Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Emil45677

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Emil45677 »

jkris pisze:dla mnie plyta ma jeden minus, o ktorym pisalem juz wczesniej, a mianowicie malo piosenek
Zdecydowanie za szybko kończy się przesłuchiwanie albumu, zgadzam się z tą opinią. Żeby chociaż były tam jeszcze 2 utwory to byłoby tak jak na albumie "Strong" i nie czepiałbym się ilości...choć moja osoba zawsze oczekuje od Thomasa chyba aż za dużo :D.
jkris pisze:natomiast Maria jest juz tak okropna sieczka, ze nawet wokal Thomasa w moim odczuciu nie jest w stanie jej uratowac
Według mnie ta cała "Maria" to zdecydowanie najgorszy utwór na tym albumie, podczas przesłuchiwania zdarza mi się go ominąć
Didi&Thomas pisze:No właśnie ja cały czas się zastanawiam, czy można ten album zakwalifikować jako "solowy"
Hmm, tak po głębszym zastanowieniu...W Modern Talking osobą odpowiedzialną za teksty piosenek i kompozycje był Dieter, tutaj jeśli chodzi o duet Anders|Fahrenkrog taką osobą jest Uwe. Wszystko działa na zasadzie duetu, czyli jednak ten projekt nie zalicza się do oficjalnej solowej dyskografii Thomasa. Wiadomo...każdy fan chciałby tego by w końcu Thomasowi udało się także od strony komercyjnej. Z zaciekawieniem śledzę jak idzie sprzedaż bo wiadomo co będzie jeśli wytwórni płytowej nie spodoba się wynik komercyjny...bardzo liczę na dalszą współpracę. Choć osobiście wolałbym by kolejne projekty były już wydawane jako Thomas Anders :).

No i jeszcze ważna dla mnie sprawa...zdecydowanie bardziej wolałbym "Stay With Me" zamiast "Why Do You Cry?" na albumie "Two". Myślę że gdyby ten utwór był singlem, to z takim teledyskiem Thomas mógłby wiele zawojować w Niemczech :).

Aktualizacja 30.06:
Tutaj można znaleźć ciekawy wywiad z Thomasem w związku z wydaniem albumu "Two" na rosyjskiej stronie lenta.ru gdzie publikowane są dane o sprzedaży: http://lenta.ru/articles/2011/06/27/anders/

Po przetłumaczeniu tłumaczenia Google Tłumacza można powiedzieć że wywiad jest jak najbardziej ciekawy :).

Fragment:
Nigdy nie można powiedzieć na pewno, ale chcemy zrobić więcej niż jeden album. Zaczęliśmy na niemieckich listach przebojów na 11 miejscu. Mamy bardzo dobrą sprzedaż. W sierpniu wydamy nowy singiel, a zimą będzie teledysk. Ponadto, mamy urządzoną trasę w Niemczech. Myślimy już o drugim albumie, który powinien pojawić się w przyszłym roku. Ogólnie rzecz biorąc, ten projekt nie jest na jeden sezon, ale na dłuższy okres czasu.

Wywiad napawa optymizmem trzeba przyznać :)
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Thomas i Uwe promowali ostatnio nowy projekt we Wiedniu:
Wizyta w radiu:

Program "Wilkommen Österreich" (emisja dzisiaj):
http://www.oe24.at/tv/150-Folge-von-Wil ... h/32707094
http://www.cts.co.at/index.php?option=c ... OISSES_PMT
http://www.havko.at/include.php?path=co ... ntentid=13
Awatar użytkownika
Emil45677

W kolejnym już notowaniu album "Two" spadł z 29 miejsca na 35 jeśli chodzi o sprzedaż w sieci Media Markt:
http://www.mediamarkt.de/ent/charts/charts.pdf
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Spadek o sześć oczek to nie tragedia.Na 100 pozycji to jeszcze bardzo dobry wynik.Oprócz sieci Media Markt inne sieci też sprzedają płyty-może tam jest lepiej.
Emil45677 pisze:.

Wywiad napawa optymizmem trzeba przyznać :)

Emil45677

Awatar użytkownika
Emil45677

michal.czeslaw pisze:Spadek o sześć oczek to nie tragedia
Gdyby tak przez kilkanaście tygodni album utrzymywał się w top 100 w całej sprzedaży w Niemczech to będzie świetnie. Poza tym na razie na ma powodów do narzekań...wszystko jakoś się toczy w dobrą stronę. Jutro myślę że album "Two" pojawi się w końcu na rosyjskiej liście sprzedaży w pierwszej dziesiątce. Po przeczytaniu przytoczonego przeze mnie kilka postów wyżej wywiadu można powiedzieć że wszystko idzie ku kontynuacji duetu więc jestem spokojniejszy :). Thomas powiedział w wywiadzie dla strony lenta.ru że kolejny singiel będzie w sierpniu więc myślę nie będzie źle :).
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Trochę za wcześnie na tego noewgo singla. Co innego gdzieś za 5-6 miesięcy. Oznacza to że muszą nakręcać dalej ludzi do zakupu, bo Gigolo odchodzi w zapomnienie.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Emil45677

Coś mi się wydaję że nici z polskiego wydania "Two". Na stronie Universal Music Polska nie ma tego projektu w planie wydawniczym na lipiec. Może by tak do nich napisać maila z zapytaniem...jak myślicie?
http://www.universalmusic.pl/plan
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Emil45677 pisze:Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Postprzez Emil45677 » Pt lip 01, 2011 1:03
Coś mi się wydaję że nici z polskiego wydania "Two
Spójrz do działu Giełda.Jest oferta sprzedaży albumu Two i singli Gigolo.Cena nie jest wygórowana.W Polsce możesz się nie doczekać.Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
Emil45677

michal.czeslaw pisze:Spójrz do działu Giełda.Jest oferta sprzedaży albumu Two i singli Gigolo.Cena nie jest wygórowana.
Ja już posiadam album "Two" sprowadzony z Niemiec dzięki uprzejmości ArCracka :D. Ale fajnie byłoby mieć polską wersję :).

Singiel "Gigolo" spadł na miejsce 88 w Niemczech
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Czy to, ze singlem będzie NMT jest już pewne? Jaka jest data premiery tego wydawnictwa?
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Singiel "Gigolo" spadł na miejsce 88 w Niemczech
Od samego początku "Gigolo" wywoływał na forum żywą dyskusję, której - muszę przyznać - uważnie się przyglądałem. Oczywiście gdzieś na jednej ze stron tego wątku wyraziłem swoje zdanie. Moja opinia była dość umiarkowana, ani się tym nagraniem nie zachwyciłem ani też go zbytnio nie krytykowałem. Dzisiaj, kiedy wiadomo już, że singiel nawet w Niemczech, przy niespotykanej dotychczas w przypadku Thomasa kampanii medialnej, nie odniesie spektakularnego ani nawet umiarkowanego sukcesu, można pokusić się o pewne porównania. Otóż choćbym nawet bardzo chciał, wierzył w to i poddał się swoistej autosugestii, żadną miarą, nie mogę tego nagrania zaliczyć do choćby zbliżonych do tego co produkował Dieter. A jak wielka dzieli ten utwór przepaść w stosunku do np. ostatniego nr 1 Modern Talking w Niemczech, można zauważyć dopiero wtedy, gdy obydwu utworów posłucha się bezpośrednie po sobie. Wiem że nie muszę tego robić, ale jednak przypomnę, że wiekowo dzieli te nagrania ponad dwadzieścia lat, ale jakościowo to jeszcze większa przepaść. Sorry, babe - ale tak to właśnie wg. mnie wygląda :(

Atlantis Is Calling
http://www.youtube.com/watch?v=CB57CuT4smM

Gigolo
http://www.youtube.com/watch?v=0w_-PfI8JxA
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Emil45677 pisze:Coś mi się wydaję że nici z polskiego wydania "Two". Na stronie Universal Music Polska nie ma tego projektu w planie wydawniczym na lipiec. Może by tak do nich napisać maila z zapytaniem...jak myślicie?
http://www.universalmusic.pl/plan
Na fan.pl ani na empik.com też nie ma tego albumu nawet w zapowiedziach :?
MY DREAMS COME TRUE :D
jkris

Post autor: jkris »

Didi&Thomas pisze: żadną miarą, nie mogę tego nagrania zaliczyć do choćby zbliżonych do tego co produkował Dieter.
Boze, rece opadaja.... ile jeszcze tych porownan bedzie? kto Ci kaze porownywac? z drugiej strony rozumiem, ze gdyby Gigolo byl teraz caly czas na pozycji 1 to bys pisal, ze piosenka cudowna i dorownuje kompozycjom Bohlena? ludzie, wiecej asertywnosci- macie uszy wiec darujcie sobie pozycje na listach...
a koledze, ktorego zacytowalem poroponuje w ramach otrzezwienia posluchanie koszmarnych nowych plagiatow Bohlena, wowczas z pewnoscia doceni dzielo A&F :roll:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Kilka dni temu mój brat zapoznał się z "Two". Powiedział, że album w ogóle mu się nie podoba, a piosenki są zrobione na jedno kopyto.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Gasolina91 pisze:Kilka dni temu mój brat zapoznał się z "Two". Powiedział, że album w ogóle mu się nie podoba, a piosenki są zrobione na jedno kopyto.
A mój brat po przeczytaniu tego postu, powiedział, że Gasolina91 lepiej niech idzie na spacer niż ma pisać takie posty. Aha, powiedział jeszcze, że nie lubi poniedziałków :) . Ludzie po co w ogóle zabieracie głos skoro nie macie nic do powiedzenia. Czy naprawdę myślisz Gasolina91, że interesuje nas zdanie twojego brata. Może on ma 5 lat i woli "kolorowe kredki" albo 55 lat i lubi "radio maryja". Czy jest w ogóle fanem muzy Andersa lub jakiejkolwiek. Ja też pytałem brata, czy podoba mu się nowy album, powiedział, że nie bo woli Dżem. :)
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Nie wiem czy wiesz jkris, ale właśnie uciąłeś gałąź na której siedzisz. Bronisz tych piosenek jak worka ze złotem, a niechcący przyznałeś, że trzymasz w nich tombak. Jeśli dzieło A&F można docenić dopiero po odsłuchaniu nowych piosenek Dietera, to może jednak jest coś z nimi nie tak ? Rozumiem, że ręcę Ci opadają bo nie masz żadnych argumentów, a wszystko maskujesz tylko agresywnym stylem pisania, ale nie rozumiem dlaczego by nie porównywać Thomasa obecnie do MT. Powinno się chyba czerpać z dobrych wzorców, a MT takim wzorcem na pewno dla Ciebie jest, co udowadnia Twoja obecność na tym forum. Podświadomie przyznałeś się więc, że nowe piosenki Thomasa wcale obiektywnie nie są dobrze wyprodukowane, a po prostu podobają Ci się, bo masz taki gust, a nie inny.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Niezwykle roztropny człowiek jest z Twojego brata, Gasolino.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ