C.C. Catch

Dyskusja na temat C.C. Catch
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mnie się nie myli CC Catch z Thomasem Andersem. A duet Caro i Thomasa byłby niezły. Mógłby być np: w takiej formie, że Thomas by napisał parę kawałków dla Caro, albo duet senso stricto.Jakakolwiek by to była forma brzmiało by to nieźle. Mogliby zjednoczyć siły i pokazać, że bez Bohlena potrafią robić niezłą muzykę.
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

No sęk w tym, ze nie potrafią...
Awatar użytkownika
Peter

Ja jednak wierzę w to, że potrafią. Bardziej mnie przekonuje przypadek Thomasa (dwie dobre płyty Down on sunset i When will I see you again) bez udziału Dietera, Caro miała jeden dobry singiel bez udziału Dietera to Silence. Pytanie czy razem by potrafili stworzyć coś dobrego, ja uważam, ze tak.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

No ja tam nie umiałam nawet jako 4latka pomylić MT z CCC. poza tym jeśli chodzi o TA i CCC to oni chyba nie wpadną na ten pomysł żeby stworzyć coś razem
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
steen

Post autor: steen »

Eksperyment połączenia sił głosów Caro i Thomasa mógłby być rzeczywiście interesujacym. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że byłby to ich wspólny sukces. Że też wcześniej nikt nie wpadł na pomysł ich realnego, muzycznego skumania. Swatki do roboty!
Awatar użytkownika
Peter

Ma ktoś może maila do Thomasa zapytałbym u źródeł, co myśli o takim duecie. Ciekawe czy on lubi Caro, podejrzewam, że tak. A jak wam się podobają najnowsze piosenki Caro, bo mnie się podoba wszystko co ona zaśpiewa.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

no no to bardzo mądry pomysł ale ja niestety nie mam tego maila :cry:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Playing it's so hard
Awatar użytkownika
Peter

CC Catch nigdy nie kopiowała niczyjej muzyki, jej kawałki brzmią oryginalnie i to się jej ceni, gdyby tylko były bardziej przebojowe. Bo ta muzyka mimo, że niezła nie ma w sobie tego czegoś co House of mystic lights.
Awatar użytkownika
Peter

Duet z Thomasem już rozważyliśmy, ale fajnie by było gdyby na ewentualnej nowe płycie Caro znalazłby się jakiś duet może z Madonną albo z Justinem Timberlakiem.
steen

Uważam, że nasze skromne osoby też mogłyby dużo wnieść. Przynajmniej mielibyśmy wpływ na ostateczny kształt, gdyż to my czujemy całość i mamy wizję. Dwa męskie wokale w roli chórku (mowa o Peterze z NY :)). Nieprawdaż?

Madonnę cenię szczególnie za Frozen - Amsterdam '98.
Awatar użytkownika
Peter

Fajnie by brzmiało połączenie sił głosów CC Catch i Kylie Minogue, obie śpiewają dość podobnie, a taki duet mógłby przynieść Caro sporo prestiżu. Mam nadzieję, ze wkrótce pojawi się nowa płyta Caro, która przebije wszystkie współczesne dokonania Dietera Bohlena i pokaże, że Caro sobie świetnie radzi bez niego. :D
steen

Nasz LADY może dużo zyskać (nawet wygrać), gdy zawróci zforsowania ambitnych projetów muzycznych i skoncentruje się na kontynuacji wątku lat 80. XX w. Forma muzyki dyskotekowej jak najbardziej jej pasuje i wróżę jej ogromny sukces przy nagraniu 10 żywiołowo - szybkich utwórów i dwóch ballad. Oczywiście nalegam, by wzorowała się swoimi pierwszymi albumami.
jkris

Post autor: jkris »

steen pisze:Nasz LADY może dużo zyskać (nawet wygrać), gdy zawróci zforsowania ambitnych projetów muzycznych i skoncentruje się na kontynuacji wątku lat 80. XX w. Forma muzyki dyskotekowej jak najbardziej jej pasuje i wróżę jej ogromny sukces przy nagraniu 10 żywiołowo - szybkich utwórów i dwóch ballad. Oczywiście nalegam, by wzorowała się swoimi pierwszymi albumami.
jej fani przez 10 lat o tym w kolko pisza ale ona chyba za wszelka cene chciala cos sobie udowowdnic i w efekcie nowa plyta nie powstala i juz raczej nigdy nie powstanie...
steen

Przy wszystkich anatomiczno-prosektoryjnych rozważaniach na temat Bohlena i reszty, wyraziłem tylko swoją opinię o moim życzeniu, które albo kiedyś zostanie zrealizowane, albo nie.
Awatar użytkownika
Peter

Ja jednak mam nadzieję, ze pojawi się nowe wydawnictwo od Caro. Raczej jestem pewny, że już nie będzie powrotu do muzyki disco. Trendy się po prostu zmieniają. Niestety... Bardzo chciałbym za to, żeby się tam znalazł jeden kawałek w stylu disco oraz jeden będący połączeniem disco z latino. To byłby niezły pomysł. Mam nadzieje, ze powstanie jakaś płytka zawierające niepublikowane kawałki, których jest podobno nie mało.
Czy ktoś wie czym zajmuje się aktualnie CC Catch? Czy zamierza powrócić na scenę?
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

a mnie ciekawi jak brzmiał by thomas z celine dion wg mnie brzmieli by razem cudnie

It's tearing me apart
Playing it's so hard
ODPOWIEDZ