Po raz pierwszy usłyszałem/am...
- selena
Re: Po raz pierwszy usłyszałem/am...
Ja po raz pierwszy usłyszałam ich piosenkę w radiu jak mialam chyba 4 latka (ale jeszcze nie wiedziałam ze to oni
) i to była "riding on a white swan"- dopiero jak kupiłam płytę z tym utworem i go usłyszałam to sobie pomysłałam "ja to juz gdzieś słyszałam" i sobie przypomniałam ze to za dzieciecych lat usłyszałam w radiu. Jako druga była "cheri cheri lady" która zobaczyłam w jakimś muzycznym programie- tam puszczali rózne utwóry z lat 80 i 90tych...i zakochałam sie w tej piosence na ładnych pare lat:D . i od tego czasu zaczełam poszukiwać pozostałych utwórów, płyt informacji na ich temat...i tak poszło...ah te wspomnienia 
- fredka
- Członek TAFC Polska
Pewnie Ci co są w okolicach mojego wieku pamietają, że był taki program jak "Hity z satelity".Przypominam sobie teledysk "Atlantis is calling". No i tak się zaczęło.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
- Fanka MT
Pierwszą piosenką Modern Talking, jaką miałam okazję posłuchać była "Cheri Cheri Lady". Zapewne, wielu z Was pamięta sopocki występ Thomasa w 2008 roku
Zaśpiewał wówczas cztery piosenki. Z uśmiechem wspominam moment, gdy moja mama mnie zawołała do pokoju, gdzie był już włączony telewizor i powiedziała: " Córuś, kiedyś na widok tego faceta śliniłam się do odbiornika " he he
Żeby było zabawniej, później mnie "zaraziła" tą "chorobą" 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- ewelajna
YMHYMS rodzice do kolyski mnie terroryzowali... ponoc najlepiej przy tym spalam.
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
- MODERN JEANNE
Ja Cheri Cheri Lady.Ale największe wrażenie zrobiło na mnie zobaczenie teledysku do tej piosenki.Po prostu oniemiałam z zachwytu na ich widok ten teledysk wydawał mi się taki magiczny a oni tacy ładni.A miałam zaledwie 7-8 lat.Do tej pory uważam go za chyba najlepiej zrobionego ze wszystkich.
I LOVE DB AND TA!
- aknel03
Ciekawy temat… hmm nie pamiętam dokładnie, co to była za piosenka, ale mama z tatą słuchali Modern Talking odkąd tylko pamiętam (szczególnie mama oczywiście).
Jakieś 6 lat temu, kiedy zainteresowałam się muzyką lat 80 (najbardziej Modern Talking i solowa kariera Thomasa, potem inne zespoły) po raz pierwszy usłyszałam utwór „Win The Race”, gdy przypadkowo znalazłam płytę mamy i to właśnie ta piosenka sprawiła, że teraz „nałogowo” słucham MT, TA i DB.
- sylvik
to było 30 lat temu .. i nie pamiętam
wiem jedno ... ze ze skromnych funduszy mamy ... skrobałam na kasety magnetofonowe !!! teraz CD
a tak właściwie to na penndrivie kilka MB i wtyka do radyjka w aucie. czadowo
jedziesz ... a wszyscy się oglądają, he he ... bo w tych czasach to innej muzyki się słucha
a jak fajnie było pod halą w koszalinie przed koncertem. co jeden samochód to bardziej rozbrzmiewający muzyczką T.A. - podjeżdżający pod halę ... i czuło się jak w rodzinie 
wiem jedno ... ze ze skromnych funduszy mamy ... skrobałam na kasety magnetofonowe !!! teraz CD
sylvik
- graaace
Pierwsza usłyszana przeze mnie piosenka MT to albo YMHYMS albo Cheri Cheri Lady, już sama nie pamiętam xd Jeszcze rok temu nie pomyślałabym że dzisiaj , teraz w dzisiejszych czasach bede sluchac muzyki MT. Nawet moi rodzice są zdziwieni że słucham muzyki z ich dzieciecych lat. Najczesciej tata mi sie pyta co mi się w tej muzyce podoba i co mnie wzieło że sięgam po tak stare nagrania a ja wtedy tylko mówie że podoba mi się ta muzyka i już xdd
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
- graaace
Dodam jeszcze że zbieram stare płyty winylowe, chociaż nie mam jeszcze żadnego albumu MT z lat 80 ale tata dostał ode mnie album Back for Good na CD
Jedynie co posiadam to pojedyńcze kawałki MT i Caro na niemieckich składankach . Może ktoś z was zbiera winyle tak jak ja ?
Don't take away my heart
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Zaproś koniecznie rodziców na koncert!
Niech powspominają stare czasy.
- sexythomas'slover
Pamiętam jak dziś kiedy pierwszy raz świadomie słuchałam Modern Talking, było to ok, 8 lat temu, mama poprosiła mnie bym ściągneła jej w mp3 piosenki ulubionego zespołu i tak oto zaczęłam słucham ich muzyki, pierwsza piosenka jaką słyszałam (i widziałam teledysk) to było YMHYMS <3 Oczywiście kiedy byłam mała to rodzice często puszczali MT ale wiedziałam wtedy tylko tyle że mi się podoba, nic więcej
Pozdrawiam 
You're my heart, you're my soul ...
MODERN TALKING FUN CLUB KIELCE

MODERN TALKING FUN CLUB KIELCE
- marcinspl
- Członek TAFC Polska
U nas w domu całe zycie lecą przeboje TA i MT pierwszy raz usłyszałem chyba po moim urodzeniu a może nawet wcześniej będąc jeszcze w brzuchu poniewaz jest to ulubiony wykonawca mojej mamy od zawsze pozdrawiam wszystkich.
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
I znów się potwierdza powiedzenie, że muzyka łączy pokoleniamarcinspl pisze:U nas w domu całe zycie lecą przeboje TA i MT pierwszy raz usłyszałem chyba po moim urodzeniu a może nawet wcześniej będąc jeszcze w brzuchu poniewaz jest to ulubiony wykonawca mojej mamy od zawsze pozdrawiam wszystkich.
Don’t Give Up!
- kulas87
a w moim przypadku było tak... w radio od czasu do czasu pojawiała się piosenka YMHYMS.. oczywiście nie znałem ani tytułu.. ani autora nic.... ale gdy zaczynali to grać, życie dla mnie się zatrzymywało
mimo że miałem kilkanaście lat (13?) ta melodia pochłaniała mnie
nikt w moim otoczeniu mnie nie rozumiał jak biegłem do radia i cierpliwie słuchałem:D jakiś czas później na urodziny siostra przynosi mi dwie kasety nieznanego mi zespołu: Modern Talking Album 8th Alone i drugą... nie pamiętram ale to było kilka wersji jednej piosenki... i tak MT żyje we mnie do dziś

- Laila
Ja pamiętam że jak miałam około 8 lat to słuchałam MT z tatą. W domu z nim śpiewałam
ale jak już byli nie daleko znajomi to chciałam żeby to wyłączył. A tak jakoś w zeszłym roku (jakoś we wrześniu) leciało na TVP2 jakiś koncert z największymi przebojami lat 80'. Niestety nie było tam żadnej piosenki MT, ale spodobała mi się muzyka z lat 80'. Przeglądając muzykę z tamtych lat postanowiłam i posłuchać MT... więc włączyłam sobie Brother Louise no i mi spodobało. Następną piosenkę jakom włączyłam była YMHYMS i też mi się spodobała. No i zaczęło się od przesłuchania 2 piosenek z ciekawości skończyło się na pobraniu wszystkich albów i zakochania się w ich muzyce. A moim faworytem jest Dieter <3 . Zwróciłam na niego uwagę w teledysku do YMHYMS (mam słabość do blondynów z niebieskim oczami). Spodobał mi się ale nie zaczęłam się nim jarać tak jak to zazwyczaj jest, bo wiadomo bałam się trochę opinii. Ale dużo o nim przeczytałam i i dowiedziałam się o nim wielu rzeczy którymi mi zaimponował. Oczarował mnie też swoim uśmiechem i tym boskim pisakiem. A potem zaczęłam słuchać jego innych kompozycji i bardziej interesować się jego karierą. I tak zostało. Dzięki nim zrozumiałam że do muzyki też trzeba dorosnąć, bo na początku to tak trochę to ukrywałam a teraz Dietera <3 i Thomasa ma na tapecie i wygaszaczu 
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Ja, podobnie jak większość moich przedmówców, poznałam Modern Talking od piosenki Cheri, Cheri Lady (do dziś to ich moja ulubiona piosenka pod względem melodii i aranżacji), to było w 85' lub na początku 86' roku. Na festynach i w wesołym miasteczku często grali też ich wcześniejsze piosenki takie jak : Lucky Guy i YMHYMS i wtedy od taty się dowiedziałam, że to ten sam zespół. W tamtym czasie widziałam ich tylko raz w TV i wiedziałam tylko, że jeden ma długie czarne włosy, a drugi to blondyn, a ich imion nie znali nawet moi rodzice. Wtedy to z siostrą sobie wybrałyśmy, że "mój" będzie "ten czarny" a "jej" "blondynek" xD Nie wiem czym się kierowałyśmy w takim wyborze, bo wtedy byłyśmy jeszcze za małe, żeby znać się na męskiej urodzie, ale po kilku latach zrozumiałam swój wybór, kiedy tata kupił kasetę video z ich teledyskami (od YMHYMS do Geronimo's Cadillac)
Wtedy to się dopiero zaczęło szaleństwo na ich punkcie, które jak widać trwa do dziś