Songs Forever
- kicek
Ann, przesłuchałaś całe czy fragmenty
Bo ja właśnie przesłuchałem fragmenty i dopiero wtedy skojarzyłem tytuły z przebojami z lat 80-tych
. Same tytuły jakoś nic mi nie mówiły
. A płytkę kupię na pewno, choć nie za bardzo lubuję się w tym typie muzyki; no ale w wydaniu Thomasa... trzeba się otwierać na nowe
. Natomiast moja mama muzykę tego typu uwielbia, więc może złożymy się na płytę 50/50
.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Całe piosenki,które są na stronie http://www.edel.de/realsounds/thomas_anders/
Moja mam na przepada za taką muzyką ale piosenki z płyty "Songs Forever" jej się podobają
Moja mam na przepada za taką muzyką ale piosenki z płyty "Songs Forever" jej się podobają
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Dr Mabuse
- Elltoja
Jeśli wyszedłby na Eurowizji z wersją z albumu nie miałby żadnych szans ale jeśli zaśpiewa wersję która można posłuchać na www.thomas... to myślę, że może...może...kto wie...
-
tomek golden
nowa pÂłytka
Witam
Miałem okazje przesłuchać nową płytke Thomasa ,nic ciekawego ,może z wyjątkiem utworu który jest mi znany od xxx lat
Nic może następna ,którą nagra będzie lepsza .
Miałem okazje przesłuchać nową płytke Thomasa ,nic ciekawego ,może z wyjątkiem utworu który jest mi znany od xxx lat
Nic może następna ,którą nagra będzie lepsza .
tomek
- YaQb85
- Kontakt:
To że Thomas sukcesu na eurowizji nie odniesie to żadna nowość. Być może jednak pomoże mu to w wypromowaniu nowego stylu i sprzedaży nowej płyty bowiem eurowizje ogląda prawie cała Europa. Co by się nie stało to jeśli Thomas zaśpiewa na eurowizji z pewnością zacznie się o nim troche więcej mówić i nie tylko w Niemczech. Wydaje mi się, że sam Thomas nie liczy na zwycięstwo a udział w konkursie jest ściśle związany z promocją nowej płyty.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Mateusz
Ja na temat nowego albumu Thomasa mam takie zdanie , że nie rozumiem wogóle tego jego pomysłu , żeby był on orkiestrowo jazzowy. Przyzwyczaił fanów przez lata śpiewania w MT i potem na swojej nowej solowej płycie do pewnego stylu na który większośc fanów czekała a tu nagle taki pomysł. Tak jak ktoś tu już wcześniej napisał "nagle mu się zachciało jazz nagrywać to nagrał ! A o fanach nie pomyslał"
Tutaj chcę napomnieć ze jestem oprócz twórczości DB i TA i innych przedstawicieli sceny popowo - dyskotekowej (sorry - teraz jazzowej
) wielkim fanem reggae a szczególnie twórczości takiego pana który się nazywa Piotr Banach (założy zespółł Hey oraz Indios Bravos, obecnie nagrał solową płytę) Chciałbym tutaj zacytować jego wypowiedz "mimo mojego dużego doświadczenia, bo ćwierćwiecza na scenie, to ja jestem przede wszystkim fanem muzyki i podchodzę jako fan do muzyki. Nie sugeruję się tym, co powinno się widzieć w branży, ale tym, co chciałbym jako fan na takiej scenie zobaczyć" Uważam że to są święte słowa. Przede wszystkim powinno się myśleć o fanach i grać dla fanów a nie realizować swoje zachcianki. Jutro mam ochote zagrać heavy-metal to sobie zagram to nic ze fani bedą zdziwieni, ja bede zadowolony. To troche egoistyczne a tłumaczenie się tym ze chce się odciąc od wizerunku gwiazdy pop jest spowodowane tym ze Thomas nie chce być ju ż więcej porównywany z Dieterem i jego muzyką. To uważam jest akurat walka z wiatrakami gdyż twarz Thomasa na zawsze bedzie kojarzona z MT i choćby nie wiem co Thomas robił już tego nie zmieni . Dlatego tak jak powiedział Banach - powinno się patrzeć na muzykę z pozycji fana i tego czego fan oczekuje od piosenkarza i muzyka. Rozumiem trzy kawałki jazzowe na nowej płycie w ramach eksperymentu ale 14 utworów to jest przesada. Miałem okazje posłuchać albumu w całości i przyznam szczerze ze troche sie nudziłem, niektóre utwory sprawiały ze zastanawiałem sie kiedy wreszcie bedzie koniec. Oczywiście kupie oryginał bez dwóch zdań jednakże jak znam życie ciągle w domu i w samochodzie rozbrzmiewać bedzie "this time" Może jeszcze kiedyś usłyszymy Thomasa w starym dobrym stylu.Pozdrawiam
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
jkris
do Mateusza
widze, ze ostro "pojechales" po thomasie. ja widze to inaczej. to nie jest typ Bohlena ktory to co robi, robi dla kasy. nie jest nastawiony na komercje. facet spiewal w MT ale jego gusta muzyczne sa odmienne. lubi jazz i nic w tym dziwnego, ze taka wlasnie plyte chcial nagrac i nagral. dla niego nie jest wazne zeby byc na 1 miejscu top100. ma to juz za soba. mysle, ze na jego miejscu postapilbys tak samo. poza tym w takiej muzyce mozna jeszcze lepiej docenic walory jego wokalu.
MT to historia i trzeba umiec sie od tego odciac. a z nowa plyta pewnie zyska nowych fanow- mysle, ze nie jedna osoba bedzie zaskoczona i to pozytywnie...
a przy okazji- gdzie mozna uslyszec te piosenki w calosci?
widze, ze ostro "pojechales" po thomasie. ja widze to inaczej. to nie jest typ Bohlena ktory to co robi, robi dla kasy. nie jest nastawiony na komercje. facet spiewal w MT ale jego gusta muzyczne sa odmienne. lubi jazz i nic w tym dziwnego, ze taka wlasnie plyte chcial nagrac i nagral. dla niego nie jest wazne zeby byc na 1 miejscu top100. ma to juz za soba. mysle, ze na jego miejscu postapilbys tak samo. poza tym w takiej muzyce mozna jeszcze lepiej docenic walory jego wokalu.
MT to historia i trzeba umiec sie od tego odciac. a z nowa plyta pewnie zyska nowych fanow- mysle, ze nie jedna osoba bedzie zaskoczona i to pozytywnie...
a przy okazji- gdzie mozna uslyszec te piosenki w calosci?
- Pioetrek
- Kontakt:
- Mateusz
nie chodzi mi o komercje i bycie na topie bo tego podejrzewam ani Thomas ani Dieter już nie osiągną ale o to aby dac fanom troche muzyki której oczekują i kochają (bo myśle ze więcej fanów czekało na typowe brzmienie Thomasa a nie eksperymenty z jazzem). Wiem ze MT to zamknięty rozdział ale THOMAS ANDERS jest nadal i ja chciałbym Thomasa Andersa takiego jakiego znam z "this time". Z tym że może on w tych nowych kawałkach bardziej wyeksponować swój głos który jest genialny się całkowicie zgadzam ale z nagłym przerzuceniem się na jazz ku zaskoczeniu fanów mógłbym polemizować.jkris pisze:dla niego nie jest wazne zeby byc na 1 miejscu top100
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Elltoja
Uwielbiam ballady w wykonaniu Thomasa może niekoniecznie jazzowe, płytę oczywiście kupię, ale z pewnością nie będę jej sluchać tak często ja This time. Mam cichą nadzieję, że Thomas jeszcze kiedyś nagra coś bardziej melodyjnego bo -wybaczcie jeśli kogoś urażę moim stwierdzeniem - jazz to dla mnie taka trochę kocia muzyka i plumkanie od niechcenia. Jeśli po kilkukrotnym przesluchaniu nie przekonam się do tych piosenek to nie ma siły, płyta będzie leżała...
- kicek
Jest jeszcze jeden sklep internetowy gdzie można będzie nabyć najnowszą płytę Thomasa:
http://www.gigant.pl/
Cena to 58.99 zł
http://www.gigant.pl/
Cena to 58.99 zł
- Pioetrek
- Kontakt: