Wiedzieliście, że kompozytorami tego nagrania są: muzyka-Tony Hendrik i słowa-Mary Susann Applegate.
Legendarny duet kompozytorski Bad Boys Blue z najlepszego okresu. Zastanawia mnie czemu nie piszą nowych numerów dla obecnego B.B.B, tylko dla jakiegoś Marka. Poza tym numer nawet nie taki zły, tylko ten słaby głos Marka psuje ogólny efekt.
Wiedzieliście, że kompozytorami tego nagrania są: muzyka-Tony Hendrik i słowa-Mary Susann Applegate.
Legendarny duet kompozytorski Bad Boys Blue z najlepszego okresu. Zastanawia mnie czemu nie piszą nowych numerów dla obecnego B.B.B, tylko dla jakiegoś Marka. Poza tym numer nawet nie taki zły, tylko ten słaby głos Marka psuje ogólny efekt.
Jestem po odsłuchu próbek nowego albumu Marka.
Pierwsze wrażenia:
1. Jenny Come Home (Radio Version) to numer B.B.B z albumu "Game Of Love" z 1990 r. kompozycja: Tony Hendrik
2. Please Believe Me (Radio Version) przypomina też numer B.B.B. "I Believe" z albumu "Back" 1998 r. (refren)
3. Breath of an Angel (Radio Version) super numer, klimat też B.B.B. z okolic "House Of Silence" 1991 r.
4. I Will Not Forget You (Radio Version) o tym numerze pisałem wyżej. Kompozycja Tony Hendrik i słowa-Mary Susann Applegate.
5. A Night of Desire (Radio Version) jak dla mnie nijakie, ale też przypomina mi B.B.B z albumu "Totally" 1991 r.
6. You're My One Love (Radio Version) ballada jakich wiele. Nic ciekawego.
7. Words (Radio Version 2017)??? nie mam zdania.
8. Pulse of Time (Radio Version) w pierwszym momencie skojarzyło mi się z M.T. album "Year Of The Dragon" 2000 r.
9. Tragedy of Love (Radio Version) takie numery lubię. Jest klimat. Modern Talking jak nic.
10. Hot Like Fire (Radio Version) muzycznie przypomina Trans-X nawet zagrywka na klawiszach w stylu "3D Dance" Linia wokalna jak u Bohlena i te " Hot, Hot, Hot...
11. Face on the Wall (Radio Version) takie B.B.B. z albumu "Tonite" 2000 r.
12. Heart to Heart (Radio Version) Super klimat. Szkoda, że wokal Marka wszystko psuje. Gdyby lepiej zrobić brzmienie to odlot jak w latach 80-tych
Jak na nowy album Marka to całkiem nieźle. Jednak to zasługa teamu z B.B.B. czyli Tony Hendrik i Mary Susann Applegate. Obstawiam, że to ich dzieło w całości, bo to słychać. Gdyby wokal Ashleya był lepszy. Szkoda, ale i tak mamy przyjemną płytę.
Jak nie masz jeszcze to na chomiku można znalezc.
Mnie teraz w ten album wessalo i w kolko leci. Swietne aranże, glos Marka jest bardzo dobry tylko jakis taki dziwny akcent. Ciekawe jakby to brzmiało w ustach TA.
Jedna z piosenek w kilku taktach wydaje mi sie lekkim plagiatem Himu. Breath of an Angel w kawalku podkladu przypomina Himowskie Join Me In Death .
Chodzi o kilka taktow od 0.29 ktore sie potem powtarzaja.
Dieter Bohlen w swojej książce napisał iż piosenki dla C.C. Catch to "odrzut" z piosenek które nie zmieściły się na albumy Modern Talking. Jedną z tych piosenek był utwór pt. "Stay". Oto nowa wersja tej piosenki w wykonaniu Stylove i Marka Ashleya!