"Strong" - nowy album
- art_system
Re: "Strong" - nowy album
To oryginalny long version, czy jakiś DJ sam to wykombinował?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
riccardo1989
Okropna ta wersja Sorry baby... Przestarzałe, niemodne brzmienie w stylu najnowszej piosenki Savage... Takie "coś" jest dobre ale tylko dla swoich starych fanów, bo na pewno nie zdobędzie nowych fanów i sukcesu nie odniesie. Ja myślałem, że Thomas pójdzie za modą i wyda coś fajnego, a nie taką przestarzałą i niemodną piosenkę... 
- użytkownik #1463
Piosenka nie jest aż taka zła, ale zgadzam się, że mogło by to być coś bardziej na czasie. Dlatego nie zamierzam kupować edycji rosyjskiej, tylko edycję europejskąriccardo1989 pisze:Ja myślałem, że Thomas pójdzie za modą i wyda coś fajnego, a nie taką przestarzałą i niemodną piosenkę
- IndependentGirl
A to naprawdę jest jakieś oficjalne wydanie?
Dla mnie jednak oryginalna wersja "Sorry baby" jest najlepsza.
Dla mnie jednak oryginalna wersja "Sorry baby" jest najlepsza.

- sellimi
Tak samo nieoficjalne jak np to:
http://www.modern-talking.net/modern-ta ... -mine-2010
http://www.modern-talking.net/modern-ta ... -mine-2010
- art_system
To same podróbki, ten Thomas i Moderny, ściągnąłem jeszcze z tej strony
1. Blue System - Too Young 2010.mp3
2. Blue System - Voodoo Nights (starky eurodisco classical mix).mp3
1. Blue System - Too Young 2010.mp3
2. Blue System - Voodoo Nights (starky eurodisco classical mix).mp3
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Emil45677
Sprawdziłem i jestem niezmiernie szczęśliwy ponieważ przy albumie "Strong" na liście widnieje literka G....czyli Thomas ma już złotą płytę!Agata pisze:Spadek o jedno oczko w Rosja Top 25, miejsce 9:
http://www.2m-online.ru/news/detail.php?ID=5598
- MODERN JEANNE
Łał to naprawdę super
.Obawiałam się że mimo że takie ładne piosenki to nie będą się sprzedawały bo za duża konkurencja.
A Thomas powinien nam świecić i być na szczytach bo album dobry:D
A Thomas powinien nam świecić i być na szczytach bo album dobry:D
I LOVE DB AND TA!
- Didi&Thomas
Witam,
Ponieważ właśnie stałem się posiadaczem nowego albumu Thomasa "Strong" w wersji Premium Edition, chciałem zabrać głos w tej dyskusji i podzielić się swoimi wrażeniami. Wątek ten śledzę na bieżąco i w trakcie czytania nasuwało mi się sporo refleksji jednak dopóki nie przesłuchałem płytki w całości nie chciałem się wypowiadać. Teraz więc podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami.
Ogólnie forum jest w kwestii tej płytki dość podzielone - jedni akceptują z entuzjazmem to co dał nam na tej płycie Thomas, inni czują jakby rozczarowanie lub też podchodzą do tej kwestii z rezerwą. Czytałem też recenzję Arka na stronie i Jego spojrzenie na "Strong". Moje zdanie jest w tej kwestii takie:
Dla Fanów MT od 2006 roku, czyli od albumu "Der Film" Dietera nie zdarzyło się nic lepszego. Musieliśmy sie zadowolić pojedynczymi nagraniami Thomasa, kolejnymi zapowiedziami Jego nowej płyty czy też duetami bardziej lub mniej udanymi które de facto i tak niewiele zmieniały ogólny, mizerny obraz w kwesti dokonań muzycznych naszych idoli. No bo jeśli chodzi o Dietera to poza jego udziałem w DSDS nie dostaliśmy nic o czym warto by pamiętać.
Pojawiały się też zarzuty że rosyjscy producenci niezbyt wyslili się pracując nad płytą i nagrali ją jakby "na kolanie" a większość utworów jest mało oryginalna i z kolei na te "kolana" nie powala. Cóż, należę do starej generacji Fanów i pamiętam dokładnie takie same głosy rodzimych krytyków kiedy świat poznawał Modern Talking. Jak dziś pamietam jedną z takich opinii "to brzmi tak jakby Bohlen nastawił swoje syntezatory na jedno tempo i zmieniał tylko aranżację - nie ma szans żeby świat to kupił". A jednak kupił i przeglądając czasem komentarze na You Tube pod nowymi utworami Thomasa cieszy się moje serce gdy czytam, że ludzie dziękują tam Thomasowi za ożywienie ducha Modern Talking - to chyba najlepsze określenie tego czym i dla mnie jest ta płyta. Przecież mogła nigdy nie powstać, Thomas mógł się unieść dumą i nie chcieć nagrywać płyty z rosyjskimi producentami. Jedyny minus jaki tu widzę to podzielenie rynku na rosyjski i resztę świata - szkoda, bo płyta powinna ukazać się jednocześnie w wielu krajach i to w jednym czasie. Ale cóż, tego nie zmienimy, ważne że na wielomilionowym rynku rosyjskim jest już złota, a pewnie doczeka się i platyny.
Wracając do zasadniczej kwestii - nie mogło nam się przytrafić nic lepszego niż płyta nawiązująca stylistycznie do tanecznej muzyki zbliżonej do Modern Talking. Pokuszę się nawet o twierdzenie że z powodzeniem mogłaby być firmowana logo Modern Talking gdyby oczywiście to Dieter był autorem muzyki. Ja bynajmniej widziałbym tę płytę jako kontynuację MT. Bo i na albumach MT były takie tematy które absolutnie nie przystawały do ich stylu jak choćby utwór "Blackbird" którego nigdy nie zaakceptuję, dla mnie był to jakiś eksperyment muzyczny który nie powinien nigdy być firmowny szyldem Modern Talking. Ale to poza tematem więc nie rozwijajmy tej kwestii.
Na koniec powiem, że życzyłbym sobie aby Thomas kontynuował ten kurs który obrał na ostatniej płycie. Jestem pewien, że znajdzie on wielu zwolenników, bo duch Modern Talking nigdy nie wygaśnie, bo jest to już swego rodzaju kult .
Z niecierpliwością będę czekał też na niemiecką premierę tej płyty, jak zostanie ona przyjęta na rodzimym dla Thomasa rynku.
Wielkie dzięki dla tych którzy doczytali mnie do końca -
Pozdrawiam
Ponieważ właśnie stałem się posiadaczem nowego albumu Thomasa "Strong" w wersji Premium Edition, chciałem zabrać głos w tej dyskusji i podzielić się swoimi wrażeniami. Wątek ten śledzę na bieżąco i w trakcie czytania nasuwało mi się sporo refleksji jednak dopóki nie przesłuchałem płytki w całości nie chciałem się wypowiadać. Teraz więc podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami.
Ogólnie forum jest w kwestii tej płytki dość podzielone - jedni akceptują z entuzjazmem to co dał nam na tej płycie Thomas, inni czują jakby rozczarowanie lub też podchodzą do tej kwestii z rezerwą. Czytałem też recenzję Arka na stronie i Jego spojrzenie na "Strong". Moje zdanie jest w tej kwestii takie:
Dla Fanów MT od 2006 roku, czyli od albumu "Der Film" Dietera nie zdarzyło się nic lepszego. Musieliśmy sie zadowolić pojedynczymi nagraniami Thomasa, kolejnymi zapowiedziami Jego nowej płyty czy też duetami bardziej lub mniej udanymi które de facto i tak niewiele zmieniały ogólny, mizerny obraz w kwesti dokonań muzycznych naszych idoli. No bo jeśli chodzi o Dietera to poza jego udziałem w DSDS nie dostaliśmy nic o czym warto by pamiętać.
Pojawiały się też zarzuty że rosyjscy producenci niezbyt wyslili się pracując nad płytą i nagrali ją jakby "na kolanie" a większość utworów jest mało oryginalna i z kolei na te "kolana" nie powala. Cóż, należę do starej generacji Fanów i pamiętam dokładnie takie same głosy rodzimych krytyków kiedy świat poznawał Modern Talking. Jak dziś pamietam jedną z takich opinii "to brzmi tak jakby Bohlen nastawił swoje syntezatory na jedno tempo i zmieniał tylko aranżację - nie ma szans żeby świat to kupił". A jednak kupił i przeglądając czasem komentarze na You Tube pod nowymi utworami Thomasa cieszy się moje serce gdy czytam, że ludzie dziękują tam Thomasowi za ożywienie ducha Modern Talking - to chyba najlepsze określenie tego czym i dla mnie jest ta płyta. Przecież mogła nigdy nie powstać, Thomas mógł się unieść dumą i nie chcieć nagrywać płyty z rosyjskimi producentami. Jedyny minus jaki tu widzę to podzielenie rynku na rosyjski i resztę świata - szkoda, bo płyta powinna ukazać się jednocześnie w wielu krajach i to w jednym czasie. Ale cóż, tego nie zmienimy, ważne że na wielomilionowym rynku rosyjskim jest już złota, a pewnie doczeka się i platyny.
Wracając do zasadniczej kwestii - nie mogło nam się przytrafić nic lepszego niż płyta nawiązująca stylistycznie do tanecznej muzyki zbliżonej do Modern Talking. Pokuszę się nawet o twierdzenie że z powodzeniem mogłaby być firmowana logo Modern Talking gdyby oczywiście to Dieter był autorem muzyki. Ja bynajmniej widziałbym tę płytę jako kontynuację MT. Bo i na albumach MT były takie tematy które absolutnie nie przystawały do ich stylu jak choćby utwór "Blackbird" którego nigdy nie zaakceptuję, dla mnie był to jakiś eksperyment muzyczny który nie powinien nigdy być firmowny szyldem Modern Talking. Ale to poza tematem więc nie rozwijajmy tej kwestii.
Na koniec powiem, że życzyłbym sobie aby Thomas kontynuował ten kurs który obrał na ostatniej płycie. Jestem pewien, że znajdzie on wielu zwolenników, bo duch Modern Talking nigdy nie wygaśnie, bo jest to już swego rodzaju kult .
Z niecierpliwością będę czekał też na niemiecką premierę tej płyty, jak zostanie ona przyjęta na rodzimym dla Thomasa rynku.
Wielkie dzięki dla tych którzy doczytali mnie do końca -
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- FMike
Ja też właśnie jestem po kilkakrotnym przesłuchaniu wszystkich piosenek z albumu... pewnie niektórych z was zadziwię, ale żadne piosenki nie wywołują u mnie tego "poruszenia" które z pewnością znają ogólnie fani muzyki.Od tego całego albumu lepsze są Good Karma i Everybody Wants To Rule The World, można się w nich rozpływać
, tu jedynie Why Do You Cry ma porównywalną moc,(Szkoda że tamten album się posypał...
).
Bardzo ciekawy jestem wersji europejskiej "Strong" i chciałbym aby to wydanie, było lepsza od tego.
Bardzo ciekawy jestem wersji europejskiej "Strong" i chciałbym aby to wydanie, było lepsza od tego.
"...I'm A Rough Boy..."
- Lúkx
Karma, Karma, Karma....... głębokie ubolewanie nad losem tych, którzy oceniają coś po dwóch utworach - skąd wiecie, że tamten album byłby lepszy? Tak jak napisał Didi&Thomas: Thomas mógł olać Rosjan i nie nagrać płyty, ale zrobił to i krążek jest. Rozumiem, że jednym się podoba, innym nie - o gustach nie dyskutuję...
... ale Karmy nie ma i najprowdopodobniej nie będzie, tak jak kilku innych projektów, albumów, a skoro nie ma albumu to zapewne Thomas uznał, że można zrobić coś lepszego.
Słucham "Strong" prawie non-stop z przerwami na pracę, i inne potrzeby i album bardzo mi się podoba, dodatkowo mam swoją radochę, że udało mi się go zdobyć, wydobyć z dalekiego ZSRR
Fajna recenzja Arka, na dniach pewnie powstanie moja, w której odniosę nię nie do Good Karma, której nie ma, a do albumu This Time - kto się wsłucha w oba - może dostrzec drobne podobieństwa
Pozdrawiam zagorzałych fanów
P.S.
Już nie "psioczcie" na Tomka
... ale Karmy nie ma i najprowdopodobniej nie będzie, tak jak kilku innych projektów, albumów, a skoro nie ma albumu to zapewne Thomas uznał, że można zrobić coś lepszego.
Słucham "Strong" prawie non-stop z przerwami na pracę, i inne potrzeby i album bardzo mi się podoba, dodatkowo mam swoją radochę, że udało mi się go zdobyć, wydobyć z dalekiego ZSRR
Fajna recenzja Arka, na dniach pewnie powstanie moja, w której odniosę nię nie do Good Karma, której nie ma, a do albumu This Time - kto się wsłucha w oba - może dostrzec drobne podobieństwa
Pozdrawiam zagorzałych fanów
P.S.
Już nie "psioczcie" na Tomka
-
jkris
nie ma i dobrze, bo akurat piosenka Good Karma to slaba pozycja w repertuarze Thomasa- nie rozumiem jak mozna sie ta nudnawa piosenka zachwycac, w dodatku te pojekiwania w refrenie... EWTRTW zapowiadalo sie lepiej ale razi w dostepnym FRAGMENCIE discopolowy aranz.Lúkx pisze:... ale Karmy nie ma i najprowdopodobniej nie będzie, tak jak kilku innych projektów, albumów, a skoro nie ma albumu to zapewne Thomas uznał, że można zrobić coś lepszego.
- MODERN JEANNE
Akurat to co najbardziej przykuło moją uwagę i spodobało mi się po pierwszym przesłuchaniu Good Karma to te wysokie pojękiwania w refrenie.Wszystko jest kwestią gustu
I LOVE DB AND TA!
- FMike
Wątpię że to od niego aż tyle zależało...i mógłby sobie nagrywać to co mu się podoba he he.Lúkx pisze:... ale Karmy nie ma i najprowdopodobniej nie będzie, tak jak kilku innych projektów, albumów, a skoro nie ma albumu to zapewne Thomas uznał, że można zrobić coś lepszego.
Można się zachwycać, można, a nudny to jest "Strong",(oczywiście to moje zdanie) ...a co do Everybody Wants To Rule The World, poszukaj a znajdziesz dłuższy fragment...a porównywanie do disco polo jest...śmieszneLúkx pisze:nie ma i dobrze, bo akurat piosenka Good Karma to slaba pozycja w repertuarze Thomasa- nie rozumiem jak mozna sie ta nudnawa piosenka zachwycac, w dodatku te pojekiwania w refrenie... EWTRTW zapowiadalo sie lepiej ale razi w dostepnym FRAGMENCIE discopolowy aranz.
Odwołując się jeszcze do tego co napisał Lúkx:
Czy ja gdzieś napisałem że "Good Karma" jako album była by lepsza, napisałem tylko że w moim uznaniu PIOSENKI Good Karma i Everybody Wants To Rule The World są lepsze od całej płyty "Strong"...
pozdrowienia dla nie przepadających za "Strong"
"...I'm A Rough Boy..."
- Peter
Po co ta kłótnia? A nie może się podobać jedno i drugie? Ja uwielbiam kawałki z Good Karmy ale i Strong na mnie wielkie wrażenie wywarł. Szkoda także Good Karmy....
- Lúkx
A ja bym prosił FMike o poprawne cytowanie wypowiedzi 
to nie moja wypowiedź,
dzięki z góry
nie ma i dobrze, bo akurat piosenka Good Karma to slaba pozycja w repertuarze Thomasa- nie rozumiem jak mozna sie ta nudnawa piosenka zachwycac, w dodatku te pojekiwania w refrenie... EWTRTW zapowiadalo sie lepiej ale razi w dostepnym FRAGMENCIE discopolowy aranz.
to nie moja wypowiedź,
dzięki z góry