Po raz pierwszy usłyszałem/am...

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
selena

Re: Po raz pierwszy usłyszałem/am...

Post autor: selena »

Ja po raz pierwszy usłyszałam ich piosenkę w radiu jak mialam chyba 4 latka (ale jeszcze nie wiedziałam ze to oni :D ) i to była "riding on a white swan"- dopiero jak kupiłam płytę z tym utworem i go usłyszałam to sobie pomysłałam "ja to juz gdzieś słyszałam" i sobie przypomniałam ze to za dzieciecych lat usłyszałam w radiu. Jako druga była "cheri cheri lady" która zobaczyłam w jakimś muzycznym programie- tam puszczali rózne utwóry z lat 80 i 90tych...i zakochałam sie w tej piosence na ładnych pare lat:D . i od tego czasu zaczełam poszukiwać pozostałych utwórów, płyt informacji na ich temat...i tak poszło...ah te wspomnienia :D
Awatar użytkownika
fredka
Członek TAFC Polska

Post autor: fredka »

Pewnie Ci co są w okolicach mojego wieku pamietają, że był taki program jak "Hity z satelity".Przypominam sobie teledysk "Atlantis is calling". No i tak się zaczęło.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Pierwszą piosenką Modern Talking, jaką miałam okazję posłuchać była "Cheri Cheri Lady". Zapewne, wielu z Was pamięta sopocki występ Thomasa w 2008 roku ;) Zaśpiewał wówczas cztery piosenki. Z uśmiechem wspominam moment, gdy moja mama mnie zawołała do pokoju, gdzie był już włączony telewizor i powiedziała: " Córuś, kiedyś na widok tego faceta śliniłam się do odbiornika " he he :D Żeby było zabawniej, później mnie "zaraziła" tą "chorobą" :D
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

YMHYMS rodzice do kolyski mnie terroryzowali... ponoc najlepiej przy tym spalam.
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ja Cheri Cheri Lady.Ale największe wrażenie zrobiło na mnie zobaczenie teledysku do tej piosenki.Po prostu oniemiałam z zachwytu na ich widok ten teledysk wydawał mi się taki magiczny a oni tacy ładni.A miałam zaledwie 7-8 lat.Do tej pory uważam go za chyba najlepiej zrobionego ze wszystkich.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
aknel03

Post autor: aknel03 »

Ciekawy temat… hmm nie pamiętam dokładnie, co to była za piosenka, ale mama z tatą słuchali Modern Talking odkąd tylko pamiętam (szczególnie mama oczywiście). :wink: Jakieś 6 lat temu, kiedy zainteresowałam się muzyką lat 80 (najbardziej Modern Talking i solowa kariera Thomasa, potem inne zespoły) po raz pierwszy usłyszałam utwór „Win The Race”, gdy przypadkowo znalazłam płytę mamy i to właśnie ta piosenka sprawiła, że teraz „nałogowo” słucham MT, TA i DB.
Awatar użytkownika
sylvik

Post autor: sylvik »

to było 30 lat temu .. i nie pamiętam :(
wiem jedno ... ze ze skromnych funduszy mamy ... skrobałam na kasety magnetofonowe !!! teraz CD :D a tak właściwie to na penndrivie kilka MB i wtyka do radyjka w aucie. czadowo :) jedziesz ... a wszyscy się oglądają, he he ... bo w tych czasach to innej muzyki się słucha :) a jak fajnie było pod halą w koszalinie przed koncertem. co jeden samochód to bardziej rozbrzmiewający muzyczką T.A. - podjeżdżający pod halę ... i czuło się jak w rodzinie :)
sylvik
Awatar użytkownika
graaace

Post autor: graaace »

Pierwsza usłyszana przeze mnie piosenka MT to albo YMHYMS albo Cheri Cheri Lady, już sama nie pamiętam xd Jeszcze rok temu nie pomyślałabym że dzisiaj , teraz w dzisiejszych czasach bede sluchac muzyki MT. Nawet moi rodzice są zdziwieni że słucham muzyki z ich dzieciecych lat. Najczesciej tata mi sie pyta co mi się w tej muzyce podoba i co mnie wzieło że sięgam po tak stare nagrania a ja wtedy tylko mówie że podoba mi się ta muzyka i już xdd
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Awatar użytkownika
graaace

Post autor: graaace »

Dodam jeszcze że zbieram stare płyty winylowe, chociaż nie mam jeszcze żadnego albumu MT z lat 80 ale tata dostał ode mnie album Back for Good na CD :) Jedynie co posiadam to pojedyńcze kawałki MT i Caro na niemieckich składankach . Może ktoś z was zbiera winyle tak jak ja ?
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

Zaproś koniecznie rodziców na koncert! :D Niech powspominają stare czasy.
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
sexythomas'slover

Post autor: sexythomas'slover »

Pamiętam jak dziś kiedy pierwszy raz świadomie słuchałam Modern Talking, było to ok, 8 lat temu, mama poprosiła mnie bym ściągneła jej w mp3 piosenki ulubionego zespołu i tak oto zaczęłam słucham ich muzyki, pierwsza piosenka jaką słyszałam (i widziałam teledysk) to było YMHYMS <3 Oczywiście kiedy byłam mała to rodzice często puszczali MT ale wiedziałam wtedy tylko tyle że mi się podoba, nic więcej :) Pozdrawiam :)
You're my heart, you're my soul ...
MODERN TALKING FUN CLUB KIELCE
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinspl
Członek TAFC Polska

Post autor: marcinspl »

U nas w domu całe zycie lecą przeboje TA i MT pierwszy raz usłyszałem chyba po moim urodzeniu a może nawet wcześniej będąc jeszcze w brzuchu poniewaz jest to ulubiony wykonawca mojej mamy od zawsze pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
DorkaWawa
Członek TAFC Polska

Post autor: DorkaWawa »

marcinspl pisze:U nas w domu całe zycie lecą przeboje TA i MT pierwszy raz usłyszałem chyba po moim urodzeniu a może nawet wcześniej będąc jeszcze w brzuchu poniewaz jest to ulubiony wykonawca mojej mamy od zawsze pozdrawiam wszystkich.
I znów się potwierdza powiedzenie, że muzyka łączy pokolenia :D
Don’t Give Up!
Awatar użytkownika
kulas87

Post autor: kulas87 »

a w moim przypadku było tak... w radio od czasu do czasu pojawiała się piosenka YMHYMS.. oczywiście nie znałem ani tytułu.. ani autora nic.... ale gdy zaczynali to grać, życie dla mnie się zatrzymywało :) mimo że miałem kilkanaście lat (13?) ta melodia pochłaniała mnie ;) nikt w moim otoczeniu mnie nie rozumiał jak biegłem do radia i cierpliwie słuchałem:D jakiś czas później na urodziny siostra przynosi mi dwie kasety nieznanego mi zespołu: Modern Talking Album 8th Alone i drugą... nie pamiętram ale to było kilka wersji jednej piosenki... i tak MT żyje we mnie do dziś ;) ;)
Obrazek
Old but Gold...
Awatar użytkownika
Laila

Post autor: Laila »

Ja pamiętam że jak miałam około 8 lat to słuchałam MT z tatą. W domu z nim śpiewałam :D ale jak już byli nie daleko znajomi to chciałam żeby to wyłączył. A tak jakoś w zeszłym roku (jakoś we wrześniu) leciało na TVP2 jakiś koncert z największymi przebojami lat 80'. Niestety nie było tam żadnej piosenki MT, ale spodobała mi się muzyka z lat 80'. Przeglądając muzykę z tamtych lat postanowiłam i posłuchać MT... więc włączyłam sobie Brother Louise no i mi spodobało. Następną piosenkę jakom włączyłam była YMHYMS i też mi się spodobała. No i zaczęło się od przesłuchania 2 piosenek z ciekawości skończyło się na pobraniu wszystkich albów i zakochania się w ich muzyce. A moim faworytem jest Dieter <3 . Zwróciłam na niego uwagę w teledysku do YMHYMS (mam słabość do blondynów z niebieskim oczami). Spodobał mi się ale nie zaczęłam się nim jarać tak jak to zazwyczaj jest, bo wiadomo bałam się trochę opinii. Ale dużo o nim przeczytałam i i dowiedziałam się o nim wielu rzeczy którymi mi zaimponował. Oczarował mnie też swoim uśmiechem i tym boskim pisakiem. A potem zaczęłam słuchać jego innych kompozycji i bardziej interesować się jego karierą. I tak zostało. Dzięki nim zrozumiałam że do muzyki też trzeba dorosnąć, bo na początku to tak trochę to ukrywałam a teraz Dietera <3 i Thomasa ma na tapecie i wygaszaczu ;)
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Ja, podobnie jak większość moich przedmówców, poznałam Modern Talking od piosenki Cheri, Cheri Lady (do dziś to ich moja ulubiona piosenka pod względem melodii i aranżacji), to było w 85' lub na początku 86' roku. Na festynach i w wesołym miasteczku często grali też ich wcześniejsze piosenki takie jak : Lucky Guy i YMHYMS i wtedy od taty się dowiedziałam, że to ten sam zespół. W tamtym czasie widziałam ich tylko raz w TV i wiedziałam tylko, że jeden ma długie czarne włosy, a drugi to blondyn, a ich imion nie znali nawet moi rodzice. Wtedy to z siostrą sobie wybrałyśmy, że "mój" będzie "ten czarny" a "jej" "blondynek" xD Nie wiem czym się kierowałyśmy w takim wyborze, bo wtedy byłyśmy jeszcze za małe, żeby znać się na męskiej urodzie, ale po kilku latach zrozumiałam swój wybór, kiedy tata kupił kasetę video z ich teledyskami (od YMHYMS do Geronimo's Cadillac) :D Wtedy to się dopiero zaczęło szaleństwo na ich punkcie, które jak widać trwa do dziś :)
ODPOWIEDZ