale jej wokal szczególnie w latach 80-90 wydaje się bardziej emocjionalny.Może po prostu typ piosenek
Gdy się wsłuchać słychać niedociągnięcia, ale jej wokal szczególnie w latach 80-90 wydaje się bardziej emocjionalny.Może po prostu typ piosenek
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Nie wiadomo która gorsza: Lady Gaga z obrzydliwym teledyskiem DWUW z wymiotowaniem, czy Madonna z "fu*ked" w niemal każdej piosence przeplatanej z bit*h.
A co z Mariah, Celine czy Sarah Brightman? Sara ma ogromny wkład do muzyki klasycznej, Celine to dla mnie królowa popu, ma niesamowity wkład do popu a Mariah do soulu.
A co z Mariah, Celine czy Sarah Brightman? Sara ma ogromny wkład do muzyki klasycznej, Celine to dla mnie królowa popu, ma niesamowity wkład do popu a Mariah do soulu.
- MODERN JEANNE
Ja tam akurat do Madonny z lat 80 nic nie mam jak wiesz, wiele piosenek miało dla mnie sporo uroku np Daer Jessie czy Live To Tell.Współczesne niektóre płyty też ale już tylko poszczególne raczej utwory.
A jeśli chodzi o te panie które wymieniasz to mimo pięknego wokalu i wielu piosenek twórczość Carey wydaje mi się zbyt spokojna i za mało przebojowa a Celine trochę przesłodzona ,ale nie specjalnie znam jej nowsze płyty gdzie śpiewała dansowe kawałki.A właśnie takie lubię u niej.
Ta ostatnia wokalistka to dla mnie narazie czarna magia, pewnie znam piosenki tylko z nią mało kojarzę.
Zaciekawiła mnie ostatnio Sopie Elisse Bextor mam zamiar się dopiero zapoznać z jej płytami.Ładny, przyjemny wokal tylko nie wiem czy całe płyty są w dancowym stylu bo tego szukam.Czy bardziej stonowane jak u Carey?
Patrz jak to jedna od drugiej zrzyna, dwa teledyski o prawie takim zabarwieniu.Skrajnie seksistowskie i szokujące.Kiedyś to Gaga zdawała się czerpać z Madonny a potem na odwrót, gdy Madonna poczuła się że traci koronę i podpatrzyła jak sobie radzi młodsza koleżanka która dzięki wielu jej pomysłom wylądowała na szczycie.Peter pisze:Nie wiadomo która gorsza: Lady Gaga z obrzydliwym teledyskiem DWUW z wymiotowaniem, czy Madonna z "fu*ked" w niemal każdej piosence przeplatanej z bit*h.
A jeśli chodzi o te panie które wymieniasz to mimo pięknego wokalu i wielu piosenek twórczość Carey wydaje mi się zbyt spokojna i za mało przebojowa a Celine trochę przesłodzona ,ale nie specjalnie znam jej nowsze płyty gdzie śpiewała dansowe kawałki.A właśnie takie lubię u niej.
Ta ostatnia wokalistka to dla mnie narazie czarna magia, pewnie znam piosenki tylko z nią mało kojarzę.
Zaciekawiła mnie ostatnio Sopie Elisse Bextor mam zamiar się dopiero zapoznać z jej płytami.Ładny, przyjemny wokal tylko nie wiem czy całe płyty są w dancowym stylu bo tego szukam.Czy bardziej stonowane jak u Carey?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Płyty Elisski to taneczny pop, bardzo równe i dobre jako całość wyjątkiem jest spokojny "Wanderlust" też go mam ale Tobie nie polecę.
A wkład do muzyki Xtiny? Według mnie nie za duży ale gdyby zakończyła karierę muzyka straciłaby wybitny głos.
A wkład do muzyki Xtiny? Według mnie nie za duży ale gdyby zakończyła karierę muzyka straciłaby wybitny głos.
- MODERN JEANNE
Wydaje mi się że Christina podobnie jak Britney właściwie pierwszymi płytami wzbudziły największą sensację.Potem o nich jakby stopniowo przycichało.Tak jak u wielu gwiazd ludzie się przyzwyczaili i szukali kolejnych sensacji.Choć oczywiście i tak dziewczyną udało się utrzymać jakąś tam popularność.
Z tym że jak widać u Britney która by przyciągnąć uwagę przemierzyła świat reklamując bieliznę zdawało się to coraz trudniejsze .
Ps.Fajnie że Zosia ma dansowe kawałki.Wezmę się za nią
Z tym że jak widać u Britney która by przyciągnąć uwagę przemierzyła świat reklamując bieliznę zdawało się to coraz trudniejsze .
Ps.Fajnie że Zosia ma dansowe kawałki.Wezmę się za nią
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Problem z Chrissy jest taki że ona za bardzo odchodziła od komercyjnego popu, dostarczając coraz "trudniejsze" albumy. Jedynka była super, "Mi Reflejo" to taki "Barcos De cristal", świąteczny album jest śliczny, "Stripped" to już odejście w stronę jak ja to mówię Careyowego brzmienia, B2B to Ameryka lat 30 tych, Sinatrowe brzmienie, potem przerwa na synka i powrót plastikowym "Bi-On-Iciem" apotem to co lubię czyli cudowny "Lotus".
Wkład Chrissy w muzykę? Wkład w muzykę pop w postaci kilku dansówek i ckliwych cukierkowych ballad, czyli to co lubię, wkład w muzykę swing, wkład w muzykę soul. Niby troszeczkę ale jednak coś.
Wkład Chrissy w muzykę? Wkład w muzykę pop w postaci kilku dansówek i ckliwych cukierkowych ballad, czyli to co lubię, wkład w muzykę swing, wkład w muzykę soul. Niby troszeczkę ale jednak coś.
- MODERN JEANNE
Tak może właśnie to że starała się być zbyt abitna ją zgubiło.
To coś jak u CC Catch gdy odwróciła się od brzmienia które przyniosło jej sukces.
Ale wielu artystów ucieka do brzmień które niekoniecznie są na topie, by spełnić marzenia i robić muzykę którą zawsze chcieli.To jest dość odważne ale chodzi o satysfakcję własną.
Zresztą Dieter z balladami które niby mały mniejsze szanse zrobil podobnie
To coś jak u CC Catch gdy odwróciła się od brzmienia które przyniosło jej sukces.
Ale wielu artystów ucieka do brzmień które niekoniecznie są na topie, by spełnić marzenia i robić muzykę którą zawsze chcieli.To jest dość odważne ale chodzi o satysfakcję własną.
Zresztą Dieter z balladami które niby mały mniejsze szanse zrobil podobnie
I LOVE DB AND TA!
- Peter
CC Catch sama sobie winna, że odeszła od Bohlena.
Co do tego co piszesz wyżej to zupełna zgoda: Aguilera poszła drogą Marii Carey. Pierwsze płyty były popowe i mocno taneczne, a kolejne coraz bardziej ambitne mniej dla fanów, bardziej dla siebie, coś jak George Michael, który sam lubi słuchać np: Arethy Franklin czy Otisa Redinga a nie są to artyści bliscy tego z czego zasłynął.
Co do tego co piszesz wyżej to zupełna zgoda: Aguilera poszła drogą Marii Carey. Pierwsze płyty były popowe i mocno taneczne, a kolejne coraz bardziej ambitne mniej dla fanów, bardziej dla siebie, coś jak George Michael, który sam lubi słuchać np: Arethy Franklin czy Otisa Redinga a nie są to artyści bliscy tego z czego zasłynął.
- MODERN JEANNE
Tak się jakoś przyjęło że skoczne , mało ambitne disco ląduje na listach, a cięższe utwory muszą być na dobrym poziomie by się tam znaleźć.
Wynika to pewnie z tego że młodzież woli porywcze utwory które lądują na dyskotekach a to oni w największym stopniu bawią się w głosowania.
Dieter doskonale o tym wiedział i wykorzystał z Modern Talking i innymi
Wynika to pewnie z tego że młodzież woli porywcze utwory które lądują na dyskotekach a to oni w największym stopniu bawią się w głosowania.
Dieter doskonale o tym wiedział i wykorzystał z Modern Talking i innymi
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Julio Iglesias: żyjąca legenda: 77 albumów, ja bardzo chętnie doceniam ten fenomen i z niego czerpię garściami bo mi to sprawia dużo przyjemności, jego syna bardzo lubię ale on niczego już nie zmienił. Ostatnia płyta Julio jest z 2015 roku naprawdę aż miło posłuchać.