Sopot Festiwal 2008

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Sopot Festiwal 2008

Post autor: MichałT »

A teraz cisza w eterze - THOMAS ANDERS :!: :D :D :D :!:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
.:Piotr:.

Post autor: .:Piotr:. »

THOMAS ANDERS ŚPIEWAŁ MOJE ULUBIONE PIOSENKI :!: :!: :!:
:arrow: Geronimo's Cadillac
:arrow: Brother Louie
:arrow: Cheri, Cheri Lady
:arrow: You're My Heart, You're My Soul
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 22:37 przez .:Piotr:., łącznie zmieniany 1 raz.
.....:Who Will Love You like I do:.....
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Takie sobie szczerze mówiąc te wykonania. O ile Geronimo's Cadillac było dobre, Cheri Cheri Lady znośnie, to Brother Louie wypadło żenująco, jak Toledo, Milano tudzież coś pokrewnego.... :cry:
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Post autor: Kuba.K. »

No i po koncercie Thomasa Andersa, cztery piosenki i koniec :( cztery ale jakie piosenki :wink: . To było widowisko tylko szkoda że tak krutko :(

Pozdrawiam
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Największa GWIAZDA lat 80-tych, największy PRZEBóJ lat 80-tych na zwieńczenie koncertu. Czy ma ktoś jeszcze jakieś pytania. No chyba, że o producenta :D
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 23:09 przez Dr Mabuse, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Pierwsze pytanie: czy słuchaliście koncertu na dobrym sprzęcie nagłaśniającym, podłączonym pod komputer :?: Tylko w tym przypadku można było usłyszeć piękno głosu Andersa (szczególnie ostatnia piosenka "You're My Heart, You're My Soul").
Nawet sam Majewski :/ chyba był zaskoczony wielkością gwiazdorstwa Thomasa (reakcja publiczności ). Natomiast jego pseudo dowcipy nie spotkały się z przychylnością publiczności (był on wielokrotnie wygwizdywany :lol: )

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Niech ktoś teraz powie, że piosenki Modern Talking, to wiocha...
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 23:11 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

THOMAS ANDERS ZAŚPIEWAŁ CZTERY PIOSENKI. NIE MÓGŁ ZAŚPIEWAĆ WIĘCEJ BO TO NIE BYŁ TYLKO JEGO KONCERT ALE I INNYCH PIOSENKARZY I PIOSENKAREK. SABRINA ZAŚPIWAŁA TYLKO JEDNĄ HEH. NA THOMASA TO I TAK DOBRZE. TO BYŁY NAJWIĘKSZE HITY MODERN TALKING LAT 80. FAJNY KONCERT. MI SIĘ PODOBAŁ.

Od ArCrack: proszę nie wszystko wielkimi literami! I jeśli coś dopisujemy do postu to przy pomocy przycisku zmień, nie pisząc nowy!
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Wrażenia z Sopot Festival

Post autor: Didi&Thomas »

Moje wrażenia z występu Thomasa na Sopot Festival to przede wszystkim żal że wystąpił sam. Modern Talking to był duet, obaj Panowie razem tworzyli coś wyjątkowego - osobno, mimo usilnych starań i prób nie zdziałali zbyt wiele.
Drugie wrażenie to fakt że ich muzyka jest i pozostanie ponadczasowa na zawsze. Fantastyczna, "fortepianowa" wersja "You're my heart..." świadczy o tym najlepiej.
Trzecie odczucie to fakt, że bez wątpienia to Anders był największą gwiazdą tego wieczoru, myślę że kolejność występów artystów była nieprzypadkowa. Trochę żałuję, że jedynie Sandra nie zaśpiewała "na żywo". Bardzo lubiłem jej słuchać i myślałem że stać ją na coś więcej. W końcu nawet Sabrina zdecydowała się na występ "live" a Sandra poszła na pełen playback.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

No koncert był przedni. Wbiło mnie w fotel choć i tak nie mogliśmy na nim za długo usiedzieć :)
A poza tym przyszło nam dożyć czasów (zwłaszcza starszym fanom), że Thomas wystąpił wreszcie w ogólnopolskich mediach. Pewnie jak większość nagrałem sobie wszystko aby móc miło wspominać. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Śledząc dzisiejsze wzmianki na TVN-ie o wieczornym koncercie miałem pewne obawy co do zaszeregowania Thomasa (tzn. obawiałem się, że nie zostanie właściwie doceniony). Ale po kolejności wykonawców widzę, że organizatorzy odrobili zadanie domowe. A po reakcji publiki sadzę, że nie mogło po prostu być innej kolejności. A co by było, gdyby wystąpili razem :?: Miałem w tej sprawie zresztą telefon od znajomego, który pytał, dlaczego nie ma Dietera <bezradny>
Obrazek
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witajcie,
Moje wrazenia jak zawsze Thomas pokazał klasę i to wielka,wszystko Live i jezeli komus sie nie podobalo pomylił fora Thomas jest wielki i ma serce kocha to co spiewa i kocha Modern Talking szkoda ze tak krotko fakt ale było warto ogladac super show wszystko na zywo i tak trzymaj Thomas i czesciej nas odwiedzaj
MODERN TALKING F O R E V E R DZieki Thomas jestes Wielki!
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Przez jakis czas serwer przysiadl :D

Piekny wystep calej plejady gwiazd, ale jednak to, ze po koncercie widzialem tutaj az 558 gosci, a nawet Internal Error 500 pokazuje, kto byl najlepszy :D
Nic, tylko czekac na kolejne wystepy i... lepszy serwer ;)

Michal - ja na dwoch Altusach zasluchiwalem, liczy sie?

Na koniec - ten pajac Majewski zapowiadajac MT narobil nam smaka mowiac o zespole, po czym zakonczyl mowiac o jego piekniejszej polowie - MT, nie Szymona.

W programie TV z GW bylo o wystepie takze DB.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Mnie przeciążenie serwera wcale nie dziwiło :D A raczej napawało dumą :wink: Jestem podbudowany :D
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 23:28 przez Dr Mabuse, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
izabela

Post autor: izabela »

No to jesteśmy po koncercie :lol: . Był świetny , jak dobrze zobaczyć po latach i posłuchać tych których sie słuchało w latach szczenięcych :D ... Thomas wypadł przednio w tym rankingu , choć musze przyznać że chórek mógłby wymienić , zadnego brzmienia , głosu , szkoda.Tak spiewali jakby życie w nich umierało . Szkoda że tak krótko to dla fana zawsze niedosyt zważywszy że miałam okazję być w Katowicach w Spodku na koncercie MT, dawno temu ale mam go w pamięci jakby to było rok temu, dlatego szkoda mi że panowie razem juz nie występują i nie zobaczyłam ich razem w Sopocie <bezradny> . Pozdrawiam wszystkich fanów MT
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

A nikt nie zauwazyl, jak fatalnie to wszystko brzmialo?
O takiego "dzwiękowca" to tvn nie posadzalem!
Ale przeciez u nich koncert jest tylko dodatkiem do reklam, wysylanie smsow i popisow błazna majewskiego.

Szkoda, ze taki koncert nie pokazali na TVP!
I wtedy nie trwal by do 22:00, aby pokazac durny serial - tylko tak jak zawsze Sopot w TVP, do 1 w nocy !

Nawet bisow nie bylo!
A jak zabisowali Lilahla, to Sarbinie zabrali 2 piosenki, bo przeciez nie mogli reklam nie pokazac.

Zenada i amatorka to malo powiedziane.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Fantastycznie było zobaczyć Thomasa tak witanego przez publiczność :) W przeciwieństwie do chyba większości z Was Majewski bardzo podobał mi się jako prowadzący, pajacował oczywiście, ale na zupełnie innym poziomie niż Konjo ;)
Serwer mam nadzieję nie będzie nam już robił takich rzeczy, bo na lepszy póki co nie mamy szans :P
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ