Księga skarg i wniosków

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
ODPOWIEDZ
nado

Re: Księga skarg i wniosków

Post autor: nado »

Arcrack napisał: Napiszę to jeszcze raz - jeśli forum opuszczą osoby, które nie nadawały mu żadnej wartości merytorycznej, a większość ich działalności stanowiły posty w stylu "Zgadzam się.", to nie będę po nich płakał. Czy wymaganie kilku zdań uzasadnienia do takich wypowiedzi to zastraszanie? Co z tego, że wiemy że pięciu osobom podobał się jakiś filmik, jeśli nie wiemy dlaczego?
Bez takiego uzasadnienia nie rozwijają się dyskusje, bo nie mają się wokół czego owinąć. Za to rozwijają się kłótnie, bo argumentów nie ma, ale trzeba jakoś dowalić temu co pisze inaczej.
[/i]
KAŻDE RADYKALNE POSUNIĘCIA SĄ ZŁE, BO RADYKALNIE TO MOŻNA SOBIE BOLĄCEGO ZĘBA Z GĘBY WYRWAĆ.
Zamiast tego proponuję wprowadzić do regulaminu dwie proste zasady:
1. W wypowiedziach oficjalnych krytykujemy wyłącznie tezy tematu, a nie siebie wzajemnie. "Prywatne wycieczki" urządzamy sobie wysyłając prywatne wiadomości,
2. W POSTACH ZAWSZE ODNOSIMY SIĘ CHOCIAŻ W JEDNYM ZDANIU DO TREŚCI OSTATNIEJ WYPOWIEDZI.
PRZESIEWASZ, A NIE ROZMNAŻASZ, nie dlatego, że masz złe chęci, ale po prostu jeszcze nie do końca rozumiesz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

W 100% popieram zamknięcie tematu "Czarna Lista".Nie podobało mi się to co niektórzy wypisują o innych wykonawcach a już maksymalnie teksty typu chała,gnioty,dno.Popieram to co napisał Robert_Lato w tamtym temacie.Dieter głównie tworzy muzykę,którą inni właśnie tak reagują dlatego my powinniśmy pokazać,że jesteśmy tolerancyjni dla innych gustów muzycznych.
Ponieważ nie miałam już możliwości napisać tego w odpowiednim temacie to piszę swoje zdanie tutaj.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

O właśnie. Bardzo dobrze. Popieram. Ja też tam nie zdążyłam wtrącić swoich trzech groszy i też się cieszę, jestem wręcz szczęśliwa, że wreszcie ta czarna lista została zamknięta, bo niektórzy tam napisali o kilka słów za dużo i cała konwersacja straciła nagle sens. A czy tak naprawdę miał sens cały ten wątek? Bo ja uważam, że całkowitym bezsensem było obrażanie tych wszystkich zespołów i tyle. Bo wątek dotyczył podawania piosenek, których się nie lubi (choć jaki to miało sens) a nie obrażanie tych utworów. Ale mniejsza z tym. Nareszcie temat został zamknięty i oby nigdy nie został z powrotem otwarty, bo znowu będzie to samo. Rozumiem, że dla jednych jest denna ta piosenka a dla innych znowuż inna piosenka jest denna. To, że komuś się coś nie podoba nie oznacza, że ma automatycznie swoje zdanie upubliczniać. Ja też nie kocham wszystkich artystów jacy są na świecie, ale nie piszę jakie ich piosenki są denne i badziewne, a takich jest wielu. No więc dobrze się stało, że wątek został zamknięty. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
nado

Gdzie jest Peter ? Za co jego konto zostało właściwie zablokowane ? To ma być polityka forum ? : blokowanie najbardziej żywotnych forumowiczów ? Peter jako pierwszy zabierał głos we wszystkich prowadzonych dyskusjach, rozkręcał temat. Bez względu na to, co pisał, było się chociaż pod co podczepić !
ADMINISTRATORZY - podcinacie drzewo, na którym siedzicie, można odnieść wrażenie, że władza uderzyła wam do głowy ! Forum to dzieło ludzi różnych poglądów, charakterów, mentalności i inteligencji. Zamykanie ust komukolwiek jest atakiem na wolność słowa. Dla niepoprawnych politycznie są ostrzeżenia, a nie bany, czy coś tam jeszcze innego. Forum nie jest już waszą własnością. Nadgorliwość z jaką wykonujecie swoje "powinności " jest godna politowania, a na pewno krytyki, przypomina najbardziej podłe czasy, w których wolnomyśliciele mogli liczyć co najwyżej na łaskawą akceptację. Wstyd za was, a nie za Petera. Pytanie: kiedy Peter wróci na forum ?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ostrzeżenia są dla osób, które zwracają na nie uwagę. Peter nie wróci, miarka się przebrała po jego ostatnim, rasistowskim poście.
Jak piszesz tak cię widzą.
nado

ArCrack pisze:Peter nie wróci, miarka się przebrała po jego ostatnim, rasistowskim poście.
To zarozumialstwo. Niestety. Twoje oskarżenie skierowane w stronę Petera o jego rzekomy rasizm jest czystym pomówieniem. Czytałem tę samą wypowiedź i odbieram ją w kategorii głupiej gafy, wynikającej najprawdopodobniej z młodego wieku Petera. Bierzesz takie rzeczy pod uwagę, rozdając bany. Nie masz powodów, aby ubolewać nad poziomem rozmówców na forum, którzy, jak widzę nie dorastają do poziomu twoich wyobrażeń o idealnych forumowiczach. To w gruncie rzeczy fani, czasami mniej lub bardziej rozgarnięci. Jeżeli tak nierozsądnie będziesz szafował władzą, pod twoim nosem niepostrzeżenie wyrośnie nowe forum. Jeżeli kiedyś na stronie zaloguje się 1.000 osób, a 500 z nich będzie zabierało czynnie głos po swojemu, a ty będziesz bronił swoich tak pojmowanych jak teraz racji, masa ludzi niezadowolonych z takiego obrotu rzeczy zrobi ci reklamę, jakiej nie życzyłbym osobiście żadnemu wrogowi. Wykluczyłeś ze społeczności jednego z największych fanów MT, osobę, dla której twoja strona coś naprawdę znaczyła, nie tak jak dla mnie. Zrobiłeś to przez własne widzimisie i to mi się nie podoba. Chcę, żeby Peter wrócił na forum i mam nadzieję, że znajdą się osoby, które myślą tak, jak ja. Przy okazji: twoje słowa o Peterze są dużo bardziej rażące, niż to, co napisał Peter bezmyślnie w jednym z tematów. Zapytaj osób wokół siebie, jak 'odbierają słowa Petera i czy kara za nie jest adekwatna do czynu. Zrobiłeś, co chciałeś, bo tak chciałeś. Dla mnie to oczywiste. I krew mnie zalewa.
Ostatnio zmieniony śr lip 13, 2011 13:09 przez nado, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Peter z pewnością nie jest rasistą. To w porządku chłopak, fakt, w niektórych wypowiedziach się nieco zapędzał, ale też nie on jeden. Był chyba najbardziej aktywnym forumowiczem tutaj i teraz bez niego jest tak pusto. Wstawiam się za Nim, bo znam go lepiej niż tylko z forum i wiem, że jest wporzo. Przywróćcie Jego profil.
nado pisze:Chcę, żeby Peter wrócił na forum i mam nadzieję, że znajdą się osoby, które myślą tak, jak ja.
Oczywiście, że się znajdą, ja tak myślę :wink:
Obrazek
nado

nado pisze:Oczywiście, że się znajdą, ja tak myślę :wink:
Cieszę się, mam nadzieję, że w temacie wypowie się więcej osób.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

No ja tak samo. A Nado pisałem z Peterem bardzo nam dziękuje, że się za nim wstawiliśmy :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Kiedy myślę o forum Modern Talking pierwszym użytkownikiem jaki przychodzi mi na myśl jest Peter. Według mnie jest on osobą która dużo wnosi do dyskusji. Udziela się niemal w każdym wątku a jego wypowiedzi przyjemnie się czyta. Rzeczywiście czasem Peter za bardzo "udzielał" się ale ludzie są różni. Mam nadzieję że się zgodzicie ze stwierdzeniem że Peter nie przekroczył w swoich wypowiedziach granic dobrego smaku dlatego też jestem za powrotem Petera na forum.
Karolek78
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja myślę, że Arek dobrze zrobił.
To już nie pierwszy wybryk Petera, kilka razy był blokowany i miał ostrzeżenia, mimo to dalej robił swoje.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja też się zgadzam, z błahego powodu Peter nie zostałby wywalony. Ale też jestem za jego powrotem, miło mi się z nim rozmawia i również uważam, że wiele wniósł tutaj.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Właśnie Arek ma racje, trzeba takie osoby usówac z życia forum. Posty nie wnoszące nic do sprawy w stylu" zgadzam sie", "popieram" itp Są wrecz beznadzienie głupie. Podziwiam Arka ze znajduje na to wszystko czas, nie sądze by każdemu sie tak chciało. A co do petera to trzeba uważa by nie zalożył innego konta bo może byc powtórka z rozrywki..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mnie Petera nie brakuje,wielokrotnie ArCrack czy Atlantis go upominali za różne występki,był już raz wywalony z forum wstawił się za nim ówczesny moderator Adi.Arek odblokował Peterowi konto,a ten znów się panoszył jak na swoim podwórku-nie przestrzegał regulaminu obrażał innych artystów,co chwila zmieniał zdanie,przekonywał,że coś co innym się podoba to "chała,g*w*o,ścierwo itp... najlepsza muza to ta,którą Peter słucha itd..."
Oczywiście,że każdy ma prawo na wyrażanie swojej opinii ale nie tekstami takimi jak obracał Peter.Osobiście wywierał na mnie wrażenie zarozumialca.
Ten post,który przyczynił się do zablokowania mu konta,totalnie przegiął,według mnie porównanie czegoś tam wyraźnie w nim pokazał,że jest rasistą ! A to jest punkt regulaminu !
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

A ja się nie zgadzam z tym że Peter został zablokowany.
Różne posty pisał, jedne ciekawsze, drugie mniej, ale to nie jest powód by blokować członka forum.

Taki jest jego sposób wypowiadania się, tak on wyraża swoje zdanie i trzeba to zrozumieć. Nie trzeba z nim wchodzić w dyskusję jak ktoś nie chcę, ale widziałem że wiele osób z forum wchodziło z nim w dialog, pisali na różne tematy i o to chyba chodzi w forum.

Czy jakby zarejestrował się użytkownik w jakimś stopniu niepełnosprawny umysłowo to czy ArCrack blokował by go za "wypowiedzi mało inteligentne" ?

Tu nie chodzi już tylko o Petera. Chodzi o traktowanie innych członków forum (mniej aktywnych itd) z góry i gorzej.
Pamiętam, na początku zarejestrowała się taki Pani, która jest bodajże Niemką i z racji tego że nie zna do końca polskiego, robi różne błędy językowe, ortograficzne itp. ArCrack również miał z tym problem.

Więc albo tworzymy jedność forumowiczów, licząc się z tym że ludzie mają różny styl wypowiedzi, albo tworzymy "elyte"...
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
voyteck73

Post autor: voyteck73 »

Ilość postów nie świadczy niestety o ich jakości. Osobiście odetchnąłem z ulgą widząc po raz drugi już ( i mam nadzieję, że ostatni) zablokowane konto tego pana. Poza tym to już zakrawa na recydywę i ufam, że Administrator drugi raz nie ulegnie i "pan 589372856498764589 postów" nie "zaszczyci" więcej tego forum swoją osobą.
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
ODPOWIEDZ