Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: ArCrack »

tanathos pisze:ośmiu.
( Gigolo
Summer Of Love
Wicked Love
Mr. Moon
Nathalie
Hit Or A Miss
Maria
Army Of Love )

ale to jednak "tylko" WSPÓŁautorstwo.
Domyślam się, że "tylko" odnosi się do sposobu pracy Bohlena ;)
Moim zdaniem podejście zaprezentowane na tym albumie jest uczciwe - Uwe był producentem całości i współautorem każdej piosenki niebędącej coverem. Taki ma najwyraźniej sposób pracy i chwała mu za to, że nie boi się skorzystać ze wsparcia innych osób gdy tego potrzebuje. Cenię takie postawienie sprawy znacznie wyżej niż "written, produced and arranged by...", gdzie jednak nie wszystko okazuje się być prawdą.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Mnie nurtuje jedna rzecz,dlaczego nie wspomniano nic że utwór "No More Tears On The Dancefloor" jest coverem? Wiadomo było tylko że będzie cover w postaci Stay,2 utwory z albumu Strong w lekko zmienionej aranżacji i 9 świeżutkich,premierowych utworów.Tymczasem jedna z naszych koleżanek odkrywa że mamy kolejny cover.Może warto"prześwietlić"kolejne utwory?
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Peter pisze:(...) Nie rozumiem tych reguł, które rządzą tym światem.... (...)
Zatem gorąco polecam zacząć od obejrzenia tego (6 części):
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Peter pisze:Dowody na to jakie badziewie w Polsce panuje:
http://www.rmf.fm/au/?a=poplista
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang= - tutaj jest aktualna lista sprzedaży płyt w Polsce z informacjami o certyfikatach :)

Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o płytę Lombardiego, moim zdaniem jest kilka poziomów pod albumem "Two", singiel "Gigolo" także oczywiście przerasta poziomem Pietra. Thomas i Uwe zasługują na wyższą pozycję...no ale niektórzy mają różne układy w mediach i nic poradzić (czyt. między innymi Dieter Bohlen).
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

jedyna pisze:Mnie nurtuje jedna rzecz,dlaczego nie wspomniano nic że utwór "No More Tears On The Dancefloor" jest coverem? Wiadomo było tylko że będzie cover w postaci Stay,2 utwory z albumu Strong w lekko zmienionej aranżacji i 9 świeżutkich,premierowych utworów.Tymczasem jedna z naszych koleżanek odkrywa że mamy kolejny cover.Może warto"prześwietlić"kolejne utwory?
Raczej nie powinniśmy traktować "No More Tears On The Dancefloor" jako coveru w takim znaczeniu, jak to ma miejsce w przypadku "Stay". Ta druga piosenka była znana większości wcześniej, natomiast nie wiem, czy ktoś z Was słyszał wcześniej NMTOTD w wykonaniu Darrena Hayesa. Zasięgnęłam informacji u osoby, która interesuje się jego twórczością i okazuje się, że Darren ma wiele niewydanych oficjalnie utworów (zresztą nie on jeden :wink: ), a ten jest jednym z nich.
Jacek

Post autor: Jacek »

No tak i znowu cały świat sprzysiągł się przeciw Thomasowi, płyta jest cudowna tylko głupi ludzie nie chcą jej kupować. A badziewie Dietera Bohlena tak, co jest oczywiście efektem ogólnoświatowego spisku masonerii, bo taki wniosek niektórzy zaczynają wysnuwać. A tak poważnie - płyta nie zła, ale może po prostu...ludzie nie chcą jej kupować i tyle

Poza tym na liście płyt będzie chyba lepiej niż na liście singli, ja tylko nie rozumie tego ciągłego, tendencyjnego zresztą porównywania obu panów, bo jeden taki dobry, a drugi taki zły i tak dalej
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To tak jak z piosenkami Bad Boys Blue, które wcześniej dostał od Davida Thomas Anders. Ciekawe skąd wogóle wytrzasnął Uwe tą piosenkę?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Ale czym Wy się w ogóle tak nakręcacie?Thomas wydał w swojej karierze single i albumy,które nawet do Top 100 nie weszły,a teraz jest chociaż na 60 tym,czyli 40 jest gorszych od Gigolo-weźcie to pod uwagę.
Anders/Fahrenkrog to nie to samo co MT i nigdy nie będą w top 10,na co większość z Was tak bardzo czeka.A i MT zdażały się niewypały ;).Ja się cieszę płytą i nagraniami.Po za tym to nie rozgrywki w piłce nożnej tylko muzyka.Nie ważne na którym miejscu będzie singiel czy album.Panowie swoje zrobili i na pewno z głodu nie umrą ;).A my cieszmy się,że w ogóle jeszcze nagrywa.Dla mnie osobiście album czy singiel jest bardzo dobry,ale w dzisiejszych czasach niestety panowie konkurują z młodzieżą.Gdyby była utworzona lista top... z piosenkarzami takimi jak Fancy,BBB,Samantha Fox,Sabrina itp... wtedy z pewnością byli by na prowadzeniu ;)
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Sieć Media Markt, miejsce 7:
http://www.mediamarkt.de/ent/charts/cds.php
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Agata pisze:Sieć Media Markt, miejsce 7:
Super,widać,że Two pnie się coraz wyżej.Bardzo mnie to cieszy.Im więcej słucham tego albumu tym bardziej mi się podoba.Wierzę,że odniesie wielki sukces.W listopadzie planują trasę koncertową po Niemczech-może i do Polski zawitają?Świetnie by było móc posłuchać obu panów na żywo.Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

ArCrack pisze:Moim zdaniem podejście zaprezentowane na tym albumie jest uczciwe - Uwe był producentem całości i współautorem każdej piosenki niebędącej coverem. Taki ma najwyraźniej sposób pracy i chwała mu za to, że nie boi się skorzystać ze wsparcia innych osób gdy tego potrzebuje. Cenię takie postawienie sprawy znacznie wyżej niż "written, produced and arranged by...", gdzie jednak nie wszystko okazuje się być prawdą.
wiesz co ArCrack, Zgadzam się z Tobą w 100%
Emil45677 pisze:jedyna napisał(a):
Mnie nurtuje jedna rzecz,dlaczego nie wspomniano nic że utwór "No More Tears On The Dancefloor" jest coverem? Wiadomo było tylko że będzie cover w postaci Stay,2 utwory z albumu Strong w lekko zmienionej aranżacji i 9 świeżutkich,premierowych utworów.Tymczasem jedna z naszych koleżanek odkrywa że mamy kolejny cover.Może warto"prześwietlić"kolejne utwory?

Raczej nie powinniśmy traktować "No More Tears On The Dancefloor" jako coveru w takim znaczeniu, jak to ma miejsce w przypadku "Stay". Ta druga piosenka była znana większości wcześniej, natomiast nie wiem, czy ktoś z Was słyszał wcześniej NMTOTD w wykonaniu Darrena Hayesa. Zasięgnęłam informacji u osoby, która interesuje się jego twórczością i okazuje się, że Darren ma wiele niewydanych oficjalnie utworów (zresztą nie on jeden :wink: ), a ten jest jednym z nich.
nie, "no more tears..." to nie jest żaden cover:-) to piosenka któą anders/ fahrenkrog wydali oficjalnie po raz pierwszy. tyle tylko że autorami są Carl Falk i Darren Hayes. ale pamiętajcie, że jeśli ktoś inny napisał piosenkę, a ktoś inny wykonał, to nie zawsze oznacza że mamy cover :wink: w tym przypadku- to nie cover, ale raczej "świeżak" .

by the way- Fahrenkrog sprawdził się w tym kawałku znakomicie jako instrumentalista i producent. wersja demo darrena hayesa nie ma "tego czegoś"
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
night auditor
Członek TAFC Polska

Post autor: night auditor »

Agata pisze:Sieć Media Markt, miejsce 7:
http://www.mediamarkt.de/ent/charts/cds.php
No i by tak było dalej:).

Ja bym tak od razu wszystkiego nie przekreślał.
Uczciwie trzeba powiedzieć że nabywcami "Two" nie są Ci sami klienci którzy nabywają obecne produkcje Pana Bohlena w takich ilościach . Zapewne są to "małolaty" wychowane na takich programach. Dla nich Thomas Anders to już "dziadek" - inna epoka.
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

''I miss you'' siedzę i łzy same płyną,ludzie są podli i nie wzrusza ich ten kawałek,każdy z was jest inny ale przesłanie jest jedno.Każdy z nas kiedyś będzie tęsknił.Ja już tęsknię za głosem i wzrokiem szukającym niezliczonej rzeszy fanów.Za facetem,który był ,jest i będzie przyczyną moich westchnień.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Może mi to ktoś wytłumaczyć? Bo ja nie za bardzo to rozumiem, a nawet jeśli jakimś cudem zrozumiałem to nie chcę niczego przekręcać :D
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Płyta fantastyczna! Słucham jej wszędzie gdzie tylko można :) Z premierowych utworów najmniej do gustu przypadła mi Maria, co nie oznacza, że wcale jej nie słucham ;) W czołówce oprócz Gigolo umieściłabym Hit or a miss, No more tears on the dancefloor, Mr. Moon i Wicked love. Głos Thomasa fantastyczny, melodie porywające, piosenki cały czas za mną chodzą :mrgreen:
Czy Thomas i Uwe odniosą światowy sukces? Tego nie wiem, ale bardzo im tego życzę. Jedno jest pewne, nie możemy zarzucić Thomasowi, że nie próbował.

P.S. Nie macie czasem wrażenia, że Uwe momentami podobnie wymachuje ręką jak Dieter? :P
Obrazek
Jacek

Post autor: Jacek »

http://zibi6620.wrzuta.pl/audio/0UoI64E ... or_7_remix
Nie wiem czy ten mix słyszeliście, dla mnie bomba
ODPOWIEDZ