ml8 pisze:powiem że lata80-2000 były lepsze a teraz jakieś gów...wszyscy słuchają
Nasi rodzice twierdzili zawsze ze lata 70' i 80' byly lepsze pod wzgledem muzycznym niz 90' i po roku 2000. Na tym chyba polega troche roznica pokolen. Zawsze blizsze sercu jest to na czym sie czlowiek wychowuje:). Tak mi sie wydaje...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Już W Maju konkurs anglojęzycznej piosenki i wpadłem na pomysł że do momentu chórków będzie leciała wersja instrumentalna a chórki puszcze z playbacku i tak dalej(śpiewałbym tylko to co śpiewa Anders) ale nauczycielka:Nie może być żadne słowo z Playbacku
you're my heart pisze:Niestety z tego powodu ze nikt nie lubi MT,to nikt nie chce mi pomóc przy chórkach .Muszę coś wymyśleć do Maja
Spróbuj samemu, śtaraj się tak modulować głos by wyszedł z tego taki lekki falset, a nie piszczenie myszy.
Na razie ćwiczę i wybieram spośród piosenek które mają wersje instrumentalne.Moimi 3 faworytami do zaśpiewania są:Brother Louie,Jet Airliner i Cheri,Cheri Lady,ze wskazaniem na 2 pierwsze
A umiesz szybko zaśpiewać I just cant't get enough your sweet love, my baby?
Ja to bym zaśpiewał Testamente D'Amelia. Problem w tym, że nigdzie nie ma wersji insrumental.
Peter w temacie Blue System czy Thomas Anders 1987 - 1997 ? pisze:A jeżeli chodzi o temat to dla mnie numerem 1 jest Caro, potem MT, potem Thomas, a Blue System gdzieś daleko w końcu.
Peter pisze:Obie są fajne, ja bym jednak wolał coś z Blue System. Jak dla mnie BS jest przed MT.
Peterze zdecyduj się i pisz przemyślanie, a nie pod wpływem chwili...
MichałT w temacie Blue System czy Thomas Anders 1987-1997 pisze:Zrobiłem to specjalnie. Ponieważ ankieta nie jest ograniczona czasowo i za rok n.p zmieni Ci się gust i możesz zagłosować inaczej Czasami ma się tak, że coś minimalnie nam się bardziej podoba, a potem stwierdzamy, że jednak bardziej podoba nam się tam to.
Proszę o trzymanie się swoich przemyśleń. Pisz zdecydowanie, a nie pod wpływem chwili.
Mi zdecydowanie lepiej wychodzi śpiewanie piosenek z lat 80. od MT. Np. Bells Of Paris czy One In A Million.
Bo zaśpiewać zwrotki z piosenek BS jest mi cięzko