Talking System

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
jkris

Re: Talking System

Post autor: jkris »

phantomas pisze:I jeszcze nieudolnie usiłują jechać na popularności Bohlena. Tylko, że lata świetlne brakuje im do osiągnięcia poziomu jego produkcji.
tak, tyle, ze poziomu jego dawnej tworczosci, bo aktualnie to Bohlen nieudolnie usiluje jechac na popularnosci tego co jest na listach przebojow. z miernym skutkiem...
osobiscie sto razy bardziej cenie II plyte SIB niz jakiekolwiek dzielo Bohlena po 2003 r...
TS to faktycznie masakryczna porazka, glownie ze wzgledu na kretynski wokal i chora koncepcje nagrywania od nowa piosenek, ktorych chocby nie wiem jak sie starali nie sa w stanie wykonac lepiej od Thomasa. nie dziwia zatem pytania o karaoke, bo tego wyjca, ktory spiewa tam zwrotki nie da sie najzwyczajniej sluchac :roll:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja jeszcze nie miałąm okazji przesłuchac tych piosenek w ich wykonaniu. Znacie stronke skąd mogę szyybko je ściągnąć?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

http://www.bohlenworld.de/news/comments/550
Odsłuch fragmentów.
Dla mnie Robur
Obrazek
Nigdy nie będzie Mercedesem
Ale Ty sobie najlepiej sama wyrobisz zdanie co o tym myślisz.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Gasolina91 pisze:Ja jeszcze nie miałąm okazji przesłuchac tych piosenek w ich wykonaniu. Znacie stronke skąd mogę szyybko je ściągnąć?
Hmm... jeśli chcesz zapoznawać się z twórczością Systems in Blue to nie radzę zaczynać od tej płyty, bo możesz się zrazić ;)

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Zgadzam się z przedmówcą. Ja choć nie jestem fanem Systemsów i nie przepadam za ich twórczością polecam Ci pierwszą płytę grupy :arrow: Point of no return, mimo, ze aranżacje sa kiepskie, to dużo tam Kohlera, którego uwielbiam i dużo chórków. Talking System to raczej projekt Marca chandlera, a nie SIB.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Przesłuchałam piosenki TS. I powiem , że jestem pozytwnie zaskoczona. Bardzo mi się podobają te wersje, które zbytnio nie odbiegają od oryginału. Wielu próbowało podrabiać MT ale TS się to naprawdę udało.

A czy płytka będze w sprzedaży w Polsce?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

phantomas pisze:Skąd ja wiedziałem, że labambino się tutaj zaraz pojawi :)
Napiszę wyraźniej: ja też uważam,że WSZYSTKIE 3 projekty to nieporozumienie. I nieważne kto w nich się udziela.
To samo płytkie, plastikowe brzmienie jak z syntezatorów z hipermarketu.
I jeszcze nieudolnie usiłują jechać na popularności Bohlena. Tylko, że lata świetlne brakuje im do osiągnięcia poziomu jego produkcji.
Masz poprostu zdolności telepatyczne
you can win if you want!
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Oczywiście wczesniej żartowałem z tym SUPEREXTRA o SIB-ach BIB-ach i itd. Jakos nie moge uwierzyć ,że można tyle pisać i podniecac sie czymś tak żałosnym. Oni osiągneli podwójne DNO. Myślałem,że tu są fani MT-TYLKO ONI!!! Może należałoby się kilka zdań o zespołach Disco Polo oni tez podobno graja muzyke zbliżoną do MT. to były by tematy!!!. Ale to moje zdanie, nie trzeba się denerwować od razu jeśli ktos lubi KASZANKĘ to proszę kontynuować o SIB-askach.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Ninio

Post autor: Ninio »

posluchalem wlasnie utworow Talking System... toz to jest tragedia a juz utwor You're not alone to maksymalna porazka. Niewiem co oni chca osiagnac,na mnie zrobili jak najgorsze wrazenie,niektore piosenki jakos tam sie da posluchac no ale jako calosc oceniam to jak najgorzej.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Czyli jeden wniosek: nie można podrobić MT. Modern Talking to tylko Thomas i Dieter :!:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Gasolina91 pisze:Czyli jeden wniosek: nie można podrobić MT. Modern Talking to tylko Thomas i Dieter :!:
Hmm... a jednak dla mnie Modern Talking to nie tylko oni. Dołożyłbym tutaj jeszcze właśnie SIB, którzy potrafili śpiewać rewelacyjne wysokie chórki i Luisa Rodriqueza, który umiał dopracować piosenki do perfekcji.

Pozdrawiam, Varcetti ;)
Awatar użytkownika
Gasolina91

No tak :) Racja.
Ale MT głownie jest kojarzone z nimi, ale wtajemniczeni (czyli my) wiemy ze MT to nie tylko TA i BD :D
Point Of No Return
Ninio

Tu nawet niechodzi o podrabianie,oni probuja wykonywac piosenki Modern Talking ale brzmia zalosnie,robia to bez pomyslu a SiB sami w sobie tez mnie nieprzekonuja. slucham piosenki Magic Mystery i slysze Magic Symphony z lekko zmienionymi slowami i niewiele zmienionym tytulem. Ludzie,jak tak perfidnie mozna kogos podrabiac? Niech nagrywaja albo swoje piosenki na styl Modern Talking albo niech spiewaja piosenki Bohlena...a oni utkneli gdzies posrodku (tylko niech niespiewaja tak jak w Talking System)
jkris

Post autor: jkris »

Ninio pisze:Niech nagrywaja albo swoje piosenki na styl Modern Talking albo niech spiewaja piosenki Bohlena...
no przeciez nagrali 2ga plyte, ktora jest wlasnie na styl MT/BS...
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Widzę,że Ninio tu kuma czaczę, a prawie cała reszta jest pod działaniem SIB-ików. No ale nie bedę ich przeciągał na dobra stronę mocy Moderntalkingową.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Ninio

Talking System potepiam,co do SiB mam mieszane uczucia. Maja piosenki ktore milo sie slucha ale wrazenia na mnie nierobia. Niezastapia Blue System,no a niektore piosenki wrecz mnie denerwuja np.Magic mystery i Voodoo queen to juz tak najbardziej. Niechce sie zbytnio rozpisywac na ich temat bo ich nieslucham i nieposiadam zbytniej wiedzy na temat ich tworczosci. Zrazili mnie bardzo piosenka Magic mystery.
ODPOWIEDZ